• Informacje na temat:

    baklazan marynowany kuchnia wloska

Przepisy na temat: baklazan marynowany kuchnia wloska
  • Sos salmoriglio - tak smakuje włoskie lato

    Kuchnia włoska daleka jest od skomplikowanych receptur i wyrafinowanych składników, jej sekretem jest prostota i doskonała jakość podstawowych produktów. Najlepszym przykładem niezwykłej kombinacji aromatów i smaków jest sos salmoriglio. - To sos, który dodaje smaku włoskiemu latu i serwowanym posiłkom - przyznaje na łamach "The Guardian" Rachel Roddy, autorka książek kulinarnych. Podkreśla, że...

  • Makaron z fasolą, w języku włoskim zwany pasta e fagioli, to tradycyjne danie prostej kuchni, cucina povera. W zamyśle tanie, z łatwych do zdobycia składników. Bardzo często wegetariańskie, choć w bogatszych wersjach zdarza się użycie pancetty, słoniny albo mięsa. A ja uwielbiam potrawy, które ze swojej natury są wegetariańskie. Podczas ich gotowania nie trzeba niczego zamieniać, poprawiać, udawać. Można dodać wędzonkę albo zamiast niej wędzone tofu, ale nie trzeba. Tradycyjny makaron z...

  • Oto kuchnia włoska -makaron rurki czyli rigatoni z sosem grzybowym i włoską gorgonzolą. Mąż Włoch zajada się tym daniem. Zapraszam na mój kanał i na filmik.

  • Wypróbowany przepis na "Kuchnia andaluzyjska"

  • pyszne i szybkie do zrobienia... moze zastapic danie glowne ale takze mozna podc jako dodatego do niego... dla milosnikow warzywek :)

  • O :) może nie na czasie ,ale tak przygotowany karp po prostu rozpływa się w ustach. Propozycja kuchni francuskiej sprawdzi się nie tylko od święta.

  • w originale - Sir torshi - to jedna z najbardziej popularnych i w sumie wyrafinowanych przystawek w kuchni irańskiej.

  • Bardzo pyszna,rozgrzewa,a dlatego ja zrobilam bo u mnie zimno i ciagle pada,wiec poprawilam wszystkim humor.

  • Fuczki to potrawa ukraińska, która w Bieszczadach jest dobrze znana, z ciasta naleśnikowego i kiszonej kapusty jest przygotowana. Dobrze są doprawione i jak racuchy czy placki ziemniaczane w tłuszczu są smażone.

  • W ten weekend znalazłam przepis. Nie czekałam ani chwili...zrobiłam;) Pyszne, chrupiące, posypane makiem lub solą. Nie doczekały następnego dnia. Są po prostu pyszne:)

Artykuły na temat: baklazan marynowany kuchnia wloska
  • Zakynthos – wyspa kulinarnych przyjemności

    ...najlepiej. To uwydatnia głębię ich smaku i aromatu.  Greckie specjały, które musisz spróbować Grecka kuchnia jest nie tylko pyszna, ale zdrowa i prosta. Charakteryzuje się szerokim zastosowaniem oliwy z oliwek, która wykorzystywana jest niemal w każdym daniu. Chrupiący chleb maczany w oliwie stanowi popularną grecką przekąskę. Kuchnia ta jest także bardzo aromatyczna ze względu  na bogactwo...

  • Nie ma złej publiczności

    ...to taka, która potrafi zjeść czekoladowe ciastko i nic sobie z tego nie robić. - Ależ ja nie mówię o obżarstwie! To paskudne! Dobra kuchnia to właśnie taka, która pomaga utrzymać zdrowie i linię...