• Informacje na temat:

    baklazan jak robic

Przepisy na temat: baklazan jak robic
  • Wegetarianizm - jak to robią na świecie?

    ...z fasoli i chili, zakonserwowane, suszone warzywa - wszystko to dodaje kolejnych warstw smaków - wyjaśnia. Kolejnym miejscem, z którego możemy czerpać wegetariańskie inspiracje jest Etiopia. Jak zauważa(...) składniki, co kolejność ich dodawania.  - Bardziej chodzi tu o to, jak je zestawiasz i gotujesz - dodanie garam masala na początku lub na końcu, powoduje, że zyskujesz zupełnie inny smak - wyjaśnia. Prosty...

  • pyszne i szybkie do zrobienia... moze zastapic danie glowne ale takze mozna podc jako dodatego do niego... dla milosnikow warzywek :)

  • Przepisy Ani Starmach na dania w 25 minut

    Nie ma tu homarów, kawioru i ślimaków. Są łatwo dostępne niedrogie produkty i proste patenty na to, jak w 25 minut przygotować w kuchni wyśmienite dania - zapewnia Ania Starmach, zachęcając do zapoznania się z przepisami z jej najnowszej książki "Pyszne 25". A oto kilka z nich!

  • Mój syn często pożycza tłuczek do mięsa, a dziś wyjątkowo się cieszył z ciasteczkowych pieczątek robionych tym właśnie ulubionym jego tłuczkiem.

  • Bakłażanowa alkalizująca tarta tatin

    ...mąką blacie, a następnie rozłóż je na warzywach w ten sam sposób, jak się robi przy tartach tatin.  3. Wstaw do piekarnika na 40 minut. Przełóż tartę na duży talerz. Posyp szpinakiem baby, skrop oliwą...

  • Ciasto zachwyci każdego,to trzeba spróbować,a przekonacie się jak jest smaczne:)

  • Pomysły na obiad

    Kolorowe towarzystwo 1. Zielonych warzyw, takich jak ogórki, sałata, cukinia, szparagi czy brokuły, nie powinno się przechowywać w bliskim sąsiedztwie pomidorów czy papryki. Czerwone jarzyny (a także np. jabłka, gruszki czy banany) wydzielają bowiem etylen, który przyspiesza dojrzewanie, ale niestety także psucie się innych warzyw czy owoców. 2. Placki będą chrupiące, jeśli zetrzesz ziemniaki na...

  • Chrupiący z zewnątrz (ale bez skóry) i miękki w środku. 10 minut roboty, a potem kurczak sam się sobą zajmuje w piekarniku - można zdążyć jeszcze ogarnąć chatę jak mają wpaść goście :)

  • Mussaka według przepisu Moniki Zamachowskiej

    ...marnuje sobie życie stojąc od rana do wieczora przy kuchni. Dopiero po jej śmierci zaczęłam dochodzić do wniosku, że to, co robiła, miało sens. Teraz, kiedy sama jestem matką, rozumiem, jak wielka...

  • Wspaniale do mies,ryb swietne jako przystawka.

Artykuły na temat: baklazan jak robic
  • Zapiekanka: penne, baklazan, pomidory i ser Morbier

    Kolejna smaczna proscizna. Przyznam, ze jestem fanka takich wlasnie przepisow. Ma byc zdrowo, smacznie i w miare szybko no i oczywiscie cos nowego, jak...

  • Bakłażan to wyjątkowe warzywo, które ma piękny kolor, wyjątkowy smak,a do tego jest bardzo zdrowe. Jeśli do tej pory bakłażany nie gościł zbyt często na waszych talerzach, najwyższy czas to zmienić. Nasi użytkownicy podpowiedzą wam, jak to zrobić. Fot. 123RF/Picsel Powody, dla których powinniśmy jeść bakłażany, można by wymieniać bez końca. Warzywa te są nie tylko wyjątkowo smaczne, ale również zdrowe. Dzięki zawartym w nim flawonoidom, chronią nas przed działaniem wonnych rodników, a tym...

  • Co robić, by malec polubił...

    Zawierają m.in. witaminę C, beta-karoten i potas. Chociaż są słodkie i soczyste, nie wszystkie smakują małym dzieciom. Maluchy nie przepadają za kwaśnymi owocami, takimi jak niektóre jabłka, porzeczki, grejpfruty. Ale owoców jest tak wiele, że każdy brzdąc znajdzie coś dla siebie. Jak ułatwić mu wybór? ● pozwól dziecku jeść palcami lub widelczykiem kawałki banana, gruszki, kiwi lub winogrona bez...

  • Jeśli do tej pory bakłażany nie gościły zbyt często na waszych talerzach, najwyższy czas to zmienić. Nasi użytkownicy podpowiedzą wam, jak to zrobić. Fot. 123RF/Picsel Powody, dla których powinniśmy jeść bakłażany, można by wymieniać bez końca. Warzywa te są nie tylko wyjątkowo smaczne, ale również zdrowe. Dzięki zawartym w nim flawonoidom, chronią nas przed działaniem wonnych rodników, a tym samym przed nowotworami. Co więcej, to właśnie one sprawiają, że nasz organizm lepiej przyswaja...

  • Uciekające minerały. Jak je zatrzymać?

    ...​Aby posiłek był nie tylko smaczny, ale i maksymalnie wartościowy, trzeba wiedzieć jak - przyrządzając jedzenie - zachować wartości odżywcze użytych składników. W warzywach, owocach lub mięsie kryje się wiele witamin i składników mineralnych, które są niezbędne organizmowi, a dieta jest najlepszym sposobem ich dostarczania. Poznajmy więc zasady zatrzymania w niej witamin i minerałów.

  • Gruszka miłosna, oberżyna, psianka podłużna, jajko krzewiaste. To tylko niektóre z nazw, określających pyszne warzywo – bakłażana. Jeśli dotąd nie wykorzystywaliście go w kuchni, najwyższy czas to zmienić. Nasi użytkownicy podpowiedzą wam, jak to zrobić. Fot. 123RF Powody, dla których powinniśmy jeść bakłażany, można by wymieniać bez końca. Warzywa te są nie tylko wyjątkowo smaczne, ale również zdrowe. Dzięki zawartym w nim flawonoidom, chronią nas przed działaniem wonnych rodników, a tym...

  • Jak wyrównać dietą poziom cukru we krwi

    Wbrew pozorom nie musimy odmawiać sobie przyjemności jedzenia. Powinniśmy jednak wiedzieć, które produkty i jakie ich zestawienia służą naszemu zdrowiu.

  • Wróćcie wspomnieniami do dzieciństwa. Wyobraźcie sobie niedzielny obiad u babci. Czego nie mogło na nim zabraknąć? Oczywiście kompotu! Dzisiaj dzielimy się z wami sprawdzonymi przepisami naszych użytkowników, których nie powstydziłyby się nawet nasze babcie. Fot. 123RF/Picsel Smaczny i pożywny kompot to sekret naszych babć i mam. Niestety, coraz rzadziej gości na naszych stołach, gdyż został wyparty przez kupne soki i napoje. To duży błąd, gdyż domowe kompoty, przygotowywane ze świeżych i...

  • ​Egzotyczna, piękna, przepyszna. Jeśli nie byłeś jeszcze w Gruzji, jedź tam jak najszybciej!

    ...pojechać tam właśnie teraz: by poczuć tę dzikość i wyjątkowość, wesprzeć gruzińską turystykę i... powrócić za kilka lat, by sprawdzić, jak wiele się zmieniło. A na czym polega niepowtarzalność(...), kochają rozmawiać o jedzeniu, polecać rodzime dania, tłumaczyć, jak się je przygotowuje i jak należy je jeść. A restauracji jest tu bez liku. Od rodzinnych, niewielkich, w których czujemy się, jakby...

  • Tradycyjne uszka, przygotowywane misternie i z dużą dozą dbałości o ich wygląd i smak, z zebranymi jesienią, suszonymi grzybami, są idealnym uzupełnieniem barszczu. Jak je zrobić, aby były naprawdę smaczne? Fot. 123RF/Picsel Już niedługo, wraz z naszymi bliskimi, zsiądziemy do wigilijnej wieczerzy. Na świątecznym stole pojawi się dwanaście tradycyjnych potraw, a wśród nich z pewnością nie zabraknie uszek nadzianych aromatycznym farszem. Co zrobić, aby te niewielkie pierożki doskonale...