• Informacje na temat:

    baklazan faszerowany z miesem

Przepisy na temat: baklazan faszerowany z miesem
Artykuły na temat: baklazan faszerowany z miesem
  • Faszerowane pomidory

    Faszerowana papryka i bakłażan to klasyk- polecamy małą odmianę. Wypróbuj przepis na pomidory faszerowane mięsem mielonym i ryżem. Pycha!

  • Faszerowany bakłażan

    Aby bakłażany podczas smażenia nie nasiąkły oliwą i nie nabrały gorzkiego smaku, pokrój je, posól i odstaw na 20 minut. Następnie opłukaj je wodą i dokładnie osusz papierowym ręcznikiem.

  • Faszerowane mięsem z serowym sosem

    1. Umyte i osuszone bakłażany przekrawamy wzdłuż na pół i łyżką usuwamy pestki. Zasypujemy solą i odstawiamy na 20 minut - dzięki temu z bakłażanów pozbędziemy...

  • Bakłażan - najlepszy w sierpniu

    ​Nazywany jest oberżyną lub gruszką miłosną. Co ciekawe, bakłażan botanicznie klasyfikowany jest jako owoc, a dokładnie jagoda. Ale w kuchni traktujemy go jak warzywo, choć można przygotować deser z bakłażanem w roli głównej.

  • Bakłażan - bogate źródło błonnika

    ​Znany też pod nazwą oberżyna, jest owocem, a precyzyjniej jagodą. Bakłażan to stały bywalec menu azjatyckich i śródziemnomorskich restauracji.

  • Po lipcowych upałach wielu z nas czeka na dojrzałe, sierpniowe lato. Ciepły, letni wieczór na działce czy balkonie chętnie spędzimy z talerzem własnoręcznie przyrządzonego posiłku. Warto urozmaicić dietę i spróbować potraw przygotowywanych z warzyw sezonowych. A tych w sierpniu nie brakuje! W tym miesiącu wykorzystajmy w kuchni idealnie nadające się do zapiekania - cukinię i bakłażan. Udajmy się na targ i przyrządźmy z tych niecodziennych warzyw pyszne i oryginalne dania!

  • Bakłażan - warzywo delikatne i smaczne

    .... Faszerowany bakłażan smakuje wybornie z pikantnym sosem pomidorowym lub czosnkowym. Danie doskonałe jest także podane na zimno. Bakłażan faszerowany Składniki na 4 porcje: jeden duży bakłażan lub...

  • Rozmaitości z cukinii

    By urozmaicić smak potraw, część cukinii można zastąpić bakłażanem.

  • Co jeść, by dostarczać dużo błonnika?

    Bogatym źródłem błonnika są warzywa, owoce oraz pełnoziarniste produkty zbożowe. Powinny one jak najczęściej gościć na naszych stołach.

  • Jaglane odkwaszenie, wzmocnienie i rozgrzewka przed zimą

    ...na plasterki. Wszystkie składniki wymieszaj, dopraw 1 łyżką oleju rzepakowego lub oliwy. Posyp sałatkę posiekaną natką pietruszki. Bakłażan faszerowany Ugotuj 1/2 szkl. kaszy jaglanej. Bakłażan...