• Informacje na temat:

    bajeczne smaki ciasto

Przepisy na temat: bajeczne smaki ciasto
  • Domowy zielnik: Sposób na świeże i aromatyczne przyprawy poza sezonem

    Wiosną i latem, gdy przypada pełnia sezonu na wszelkie warzywa i owoce, znacznie łatwiej jest przygotować aromatyczny i apetyczny obiad. Jednak, gdy tylko drzewa zaczną przybierać bajeczne kolory, a chodniki pokryją się kasztanami, kreatywne gotowanie przysparzać może nieco większych problemów. Jak z całorocznych i prostych w smaku warzyw przygotować danie, którego nie powstydziłby się prawdziwy...

  • Trzy sekrety szybkiego mazurka wielkanocnego

    ...wystarczą zaledwie dwa składniki, jedna miska i kilkanaście minut. Kruchość doskonała Klasyczne kruche ciasto stanowi nie lada wyzwanie, szczególnie jeśli zegar z uporem przypomina nam, jak niewiele czasu(...). Dzięki takiej różnorodności spód ciasta będzie cechował się wyjątkowym smakiem, na czym zyska nie tylko sam mazurek, ale przede wszystkim wielkanocni biesiadnicy - mówi Katarzyna Świętochowska...

  • Kulinarny kalejdoskop Zurychu

    ...wachlarz dań, wynikający z miłości do eksperymentowania. Nieder dba o podniebienia gości, serwując im takie przysmaki jak np.: langustę z kukurydzą, chleb miodowy z kawiorem d'Aquitaine, turbota (skarp...

Artykuły na temat: bajeczne smaki ciasto
  • Domowy chleb - smak, którego nie da się podrobić

    ...smakiem świeżego, jeszcze ciepłego pieczywa sprawiła, że domowe kuchnie coraz częściej zamieniają się w domowe piekarnie. Blogerka kulinarna, Paulina Stępień na początek proponuje poeksperymentować...

  • Mauritius - ogród na oceanie

    Bajeczne krajobrazy palm kokosowych kołyszących się nad białymi plażami, niewiarygodne odcienie szmaragdowych lagun, błękitu nieba i soczystej zieleni wzgórz, oszałamiająca woń kwiatów, owoców i przypraw, smak doskonałego rumu, hotelowy luksus, uśmiechnięci mieszkańcy.

  • Kalafiorowa pizza z ricottą i sosem z pieczonych pomidorów

    ...i oregano, dokładnie wymieszaj, dopraw solą. Blachę wyłożoną papierem do pieczenia posmaruj oliwą, włóż ciasto, formując zwarty placek o grubości 5 mm. Wstaw do piekarnika na 25-30 minut, aż...

  • Najsłodsza strona wesela

    ..., uniwersalne smaki. Naturalne składniki kluczem do sukcesu Wymieniowe wyżej wskazówki to tak naprawdę wierzchołek góry lodowej ze spektrum  możliwości, jakie otwierają przed wami cukiernie. Będziecie(...) z informacją odnośnie poszczególnych wyrobów, kolorowe talerzyki, serwetki, szklane pojemniki czy patery. A najwspanialsze w tym wszystkim jest to, że poza oszałamiającym smakiem candy bar można...

  • Ostro i po turecku

    Wakacyjne podróże pełne są nie tylko wrażeń wizualnych, ale również smakowych. Może warto tym razem, zamiast muszelek, porcelanowych figurek, kamiennych popielniczek i złotych wisiorków przywieźć coś do jedzenia. Zaproście znajomych i przy zdjęciach z plaży, ucztujcie po polsku ze smakiem... światowym.

  • Emilia Romania - zakochaj się we Włoszech!

    ...spróbować różnorodnych przysmaków i odwiedzić wiele malowniczych miejsc.  Honorowe miejsce w kuchni Emilii Romani zajmują makarony. Włoskie kucharki cierpliwie wałkują ciasto z jajek i mąki...

  • Wiosna na talerzu

    ...szparagi czy dostojne karczochy. Wszystkie zachwycają formą, kolorem i smakiem. Zanim zaczniemy je dusić, piec i grillować, warto spróbować ich na surowo. Szczególnie zielone szparagi, które w tej formie przyjemnie chrupią i tryskają sokiem. Purpurowo-zielone kwiaty karczochów postawione w wazonie ujmą nas najpierw minimalistycznym pięknem, by potem zachwycić subtelnym smakiem. Zaś z natury urocze...

  • Kompot i konkurencja

    ...żywnością). Dopiero wtedy zapach i smak kompotu są bajeczne! Lemoniada na gorąco W wigilię kompot bezapelacyjnie wygrywa. Jednak już w pierwszy i drugi dzień świąt przybywa mu konkurencja...

  • ...tortownicy i wstawiamy do nagrzanego piekarnika. Pieczemy, aż ciasto będzie miało złoty kolor i zacznie odchodzić od ścianek blaszki. Upieczony biszkopt wyjmujemy z formy i zostawiamy na poduszce do...

  • ...ostatecznie sama nie wiem w co, zabrałam sałatkę i już! Dziewczyny stwierdziły, że będziemy piec ciasto! Supcio! Jak przyszło co do czego sama je upiekłam-bo wszyscy zwiali na balko pod pretekstem palenia papierosów i maleńkich cygar. Gadali się i śmiali. Mnie to nie przeszkadzało. Jeżeli chodzi o ciasto wyszło pyszne. Puszyste, ale bardzo elastyczne, z aromatem maślanym. Na wierzchu była chrupiąca...