• Informacje na temat:

    bajaderka

Przepisy na temat: bajaderka
  • Bajaderki poświąteczne

    Sposób na wykorzystanie resztek ciast, które zostały nam po świętach. W prosty sposób można wyczarować z nich smakowite i efektowne bajaderki.

  • Czy przytrafił się Wam kiedykolwiek zakalec? Jeśli tak to to jest szansa na uratowanie nieudanego wypieku. Nawet jeśli nie przepadacie za bajaderkami, to te domowe są naprawdę smaczne:)

  • ​Bajaderki

    Jedni je uwielbiają, inni wprost przeciwnie. Upiorne historie na temat ich powstawania skutecznie odstraszają. Czy jest to prawda? Pewnie zależy to od cukierni, ale to słodkości tzw. odpadowe. Też je robię - pisze Weganon, czyli Paweł Ochman, autor książki "Pyszności z roślin. Proste wypieki, desery, śniadania bez jajek i nabiału".

  • Zdarzył mi się zakalec. Bywa. Ale co się ma zmarnować, skoro można zrobić bajaderkę i wszyscy ze smakiem zjedzą? :)

  • Domowe bajaderki

    Smakują wybornie - niczym nie ustępują wyrobom z najlepszych cukierni.

  • Życzę smacznego !

  • Torcik biszkoptowy z mascarpone

    Idealny dla miłośników bajaderek. Łatwo go przygotować, a czas oczekiwania można skrócić, korzystając z przepisów na jego ekspresową wersję.

  • rewelacyjny sposób na recykling nieudanego albo długo zalegającego po świętach ciasta :-)

  • Cake pops

    Cake pops to przepiękne i smaczne ciasteczka nabijane na patyki. Przypominają nieco znane i lubiane bajaderki.

  • cóz w cukierniach dominuja bajaderki w formie kuli...ja proponuję na kruchyn spodzie z blaszki...czyz trzeba zachwalac że palce lizac :))

Artykuły na temat: bajaderka
  • Miejscówki - Warszawa

    Koncert jazzowy i bajaderka? Wystawa i lekki lancz? Szalony performance w stylowych wnętrzach? Dziś sztukę zobaczysz nie tylko w muzeum, ale także w kawiarni, art hotelu, stoczni, na dawnym dworcu kolejowym i w prywatnym mieszkaniu... Oto 21 nieoczywistych miejsc na kulturalną randkę.

  • Wielką aktorką byłam może przez 15 minut

    ...część dotyczącą kuchni orientalnej, a Karolina o tanim dekorowaniu stołów. Jaki będzie tytuł? - "Bajaderka". To jest ciastko zrobione z resztek innych ciastek. I takie będą moje przepisy: na dania ze...

  • mowilam juz, ze zimy nie lubie?? no nie lubie. zadne sporty zimowe i inne malysze mnie nie przekonuja, zadne kuligi, sylwestry na mrozie i karnawalowe...

  • 90 lat temu Zawiercie otrzymało prawa miejskie. Z tej okazji władze miasta zapraszają na imprezy jubileuszowe. INTERIA.PL jest patronem medialnym Dni Zawiercia, które trwać będą od 2 do 5 czerwca.

  • 11 października ukaże się książka WEGANONA, czyli Pawła Ochmana Pyszności z roślin. Proste wypieki, desery, śniadania bez jajek i nabiału. Tylko w tej książce znajdziecie to, czego nie ma w innych książkach wegańskich – przepisy na zdrowe smakołyki. Od samego patrzenia na przepisy ślinka cieknie! Słodycze kochamy wszyscy, zwłaszcza Paweł Ochman - weganin od 26 lat, autor popularnego bloga Weganon.pl. Jego kulinarna przygoda i miłość do cukiernictwa zaczęły się od zeszytu z przepisami mamy....

  • Święta to czas, w którym nikt sobie nie żałuje. Nie odmawiamy sobie smakołyków oraz dbamy o to, aby nasz stół był suto zastawiony. Niestety, nie zawsze udaje nam się zjeść wszystko, co przygotowaliśmy. Oto poradnik, co zrobić z resztkami ze świątecznego stołu. Fot. 123RF/Picsel Polacy każdego roku wyrzucają całą masę jedzenia, które wciąż nadaje się do spożycia. Od dawna eksperci upominają, aby do zakupów spożywczych przed Bożym Narodzeniem podchodzić z głową i dokonywać bardziej...

  • Gdy miną święta większość z nas staje przed podobnym dylematem – co zrobić z resztkami , które zostały po bożonarodzeniowym biesiadowaniu? Wyrzucenie ich nie powinno wchodzić w grę, dlatego też prezentujemy kilka pomysłów w jaki sposób możemy je wykorzystać. Fot. 123RF/Picsel Boże Narodzenie upływa nam pod znakiem wspólnych posiłków - bogatej wieczerzy wigilijnej oraz wystawnego świątecznego obiadu. W tym czasie szczególnie dbamy o to, aby na naszym stole niczego nie zabrakło. Niestety,...

Wideo na temat: bajaderka
  • Ciasto bananowe i bajaderka z ciecierzycy, czyli słodycze bez cukru według Przemysława Ignaszewskiego

    Przemysław Ignaszewski to zawodowy żołnierz, kucharz amator i stuprocentowy weganin. W kuchni "Dzień Dobry TVN" pokazał on, jak przygotować słodkości bez cukru. Na stole pojawiły się takie przysmaki jak: ciasto bananowe z makiem, praliny - kulki mocy, bajaderka z ciecierzycy oraz ciastka z fasoli.

  • Co przygotować z poświątecznych resztek?

    Piotr Kucharski zdradził w kuchni "Dzień Dobry TVN" kilka przepisów na potrawy, które można wykonać z tego, co zostało po wielkanocnym świętowaniu. Na stole pojawiły się dania takie, jak: drożdżowe pierożki z nadzieniem jajecznym, zapiekanka z pieczeni oraz bajaderka. (Źródło: Dzień Dobry TVN/x-news).