• Informacje na temat:

    bagietki z boczkiem

Przepisy na temat: bagietki z boczkiem
  • Tyrolki z boczkiem w orzechowym sosie

    Bułkę pokrój w kostkę. Przesyp do dużej miski. Jajka wymieszaj z mlekiem i solą.

  • Rodzinne grillowanie – trzy przepisy na dania z rusztu

    Grillowy hot dog Sposób przygotowania Bagietkę przekrój na pół, wydrąż środek. Do masła dodaj posiekane zioła, dopraw solą i pieprzem, dobrze wymieszaj. Do środka bagietki wsadź masełko(...) z oscypkiem. Do miski wrzuć mix sałat, roszponkę, ugrillowaną kiełbasę i pokrojonego zgrillowanego oscypka. Na wierzch polej sosem i posyp uprażonym słonecznikiem. Szaszłyki z kiełbasą i boczkiem...

  • Świąteczna gęś po francusku

    Składniki: - 300 g bagietki, - 125 g cebuli, - 75 g wędzonego boczku, - pół pęczka tymianku, - pęczek pietruszki, - 2 łyżki oleju, - sól, pieprz, ...

  • Najlepsze kanapki na gorąco

    ..., wysmaż na suchej patelni. Zdejmij. Na tłuszczu ze smażenia boczku zrumień chleb. Kurki przypraw solą i pieprzem. Kromki pieczywa posmaruj serkiem. Obłóż kurkami i boczkiem. Posyp gałązkami tymianku(...) klopsiki, dłonie posmaruj wodą albo olejem. Dzięki  temu masa mięsna nie będzie się do nich przyklejała. Bagietki po pastersku Sposób przygotowania: 1. Papryki posmaruj 1 łyżką oliwy. Piecz 40

  • Zostań w domu… i grilluj!

    ...majerankiem i szczelnie zawiń. Pokrój na 2 cm plasterki i nabij na patyczki. Piecz w piekarniku przez około 30 minut. Grillowane roladki z bakłażana z boczkiem Sposób przygotowania Boczek pokrój...

  • Przysmaki z sera

    Szwajcarskie fondue serowe Sposób przygotowania: Czosnek drobno posiekaj i natrzyj nim garnek do fondue. Wlej wino i powoli podgrzej. Dodaj mąkę, wymieszaj, żeby nie było grudek. Partiami dodawaj starte sery. Sos dopraw do smaku sokiem z cytryny, gałką muszkatołową, pieprzem. Trzymaj na podgrzewaczu, mieszając.  W gotowym sosie maczaj kawałki bagietki lub pokrojone w grubą kostkę...

  • Jajka po benedyktyńsku z sosem serowym

    ...z wrząca wodą i gotować na bardzo małym ogniu przez 3,5 minuty. Wykonać tę sama czynność z drugim jajkiem. Wyciągnąć z wody, rozciąć folię przy sznurku i wyłożyć jajka na tosty z podsmażonym boczkiem...

  • Pyszne dania, które przygotujesz bez trudu!

    Zachwycą smakiem każdego domownika!

  • Mięso i sos - para idealna

    Takie dania sycą na długo!

  • Sałatka z bobu

    Składniki: - 15 dag bobu, - 10 dag boczku, - 1/2 bagietki, - 2 pomidory, - 2 łyżki oleju, - sól,pieprz, - 4 łyżki majonezu Przygotowanie: Bób ugotować w osolonej wodzie i po lekkim(...), doprawić solą, pieprzem, skropić olejem. Sałatkę układać na torcikach z bagietki, posypać paseczkami boczku. Podawać z majonezem. Czas przygotowania 30 min.

Artykuły na temat: bagietki z boczkiem
  • Pieczone klopsiki

    Przygotowanie: Bułki namocz w mleku. Na patelni rozgrzej oliwę, wrzuć pokrojony w kostkę boczek i podsmaż. Dodaj posiekaną cebulę i przeciśnięty przez praskę czosnek. Całość dopraw solą, pieprzem i chwilę podsmaż. W dużej misce roztrzep jajko, dodaj odciśnięte z mleka bułki i wszystko połącz z mięsem, łyżką koncentratu, boczkiem i natką pietruszką. Z masy uformuj klopsiki i ułóż na blasze...

  • Koniecznie wypróbujcie ten przepis. Bagietki są z wierzchu chrupiące, a w środku miękkie. Dodatek śliwki, nadaje im specyficzny aromat i podkreśla smak pieczywa. Fot. Materiały partnera Ciasto ciemne300 g mąki pszennej typ 500100 g mąki orkiszowej z pełnego przemiału 60 g susek sechlońskich20g słodu jęczmiennego ciemnego barwiącego8 g drobnej soli morskiej4 g drożdży SAF instant300 g wody Wymieszać mąkę pszenną i orkiszową. Słód rozmieszać z wodą za pomocą rózgi. Dodać drożdże. Wsypać obie...

  • Jajka po benedyktyńsku

    Składniki: 1 jajko w koszulce Bagietka 2 kawałki boczku 100 g szpinaku 100 g pora 100 g masła 30 ml oliwy Sól morska Czarny pieprz Jak przygotować jajko w koszulce: Jak przygotować jajka po benedyktyńsku: Odetnij kawałek bagietki. Pora pokrojonego w półplasterki usmaż na oliwie. I maśle. Dodaj szpinak, dopraw. Usmaż boczek. Na pozostałym tłuszczu usmaż bagietkę...

  • Gwarantujemy, że ten przepis zagości u was na stałe. Składniki na ciasto4 g drożdżyok. 120-150 g mleka w zależności od chłonności mąki 300 g mąki typu 5002 szt. żółtek6 g drobnej soli morskiejświeży lubczykpieprz w ziarnach gałka muszkatołowa w całości60 g miękkiego masła30 g tłuszczu gęsiego (smalec bez skwarek) smalec gęsi do smarowania formybułka tarta do wysypania formy Drożdże moczyć przez 10 minut w 50 g mleka.Przesiać mąkę i dodać żółtka oraz mleko z drożdżami.Pozostałe mleko dodawać...

  • Sałatka z bobu

    Bób ugotować w osolonej wodzie i po lekkim ostudzeniu obrać. Boczek usmażyć na suchej patelni na chrupiąco, po przestudzeniu pokroić w paseczki. Pomidory pokroić w kostkę. Bagietkę pokroić w plastry i stostować ją. Pomidory i bób wymieszać, doprawić solą, pieprzem, skropić olejem. Sałatkę układać na torcikach z bagietki, posypać paseczkami boczku. Podawać z majonezem. Czas przygotowania 30 min.

  • Obecna sytuacja pozbawiła nas wielu rozrywek i zmusiła do pozostania w domu. Zawsze jednak możemy skorzystać z pięknej pogody i rozpalić grilla w rodzinnym gronie. Nie musimy ograniczać się do pieczonych skrzydełek czy karkówki. Można inaczej, ciekawiej! Jak więc urozmaicić rodzinne grillowanie? Podpowiadamy! Fot. materiały prasowe Zorganizowanie grilla dla całej rodziny wcale nie jest taką prostą sprawą. Musimy wziąć pod uwagę preferencje wszystkich domowników - zarówno dzieci, jak i...

  • Wołowina po burgundzku

    To typowe danie francuskie bez wątpienia zasmakuje nawet najbardziej wymagającym podniebieniom.

  • Rośliny strączkowe jadamy najchętniej w zimie. Groch czy fasola to idealne propozycje, gdy za oknami trzaska mróz. Jest jednak pewien zielony wyjątek, który kojarzy nam się wyłącznie z letnimi daniami. Fot. 123 RF Bób kusi nas swoim kolorem i smakiem, ale czy jest zdrowy i dobry na lato? Fakty dietetyczne. Porcja bobu dostarcza dużej ilości białka, węglowodanów oraz witamin B1, B2, PP, C oraz prowitaminy A - czyli witaminy młodości. Dodatkowo bób dostarcza wapń, fosfor, żelazo i magnez. Co...

  • Pomysł na czerstwe pieczywo

    Francuskie tosty Kromki bagietki albo ciabatty zanurz w jajkach roztrzepanych z odrobiną mleka. Trzymaj tak przez chwilę, potem przełóż na patelnię z mocno rozgrzanym klarowanym masłem. Usmaż na rumiano z obu stron. Podawaj na słodko z konfiturą albo na pikantnie – z wędliną. Owocowy pudding Kromki chałki (ew. innej słodkiej bułki) ułóż w żaroodpornym naczyniu. Posyp owocami, np. malinami...

  • Z dodatkiem grzybów lub grochu. Solo, w pierogach, krokietach lub pasztecikach. Bez względu na formę podania, kapustę znajdziemy niemal na każdym wigilijnym stole. Fot. 123RF/Picsel Kapusta kiszona uważana jest za polskie superfood, gdyż cechuje się zawartością mnóstwa dobroczynnych bakterii kwasu mlekowego i bardzo niską kalorycznością (ok. 20 kcal w 100 gramach) dlatego polecana jest wszystkim osobom na diecie. Warto podkreślić, że podczas procesu kiszenia substancje odżywcze z warzyw...