• Informacje na temat:

    bagietka z suszonymi pomidorami

Przepisy na temat: bagietka z suszonymi pomidorami
  • Niedzielny obiad dla całej rodziny

    ...porcję udekoruj odłożonymi wcześniej gałązkami koperku.  Lekka potrawka wieprzowa Sposób przygotowania Wieprzowinę opłucz, osusz, pokrój w kostkę. Mięso oprósz solą oraz pieprzem i suszonymi...

  • Przepis wart wypróbowania: "Serowa bagietka"

  • Pyszny niedzielny obiad dla całej rodziny

    ...praskę albo rozetrzyj nożem. Wymieszaj go z połową oleju, kminkiem i suszonymi ziołami. Masło stop. Przygotowaną pastą natrzyj sznycle z obu stron. Krótko obsmaż na pozostałym oleju. Pod koniec posyp solą...

  • Zdrowa przekąska idealna na każdą okazję. Może również królować na stole jako przystawka.

  • Pyszny niedzielny obiad dla całej rodziny

    ...i gotuj jeszcze 15 minut. Pod koniec gotowania przypraw na pikantnie solą, pieprzem, suszoną bazylią, cukrem oraz suszonymi płatkami chili. Zupę zmiksuj na gładki krem. Ponownie zagotuj. Rozlej do...

  • Oryginalny sposób na zapiekankę. Dzięki temu, że bagietka/bułka paryska pieczona jest w całości po upieczeniu możemy pokroić ją na 2-3cm kromki. W ten prosty sposób zwykła zapiekanka stanie się gwiazdą nie jednej domówki;)

  • 5 jesiennych sałatek

    ...i nakładać na talerze wraz z polędwiczką. Posypać serem i orzechami. Czas przygotowania: 20 minut Jedna porcja zawiera: 1800 kJ/430 kcal Sałatka z dynią, boczkiem i suszonymi pomidorami Składniki na...

  • Bardzo pyszne mięso z dodatkiem serka i suszonych pomidorów. Świetnie smakuje w bułce ;)

  • Walentynkowe menu

    ...krain rozkoszy Propozycje dań głównych: Roladki cielęce nadziewane suszonymi pomidorami i kozim serem oraz ziemniaczany gratin z parmezanem Składniki na 2 porcje: - 600 g mączystych(...)Przystawka: Trzy rodzaje bruschetty: z pomidorami al'arrabiata, kremem z awokado i kremem z pstrąga Składniki na 2 porcje: - 6 kromek bagietki, - zielona cebulka, - papryczka chili...

  • :) dodatek do zup i nie tylko...

Artykuły na temat: bagietka z suszonymi pomidorami
  • smaczne, proste i zdrowe

  • Choć w supermarketach widzimy je cały rok, teraz trwa sezon na pyszne, polskie pomidory. Jakie mają właściwości odżywcze? Co z nich przygotujemy? Fot. 123RF/Picsel Ciężko sobie wyobrazić makaron czy pizzę bez aromatycznego sosu pomidorowego. Zupa pomidorowa, sok pomidorowy, sałatki, nawet kanapka - pomidor jest częstym gościem w naszej kuchni. Ceniony nie tylko za swój smak, ale również za wygląd. Piękne, okrągłe, dojrzałe, mieniące się różnymi odcieniami czerwonej barwy. Nie tylko są ucztą...

  • Dlaczego warto jeść masło?

    ...parmezanem, bazylią i suszonymi pomidorami. Miłośnicy orientu docenią masło z dodatkiem tartej skórki z limonki, drobniutko pokrojonych papryczek chili i posiekanych listków świeżej kolendry. Takie...

  • Suszenie jedzenia to jedna z najstarszych metod konserwacji. Od wieków polegała na usunięciu wody poprzez odparowanie. Niestety, obecnie wiele suszonych przysmaków ze sklepu jest faszerowanych różnego rodzaju chemią. Jak uniknąć sztucznych dodatków? Fot. 123RF/Picsel Kupowane w sklepach suszone owoce i warzywa mogą bardzo długo leżeć na półce, mają też bardzo ładny kolor, ładniejszy niż w przypadku domowych "suszonek". Często, niestety, jest to wynikiem dodatków, takich jak dwutlenek siarki...

  • Kolorowo na talerzu, czyli dieta na lato

    ŚNIADANIE: Serek i pomidory: Twarożek wiejski zjedz z sałatką z dwóch pomarańczowych pomidorów, skropionych oliwą i posypanych szczypiorkiem i suszonymi algami (np. chlorellą). OBIAD: Zupa...

  • Suszenie to jedna z najstarszych metod konserwowania żywności. Wystawiane na działanie słońca, wiatru i ognia mięso czy ryby można było zabrać w daleką podróż lub zrobić zapasy na zimę, mając gwarancję trwałości pożywienia. Fot. 123RF/Picsel Suszenie polega na pozbyciu się z produktu wody w np. naturalnym procesie jej odparowania. W środowisku bez wody nie mogą rozwijać się szkodliwe mikroorganizmy takie jak grzyby, pleśń czy bakterie, nie pracują również enzymy - to dlatego suszenie jest tak...

  • Soja na każdy posiłek

    ...namoczenia. Namoczoną soję odcedź, zalej świeżą wodą i gotuj do miękkości. Następnie odcedź, ostudź i zmiksuj blenderem. Dymki oczyść i wraz z suszonymi pomidorami drobno posiekaj. Czosnek obierz...

  • Coraz więcej osób zwraca uwagę na fakt, iż pomidory dostępne w sklepach nie smakują już tak jak dawniej. Co jest przyczyną takiego stanu rzeczy? Fot. 123RF/PicselCoraz częśćiej pomidory, które kupujemy mają mdły i niewyraźny smak w niczym nie przypominającego tego sprzed kilkunastu lub kilkudziesięciu lat. Dzieje się tak bez względu na to, czy zakupów dokonamy w wielkopowierzchniowym sklepie czy też na maleńkim straganie. Warzywa o intensywnym, charakterystycznym smaku stają się rzadkością. W...

  • Czy zastanawiałeś się kiedyś, jak nasi przodkowie radzili sobie z przechowywaniem żywności, gdy jeszcze nie było lodówek i próżniowych opakowań? Okazuje się, że sposób, który opracowali był tak dobry, że stosujemy go z powodzeniem do dziś. Brokuły zachowują wiele wartości odżywczych po suszeniu. Fot. materiały prasowe Suszenie - bo o nim mowa - to jedna z najstarszych metod konserwowania żywności. Wystawiane na działanie słońca, wiatru i ognia mięso czy ryby można było zabrać w daleką...

  • Koniecznie wypróbujcie ten przepis. Bagietki są z wierzchu chrupiące, a w środku miękkie. Dodatek śliwki, nadaje im specyficzny aromat i podkreśla smak pieczywa. Fot. Materiały partnera Ciasto ciemne300 g mąki pszennej typ 500100 g mąki orkiszowej z pełnego przemiału 60 g susek sechlońskich20g słodu jęczmiennego ciemnego barwiącego8 g drobnej soli morskiej4 g drożdży SAF instant300 g wody Wymieszać mąkę pszenną i orkiszową. Słód rozmieszać z wodą za pomocą rózgi. Dodać drożdże. Wsypać obie...