• Informacje na temat:

    babka zebra najlepsza

Przepisy na temat: babka zebra najlepsza
  • Najlepsza, delikatna, puszysta babka! :D

  • szybkie i proste ciasto

  • listopada 09, 2016 Babka zebra wypieki i desery Kiedyś bardzo często jadałam to ciasto - w domu czy w gościach. Teraz i dom i goście zaskakują bardziej wymyślnymi słodkościami:) i zebra została nieco zapomniana. A szkoda, bo to proste i smaczne babkowe ciasto, do zrobienia ze składników, które zawsze mamy pod ręką.

  • Smakowite ciasto miękkie, puszyste i pyszne ...

  • Moja nowa zdobycz z Aliexpress!

  • zawsze wychodzi :-)

  • PYSZNA!!!

  • tanie i dobre

  • Smaczne ciasto do popołudniowej kawy.

  • Babka na oranżadzie Helena, szybka, pyszna.. i zawsze mi znika w mgnieniu oka:)

Artykuły na temat: babka zebra najlepsza
  • Ziołowe napary najlepsze po świętach

    Rzadko komu udaje się oprzeć obfitości świątecznego stołu. W efekcie dokuczają nam niestrawność i zgaga. Ekspert radzi, jak znów czuć się lekko i komfortowo.

  • W pierwszym odcinku "Bake Off Junior" uczestnicy zmierzyli się z przepisem na ciasto zebra. Fot. materiały prasowe Każdy uczestników otrzymuje po 3 dzbanki po ok 600g ciasta podstawowego, które barwi i aromatyzuje wg. uznania. Proporcje na ciasto: 360g cukru 400g jaj 200g mleka (3.2%) 360g oleju z pestek winogron 480g mąki typ 450 15g proszku do pieczenia 5g soli morskiej Do barwienia naturalnie : Zredukowany sok z buraka, spirulina, matcha , kakao w proszku, zredukowany sok z borówek lub...

  • Lipcowe nowości "Naszej Księgarni"

    Bractwo-piractwo. Przygoda przyrodnicza Była sobie rodzinka piratów. Oczywiście, nie zawsze byli piratami. Ich król, kapitan Barnaba, był kiedyś dyrektorem banku, babka Piratka - zwyczajną babcią(...) go stworzyć. Niebieski kot, różowa żyrafa albo zebra w kolorowe paski? Czemu nie! Daj się ponieść wyobraźni, przecież ona nie ma granic. Chwyć za kredki, flamastry i pobudź do życia owady, ryby...

  • Kardamon to jedna z najdroższych przypraw świata, cenowo wyprzedza ją tylko szafran. Roślina, z której jest pozyskiwany kardamon, rośnie w Indiach, Pakistanie, Birmie i na Sri Lance. Ma niemal cudowne właściwości zdrowotne i - nie bez naukowych podstaw - jest uznawana za silny afrodyzjak. Jakie właściwości ma kardamon?      fot. 123RF.COM   Kardamon jest od wieków zarówno przyprawą, dodatkiem do perfum, afrodyzjakiem, jak i lekiem, między innymi w medycynie ajurwedyjskiej. Najnowsze badania...

  • Moje drogie ciało

    .... Granatowe szpilki, przez które omal nie wybiłam zębów, spódnicę z rozporkiem pod pupę, rajstopy kabaretki. Głównie prezenty od szwagierki i córki. Czuję się w nich przebrana. Lidka, siostra męża...

  • Wyrośnięta, niepopękana, wilgotna, a jednocześnie „piaskowa”, czyli sypka – taka powinna być babka wielkanocna, ciasto, bez którego trudno wyobrazić sobie święta. Pieczenie babki wielkanocnej nie musi być trudne, wystarczy przestrzegać kilku zasad /123RF/PICSEL Dzieci ją kochają, również w tym roku nie możemy ich zawieść. Ale jak ją zrobić, by nie wyszedł nam zakalec i przypominała ciasto, które robiły nasze mamy i babcie? Podpowiadamy, jakich błędów unikać, by upiec idealną babkę...

  • Blog o modzie - odsłona 5

          Któraż z nas nie chciałaby posiąść instrukcji obsługi faceta ? Chyba żadna. Kilka z zagadek samczego umysłu zostało jednak...

  • Szarlotka to jedno z ulubionych ciast Polaków. Zobacz, jak przygotowała ją Beata Śniechowska.     Ciasto 250 g mąki pszennej Ok. 130 g zimnego masła 1 płaska łyżeczka proszku do pieczenia 1 żółtko 1 łyżka kwaśnej śmietany 60 g cukru pudru Nadzienie Ok. 1,5 kg jabłek szara reneta Sok z 1 cytryny 1 łyżeczka cynamonu 2 łyżki cukru trzcinowego Kruszonka: 50 g zimnego masła 50 g cukru 50 g mąki pszennej 50 g wiórków kokosowych   Przygotowanie Składniki na...

  • Babka to prawdziwa ozdoba wielkanocnego stołu. Pięknie wyrośnięta i bogato udekorowana z pewnością skusi każdego łasucha. Jak ją przygotować, aby była naprawdę smaczna? Fot. 123RF/Picsel Królową świątecznego stołu jest niewątpliwie baba wielkanocna. Ciasto początkowo znane było u naszych wschodnich sąsiadów - Białorusinów i Ukraińców, jednak szybko zawitało i zadomowiło się w polskiej, rodzimej kuchni. Baby pieczone były na gruncie polskim już w XVII w. Rozsławił je sam król Stanisław...

  • Jeśli przygotowanie sernika kojarzy ci się z długimi godzinami spędzonymi przy rozgrzanym piekarniku, przedstawiamy garść przepisów, które skutecznie rozprawią się z tym mitem. Fot. 123RF/Pcisel Najprawdopodobniej obecność serników na polskich stołach zawdzięczamy królowi Janowi III Sobieskiemu, który sprowadził go wracając z odsieczy wiedeńskiej. Tak oto zawitał do kraju nad Wisłą, gdzie ochrzczono go mianem „sernika wiedeńskiego". Rozsmakowali się w nim krakowiacy i przystroili...