• Informacje na temat:

    babka z truskawkami 1

Przepisy na temat: babka z truskawkami 1
  • Napoje, które leczą

    Co podać dziecku, kiedy męczy je kaszel, biegunka lub zaparcie? Podpowiadamy, które napoje złagodzą dolegliwości i szybko poprawią samopoczucie malca.

  • Picie też leczy

    Co podać dziecku, kiedy męczy je kaszel, biegunka lub zaparcia? Podpowiadamy, które napoje złagodzą dolegliwości i poprawią samopoczucie malca.

Artykuły na temat: babka z truskawkami 1
  • Kwiaty i zioła z pól i łąk dla zdrowia i urody

    .... Sałatka: umyte, porwane liście sałaty połącz z umytymi, pokrojonymi truskawkami i świeżymi płatkami akacji. Dodaj pieprz i kardamon. Dla urody Jakie ma działanie: polepsza koloryt skóry, zmniejsza(...) – 5 min. Babka zwyczajna Przydroża, pola, pastwiska – wszędzie tam ją spotkasz. Choć nie może pochwalić się pięknymi kwiatami, jej majowe liście skrywają moc przyjaznych właściwości! Dla zdrowia...

  • Sezon na truskawki trwa w najlepsze. Aby go dobrze wykorzystać, przygotuj pyszne ciasto, które zachwyci twoich bliskich. Fot. 123RF/Picsel Truskawki dosyć powszechnie uznaje się za afrodyzjak, jednak na tym nie kończą się ich właściwości. Są również cennym źródłem witamin i minerałów. Zawierają więcej witaminy C niż cytrusy, ponadto witaminę A, B1, B2 i PP; wapń, fosfor, żelazo, magnez i mangan. Wapń i fosfor wzmacniają kości i zęby, a w połączeniu z magnezem odkwaszają organizm. Dla osób,...

  • Łagodzimy objawy letnich uczuleń

    Swędząca wysypka, bąble, katar… Takich reakcji czasem trudno uniknąć. Dlatego podpowiadamy, co je wywołuje i jak sobie z nimi radzić.

  • Sezon truskawkowy trwa w najlepsze. Warto więc zastanowić się nad tym, w jaki sposób wykorzystać te pyszne owoce. Oto kilka sprawdzonych pomysłów naszych użytkowników. Fot. 123RF/Picsel Polskie, sezonowe truskawki są na tyle pyszne, że doskonale smakują solo lub po prostu posypane niewielką ilością cukru. Czasem warto jednak pokusić się o nieco szerzej zakrojone kuchenne eksperymenty. Jeśli nie macie pomysłu co zrobić z truskawek, możecie liczyć na naszych użytkowników. Oto kilka sprawdzonych...

  • ..., wierzba, leszczyna, chwasty: bylica pospolita, babka lancetowata, grzyby pleśniowe (panel), pierze (pióra gęsi), sierść kota, sierść psa, naskórek królika, naskórek chomika, naskórek świnki morskiej...

  • Doskonałe dania możecie przygotować nawet z bardzo niepozornych składników. SKŁADNIKI - 400 ml mleka - 1 całe jajko - 3 żółtka - 1 laska wanilii - ok 1/3 szklanki cukru - 10 truskawek - gęsty sok malinowy/truskawkowy (opcjonalnie) PRZYGOTOWANIE Krok 1Piekarnik nagrzewamy do 140 stopni C. Mleko wlewamy do garnka i stawiamy na gazie.Krok 2Laskę wanilii kroimy wzdłuż i wyskrobujemy ziarenka z wnętrza. Dodajemy je do mleka. Wrzucamy także strąki dla aromatu.Krok 3Do miski rozbijamy jajko i...

  • Naturą w grypę i przeziębienie

    Dlaczego warto w okresie grypy sięgnąć po naturalne metody? Bo ich działanie pomagają zapobiegać i zwalczać choroby, pobudzając jednocześnie naturalny system odpornościowy człowieka.

  • Właśnie wróciłem z dość dalekiej podróży, zmęczenie samo wciskało się pod powieki, ale było dość skutecznie pokonywane przez głośne pomruki pustego żołądka. Nie ma szans, nie odpocznę, jeśli czegoś nie zjem. Na szczęście z pomocą przyszedł Mecenas, który postanowił wyciągnąć mnie na lekki, niedzielny obiad. Tym razem postanowiliśmy wybrać miejsce według bardzo prostego klucza - jakaś nowa, niedroga i ładna knajpka. W Krakowie na kulinarnej mapie w ostatnich tygodniach pojawiły się dwa...

  • Picie też leczy

    Co podać dziecku, kiedy męczy je kaszel, biegunka lub zaparcia? Podpowiadamy, które napoje złagodzą dolegliwości i poprawią samopoczucie malca.

  • Babka to prawdziwa ozdoba wielkanocnego stołu. Pięknie wyrośnięta i bogato udekorowana z pewnością skusi każdego łasucha. Jak ją przygotować, aby była naprawdę smaczna? Fot. 123RF/Picsel Królową świątecznego stołu jest niewątpliwie baba wielkanocna. Ciasto początkowo znane było u naszych wschodnich sąsiadów - Białorusinów i Ukraińców, jednak szybko zawitało i zadomowiło się w polskiej, rodzimej kuchni. Baby pieczone były na gruncie polskim już w XVII w. Rozsławił je sam król Stanisław...