• Informacje na temat:

    babka z rodzynkiem com

Przepisy na temat: babka z rodzynkiem com
  • Wielkanocny przepis z herbatą w tle

    Wielkanoc już za kilka dni. Podczas tych wyjątkowych świąt chcemy ugościć bliskich pysznymi wypiekami, które osłodzą nam wspólnie spędzane chwile… Doskonałym ciastem, które dyskretnie łączy tradycję z nutą nowoczesności jest Babka Herbaciana. Warto zaznaczyć, że sposób jej przygotowania nie jest wymagający, co sprawia, że jest doskonałym rozwiązaniem dla osób, które stawiają pierwsze kroki...

  • Regionalne przysmaki Polski

    ...babka, kiszka ziemniaczana oraz kartacze, czyli owalne, nadziewane "pyzy" z mięsem. Prawdziwie lokalnym przysmakiem występującym tylko w okolicach Bugu są zaguby, czyli ciasto pierogowe z farszem...

  • Zboże smakuje i inspiruje

    ...soku jabłkowego Zbożowe inspiracje Piotra Ceranowicza: Pełnoziarnista babka drożdżowa Składniki: 500g mąki pszennej pełnoziarnistej 25g świeżych drożdży 75g cukru 5 żółtek...

  • Zdrowy początek udanego dnia!

    Jakie powinny być idealne produkty śniadaniowe? Pożywne, bogate w wartościowe składniki odżywcze, szybkie i wygodne w przygotowaniu oraz oczywiście smaczne! Wiele osób nadal najczęściej wybiera na poranny posiłek najprostszą kanapkę z serem czy wędliną, a przecież śniadania mogą być dużo bardziej różnorodne, zdrowe, a przy tym pyszne. Sante podsuwa pomysły, po jakie produkty warto sięgać po przebudzeniu i jak je wykorzystać w kuchni.

  • Smaki Litwy

    ...! Kugelis, to pieczona babka ziemniaczana z tartych ziemniaków, podsmażonej na boczku cebuli, wymieszanych z masą jajek, czosnku, soli i pieprzu do smaku. Podaje się babkę okraszoną skwarkami ze śmietaną...

  • Smaki Litwy

    ...robienia kińdziuka to nawet pół roku! Kugelis , to pieczona babka ziemniaczana z tartych ziemniaków, podsmażonej na boczku cebuli, wymieszanych z masą jajek, czosnku, soli i pieprzu do smaku. Podaje się...

Artykuły na temat: babka z rodzynkiem com
  • Babka na batatach

    Osoby z nietolerancją laktozy wcale nie muszą rezygnować z małego co nieco na deser!

  • Wielkanoc z Kasią

    .... Tradycyjnie przyjęło się, że w koszyku ląduje pyszna babka piaskowa, do której upieczenia w nietypowym, owocowym wariancie, zachęca marka Kasia: https://www.przepisy.pl/przepis/babka-cytrynowo(...): https://www.przepisy.pl/przepis/babka-jogurtowa-z-owocami Czas odczarować mity! Pomimo przywiązania do tradycji, producent Kasi idzie z duchem czasu i dostosowuje się do naszych potrzeb...

  • Żyj z ochotą

    ...osobliwym dodatkiem do niej jest słodka karyncka babka (Reindling). Czy tradycyjne karynckie dania (Kirchtagssuppe, Frigga itd.) bez trudu zamówimy w karynckich restauracjach, czy też są one raczej...

  • Święto smaku

    Uczymy się szanować kulinarne wspomnienia. Ale też coraz częściej, przygotowując posiłki, uciekamy od monotonii. Co zrobić, żeby ocalić wielkanocne zwyczaje i uniknąć przewidywalności? Wystarczy trochę odmienić tradycyjne przepisy lub dodać do świątecznego menu parę nowości. Koniecznie takich, które kojarzą się z polską wiosną, podpowiada Agata Wojda, szefowa kuchni warszawskiej restauracji Opasły Tom, wyróżniona w prestiżowym przewodniku kulinarnym Gault&Millau.

  • Wigilijne kulinarne wariacje

    Tradycyjnie na wigilijnym stole powinno znaleźć się dwanaście potraw. Tak przynajmniej jest w większości kultur. Jednak zdarza się, że na stole pojawia się dziesięć, lub nawet osiem dań. Na polskim stole niepodzielnie panuje karp, który jest co roku głównym daniem wigilijnym.

  • Resztki po świętach: już dziś pomyśl o tym, jak je wykorzystać

    Panująca epidemia, a w perspektywie – Święta Wielkanocne. To dla wielu doskonała okazja do zrobienia dużych zapasów. Już teraz wiesz, że mogą zostać jakieś resztki? Zastanów się nad tym, jak je wykorzystać.

  • Kinga Paruzel: Niebiańska owsianka z owocami

    ...dotarła do finału. Jest autorką popularnego bloga "Ale Babka i robi to co lubi" oraz prowadzi własny program Z.U.P.A na antenie telewizji Kuchnia+. Jej książka to nie tylko praktyczny poradnik z ponad...

  • Baby drożdżowe

    Dobre rady Składniki ciasta drożdżowego muszą mieć zawsze temperaturę pokojową. Mąkę przesiewamy, by usunąć z niej zanieczyszczenia, i by ją dobrze napowietrzyć, co sprawi, że ciasto będzie miękkie i pulchne. Ciasto na babkę najlepiej wyrabiać ręcznie. Na początku lepi się ono do wszystkiego, ale przestrzegamy przed dosypywaniem mąki, bo babka będzie twarda i sucha. Po prostu nadal wyrabiajmy...

  • Wymarzone miejsca na wiosenne podróże

    ...: www.tastehungary. com, gdzie można zarezerwować wycieczkę śladem najsłynniejszych kawiarni w węgierskiej stolicy, ulubionych miejsc artystów kiedyś i teraz. Białystok: Gdy wolny jest weekend Miasto, które...

  • Wylewaniec mojej przyjaciolki Ani

    Jakos te Jesien trzeba przywitac. Upieklam wczoraj na Lisa wylewaniec Ani. Jest to proste i baaardzo dobre ciasto. Niewysokie - piecze sie je na szerokiej...