• Informacje na temat:

    babka z polewą

Przepisy na temat: babka z polewą
  • Smaczne ciasta z polewą

    .... 40 minut w 180°C. Ostudź.  2. Krem: serek zmiksuj z masłem i cukrem na gładką masę. Posmaruj nią ostudzone ciasto, posyp posiekanymi orzeszkami. Babka dyniowa Sposób przygotowania(...) polewą. Odstaw do całkowitego ostudzenia (polewa będzie lekko lejąca). 

  • Łatwa babka cytrynowa

    ...mieszamy z 1/3 pozostawionego cytrynowego soku. Tak powstałą lukrową polewą delikatnie oblewamy upieczoną babkę. RADA: Wszystkie składniki, których będziemy używać muszą mieć temperaturę pokojową, nie...

  • Babka rumowo-śliwkowa

    Z pyszną polewą!

  • Babka szafranowa

    ...złocistego koloru wierzchu. 6. Ostudzoną babkę, odwróć i przełóż na talerz. Do miski z gorącą wodą włóż opakowanie z polewą na 2-3 minuty, a następnie obetnij róg opakowania i polej roztopioną polewą...

  • Babka ajerkoniakowa

    ...zastąp polewą z jogurtu: wymieszaj 3 łyżki mleka w proszku z odrobiną słodzika. Dolej tyle jogurtu naturalnego, by polewa była odpowiednio gęsta.

  • Babka kokosowa

    ...połączą. Potem - cały czas mieszając - zagotuj. Polej ostudzoną babkę ciepłą polewą i posyp wiórkami kokosowymi. Przepis pochodzi z książki "Ciasta drożdżowe" Tadeusza Barowicza...

  • Babka na winie

    ...) pokroić i roztopić w gorącej kąpieli. Do białej dodać 5 g tłuszczu kokosowego, do ciemnej 15 g. Dekorować babę ciemną i jasną polewą.  Posypać kandyzowaną skórką pomarańczową.

  • Babka z morelami

    ...°C. 3. Polewa: margarynę, cukier, mleko i kakao gotuj kilka minut na małym ogniu, cały czas mieszając. Babkę ostudź, udekoruj polewą.

  • Babka czekoladowo-buraczana

    Dzisiaj kolejne już ciasto z serii walki z zachciankami. Tym razem proponuję czekoladowo-buraczaną, wilgotną i pięknie pachnącą babę.

  • Babka Eli

    .... Piekarnik nastaw na temp.180 stopni. Piecz 50 min. Udekoruj cukrem pudrem lub polewą czekoladową.

Artykuły na temat: babka z polewą
  • Babka kakaowa z czekoladową polewą

    Ten deser nie jest trudny w wykonaniu, a smakuje przepysznie.

  • Wyrośnięta, niepopękana, wilgotna, a jednocześnie „piaskowa”, czyli sypka – taka powinna być babka wielkanocna, ciasto, bez którego trudno wyobrazić sobie święta. Pieczenie babki wielkanocnej nie musi być trudne, wystarczy przestrzegać kilku zasad /123RF/PICSEL Dzieci ją kochają, również w tym roku nie możemy ich zawieść. Ale jak ją zrobić, by nie wyszedł nam zakalec i przypominała ciasto, które robiły nasze mamy i babcie? Podpowiadamy, jakich błędów unikać, by upiec idealną babkę...

  • Babka karmelowa

    ...cukru pudru, wymieszaj trzepaczką. Gdy lekko przestygnie, dodaj kilka kropli aromatu waniliowe - go oraz pozostały cukier puder, wymieszaj. Wystudzone ciasto udekoruj polewą i orzechami. Zobacz...

  • Babka to prawdziwa ozdoba wielkanocnego stołu. Pięknie wyrośnięta i bogato udekorowana z pewnością skusi każdego łasucha. Jak ją przygotować, aby była naprawdę smaczna? Fot. 123RF/Picsel Królową świątecznego stołu jest niewątpliwie baba wielkanocna. Ciasto początkowo znane było u naszych wschodnich sąsiadów - Białorusinów i Ukraińców, jednak szybko zawitało i zadomowiło się w polskiej, rodzimej kuchni. Baby pieczone były na gruncie polskim już w XVII w. Rozsławił je sam król Stanisław...

  • Babka marcepanowa

    Lubicie ciasta, prawda? Babka marcepanowa was zachwyci, również wizualne.

  • Wielkanoc zbliża się wielkimi krokami, dlatego nasza redakcja postanowiła sprawdzić co pojawi się na świątecznym stole Michela Morana oraz kilku znanych blogerek. Fot. materiały prasowe Kilka dni temu mieliśmy okazję uczestniczyć w warsztatach kulinarnych marki Kenwood. Głównym prowadzącym był Michel Moran - ambasador marki, znany wam chociażby z show Masterchef. Swoimi świątecznymi przepisami podzieliły się z nami również popularne blogerki. Kulinarne wskazówki Przedświąteczne spotkanie...

  • Babka marmurkowa

    ...​Ta babka jest nie tylko puszysta, ale i wilgotna. Po prostu rozpływa się w ustach! Do ciemnej części ciasta możesz dodać przed upieczeniem posiekane bakalie.

  • Wuzetki Gabrysi skonstruowane są z czekoladowego biszkoptu, masy śmietanowej i konfitury z malin. Biszkopt czekoladowy 165 g mąki pszennej30 g mąki ziemniaczanej50 g kakao1½ łyżeczki proszku do pieczenia180 g cukru6 jaj100 ml oleju5 łyżek wody Polewa czekoladowa 100 ml śmietanki 30%200 g czekolady mlecznej100 g masła Krem śmietankowy 700 ml śmietanki 30%150 g cukru pudru8 g żelatyny40 ml wody do namoczenia żelatyny Dżem malinowy 500 g świeżych malin15 g środka żelującego 200 g cukru...

  • Babka kokosanka

    ...ciemną polewą. Odstawić na niecałą godzinę, aby polewy stężały. Zobacz także:

  • Babka orzechowo-migdałowa, babka kawowa oraz faszerowane jajka z pistacjami - takie przepisy na Święta proponuje Lidl. Święta już tuż tuż.... Dla tych, którzy jeszcze nie wiedzą, jakie wielkanocne baby przygotują lub nie mają pomysłu na nietypowe podanie świątecznych jaj, mamy garść pomysłów od Lidla w wersji Deluxe! Być może, któryś z przepisów przypadnie Wam do gustu.   Faszerowane jajka z pistacjami Co kupić?• 8 jajek• 4 łyżki śmietany 30%• 3 łyżki szczypiorku• 3 łyżki oleju...