• Informacje na temat:

    babka parzona drożdżowa

Przepisy na temat: babka parzona drożdżowa
  • Smaki Litwy

    ...! Kugelis, to pieczona babka ziemniaczana z tartych ziemniaków, podsmażonej na boczku cebuli, wymieszanych z masą jajek, czosnku, soli i pieprzu do smaku. Podaje się babkę okraszoną skwarkami ze śmietaną...

  • Smaki Litwy

    ...robienia kińdziuka to nawet pół roku! Kugelis , to pieczona babka ziemniaczana z tartych ziemniaków, podsmażonej na boczku cebuli, wymieszanych z masą jajek, czosnku, soli i pieprzu do smaku. Podaje się...

  • Przedświąteczna szkoła bab

    Babka pomarańczowa Składniki: - 30 dag mąki, 30 g drożdży, - 200 ml mleka, 175 g masła, - 10 dag cukru, 3 jajka, - 2 pomarańcze, 1 białko jajka, - cukier puder Przygotowanie: Mąkę(...) lukier o konsystencji gęstej śmietany, polać babkę, dekorować pomarańczami. Czas przygotowania 2 h. Przepis na 10 osób. Babka puchowa Składniki: - 50 dag mąki pszennej, - 1/2 szklanki mleka...

Artykuły na temat: babka parzona drożdżowa
  • Baby drożdżowe

    Dobre rady Składniki ciasta drożdżowego muszą mieć zawsze temperaturę pokojową. Mąkę przesiewamy, by usunąć z niej zanieczyszczenia, i by ją dobrze napowietrzyć, co sprawi, że ciasto będzie miękkie i pulchne. Ciasto na babkę najlepiej wyrabiać ręcznie. Na początku lepi się ono do wszystkiego, ale przestrzegamy przed dosypywaniem mąki, bo babka będzie twarda i sucha. Po prostu nadal wyrabiajmy...

  • Radość życia, czyli kuchnia karyncka

    Do położonej na południu Austrii Karyntii turystów przyciągają wysokie góry i przepiękne jeziora. To także kraina doskonałych produktów regionalnych, pysznych ryb i smaków łączących wpływy włoskie, słoweńskie i austriackie. Poznaj najlepsze przepisy kuchni karynckiej!

  • Naturalne kuracje z klasztornych aptek

    Mnisi przez stulecia utrzymywali swoje lecznicze receptury w tajemnicy. Ich kuracje działały powoli, ale skutecznie i bez efektów ubocznych. Teraz same możemy wypróbować klasztorne sposoby na dolegliwości, które często dokuczają kobietom.

  • Cypr od kuchni

    Na Cyprze jedzenie stanowi jeden z najważniejszych elementów życia towarzyskiego. Skomplikowana historia kraju oraz położenie geograficzne spowodowały, że w wyspiarskiej kuchni można odnaleźć zarówno wpływy greckie, tureckie, jak i brytyjskie.