• Informacje na temat:

    babka mus

Przepisy na temat: babka mus
  • Beztłuszczowe ciasto niedzielne

    Wspaniale pachnie i smakuje. Babkę z musem jabłkowym pieczemy bez dodatku masła czy innego tłuszczu. Nie jest aż tak kaloryczna, więc ci, którzy są aktualnie na diecie, mogą jej spróbować podczas majówkowego pikniku.

  • Ciasta z owocami w wersji fit

    ...podaniem tartę dobrze wystudź (najlepiej przez noc). Malinowe brownie z burakiem Sposób prrzygotowania 1. Burak pokrój na kawałki, zmiksuj na gładki mus. Jajka wbij do miseczki. Dodaj 1/2 szkl. ksylitolu i ubijaj, aż masa będzie puszysta. Wtedy dodaj do niej olej, mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia i kakao oraz mus buraczany i rozgniecione 15 dag malin. Wymieszaj mikserem...

  • Smaczne ciasta z polewą

    .... 40 minut w 180°C. Ostudź.  2. Krem: serek zmiksuj z masłem i cukrem na gładką masę. Posmaruj nią ostudzone ciasto, posyp posiekanymi orzeszkami. Babka dyniowa Sposób przygotowania 1. Ciasto: obie mąki przemieszaj z solą i sodą. Jajka zmiksuj z musem, a następnie z cukrem i olejem. Na koniec domieszaj mąki z sodą i solą. Gdy składniki dobrze się połączą, przelej ciasto do foremki...

Artykuły na temat: babka mus
  • Rurki z musem truskawkowym

    ...z włoskimi recepturami i polskimi też bo nawet twoja znakomita Babka Herbaciana jest plagiatem… musiałaś ściągnać przepis… tylko od kogo ?   Żarty żartami… przy wczorajeszej lekturze Kapuścińskiego(...)Po francusku zwane « cigares » czyli cygarami. Zrobiłam je wczoraj na podwieczorek. Są proste, i wyjątkowo smaczne gdyż połączenie chrupiącej « koronki » z zimnym delikatnym musem satysfakcjonuje...

  • Ananas, delikatne krewetki, jogurt grecki, odrobina limonki… kilka śródziemnomorskich składników wystarczy, by wyczarować zachwycającą smakiem, efektowną przekąskę. Fot. Materiały prasoweAnanasowy mus z serkiem kremowym Hochland i krewetkami to pełna fantazji kompozycja, przywołująca na myśl wakacyjne smaki i relaks w tawernie na plaży. Wypróbuj i poczuj się jak w kulinarnym raju! Smaki owoców morza mogą naprawdę zachwycać, jeśli tylko odpowiednio je przyrządzimy i podamy w towarzystwie...

  • Elżbieta II: Królowa zakochana w czekoladzie

    Na talerzu Elżbiety II wszystkie warzywa muszą być tej samej wielkości, a jeśli ma ochotę na jajka, to tylko te w brązowych skorupkach. Aby uniknąć nieprzystojnych skojarzeń, banana je nożem i widelcem. Co jeszcze wiemy o kulinarnych upodobaniach królowej? Poniżej publikujemy fragment książki Wiki Filipowicz pt. "Przy stole z królem", w którym znajdziemy obszerną odpowiedź na to pytanie.

  • Wyrośnięta, niepopękana, wilgotna, a jednocześnie „piaskowa”, czyli sypka – taka powinna być babka wielkanocna, ciasto, bez którego trudno wyobrazić sobie święta. Pieczenie babki wielkanocnej nie musi być trudne, wystarczy przestrzegać kilku zasad /123RF/PICSEL Dzieci ją kochają, również w tym roku nie możemy ich zawieść. Ale jak ją zrobić, by nie wyszedł nam zakalec i przypominała ciasto, które robiły nasze mamy i babcie? Podpowiadamy, jakich błędów unikać, by upiec idealną babkę...

  • Płatki kukurydziane - 10 zastosowań

    ...śmietanę, krem, mus, budyń, a nawet lody, zamiast posiekanymi orzechami – ozdób pokruszonymi płatkami. Taka chrupiąca dekoracja bardzo do nich pasuje! 7. Zdrowa przekąska Zamiast niezdrowych, tłustych...

  • Babka to prawdziwa ozdoba wielkanocnego stołu. Pięknie wyrośnięta i bogato udekorowana z pewnością skusi każdego łasucha. Jak ją przygotować, aby była naprawdę smaczna? Fot. 123RF/Picsel Królową świątecznego stołu jest niewątpliwie baba wielkanocna. Ciasto początkowo znane było u naszych wschodnich sąsiadów - Białorusinów i Ukraińców, jednak szybko zawitało i zadomowiło się w polskiej, rodzimej kuchni. Baby pieczone były na gruncie polskim już w XVII w. Rozsławił je sam król Stanisław...

  • Maja Bohosiewicz karmi piersią

    ...? Nie widziałam zdjęcia jak babka zgina się w pół i zezuje bo myśli, że zaraz odpadnie jej sutek. Nie widziałam nigdzie opisów, że po porodzie przykładamy dziecko do piersi i "uwaga spoiler" pewnie...

  • Podczas kolacji wigilijnej nie wszystkie potrawy odpowiadają gustom zebranych, jednakże zwyczaj nakazuje spróbowania choćby odrobiny każdego z dań. Podobnie rzecz wygląda podczas wieczerzy w tradycji prawosławnej. Tam jednakże kisiel z owsa , przez swój specyficzny smak, rysował prawdziwe grymasy na twarzach zebranych. Fot. 123RF/Picsel Paskudztwa? Specyfikę kolacji wigilijnej na Kresach doskonale opisuje mistrz Melchior Wańkowicz: "Pośrodku stołu pofalowanego bielą obrusa, na pękach siana...

  • Boski aloes

    ...i zmęczonej skóry. Zawartość kolagenu przywraca jej jędrność i poprawia elastyczność. Na co dzień warto sięgać po mus do kąpieli i pod prysznic Bioaloes Stara Mydlarnia. Zawiera aż 25 proc. soku...

  • Wielkanoc już niebawem. Na naszych stołach obowiązkowo pojawią się babki, mazurki i serniki. Jeśli jednak chcesz zaskoczyć bliskich i rodzinę czymś wyjątkowym, sięgnij po przepisy na niepowtarzalne ciasta, które urozmaicą świąteczny repertuar. Fot. 123RF/Picsel Śniadanie wielkanocne będzie obfitować w wytrawne potrawy takie jak żurek, kiełbasy, pasztety, chrzan i oczywiście jajka. Wiadomo jednak, że każda uczta musi zakończyć się pysznym deserem. Dlatego w tym roku oprócz tradycyjnych...