• Informacje na temat:

    babeczki ziemniaczane z miesem mielonym

Przepisy na temat: babeczki ziemniaczane z miesem mielonym
  • Mięsne muffiny z ziemniakami

    Czas: około 50 minut. Porcja: 260 kcal.

  • Kotlety ziemniaczane z mięsem mielonym to pyszne wykorzystanie ziemniaków, co pozostały nam z obiadu. Te kotleciki można faszerować mięsem co pozostało nam z rosołu, przekręcić tylko przez maszynkę i dodać zrumienioną na oleju czy maśle cebulkę. Będą pyszne! Nic z jedzenia nie może się zmarnować a można wyczarować takie rzeczy pyszne jedzenie!

  • Potrawy na cały tydzień

    ...będzie miękkie. Pod koniec wlej sos sojowy i dodaj miód.  3. Ugotuj ziemniaki. Mięso ułóż na półmisku, obłóż ziemniakami, plastrami cytryny, polej sosem winno-sojowym. Posyp tymiankiem.  Babeczki ziemniaczane Sposób przygotowania 1. Ziemniaki wyszoruj, nie obieraj. Ugotuj w osolonej wodzie lub na parze. Ostudź, przekrój na pół, wydrąż środki. 2. Cebulę pokrój w kostkę, przysmaż na oleju...

  • Chrupiące placki smażone z ciasta do którego użyłam ziemniaków startych na wiórka (starte na grubszych oczkach) oraz mielonego mięsa wieprzowego z łopatki.

  • Polecam ziemniaczane kotlety, faszerowane wieprzowym mięsem mielonym. Użytymi składnikami przypominają cepeliny (kartacze), lecz kształt mają inny, taki prostokątny kotlet ziemniaczany, usmażony na wolnym ogniu. Ziemniaczane kotlety są bardzo smaczne.

  • Zrobiłam i nawet posmakowały ,zachęcam do zrobienia

  • Placki ziemniaczane na bogato,syte i smaczne dla tych co nie liczą kalorii ;-)

  • Zaletą jest to że można zrobic je z ziemniaków ktore zostały nam z obiadu

  • inna odmiana ziemniaczków obiadowych , albo jako przekąska z jakimś dipem

  • Co zrobić z ugotowanym mięsem drobiowym (po rosole)?? Oto kolejna propozycja.

Artykuły na temat: babeczki ziemniaczane z miesem mielonym
  • Graj w zielone

    ..., komponując ciekawe sałatki, lub przygotować zaskakujący zielony deser. Jego subtelny smak dodatkowo podkreślisz delikatnymi kwiatami bazylii. Bazyliowe babeczki z truskawkowym kremem Stopień(...), 3/4 szklanki mąki pszennej, 2 łyżki skrobi ziemniaczanej, 2/3 szklanki cukru, łyżeczka proszku do pieczenia, szczypta soli Krem: 100 g masła, 100 g zmielonego twarogu sernikowego, 30 g cukru pudru...

  • Polacy, idąc śladem Amerykanów, zakochali się w muffinkach. Puszyste i pełne wyrazistych dodatków babeczki coraz częściej wypiekamy również we własnych domach. Fot. 123RF/Picsel Przysmak ten zrodził w XIX wieku. Wbrew pozorom nie stało się to w Ameryce, a w Anglii, gdzie na pomysł pieczenia babeczek z dodatkami wpadła służba. Początkowo muffinki powstawały z resztek, takich jak chleb z poprzedniego dnia, kawałki ciast, zgniecione ziemniaki, czy też resztki mięs zebrane ze szlacheckich stołów....

  • Święto smaku

    ...°C. Roztrzep jaja, wymieszaj z masą soczewicową, wlej ją do formy (konsystencja pasztetu przed upieczeniem ma przypominać masę na placki ziemniaczane). Postukaj blaszką o blat, by ze środka wypchnąć...

  • Spróbujcie przygotować świąteczne babeczki według przepisu jurorów "Bake Off - Ale Ciacho!" - Gosi Molskiej i Krzysztofa Ilnickiego. Sprawdzą się nie tylko na Wielkanoc. Gniazdka z białej czekolady 175 g mąki 0,5 łyżeczki proszku do pieczenia 175 g masła 150 g cukru drobnego 2 jajka 3 łyżki mleka ekstrakt waniliowy wg uznania szczypta soli Połączyć przesianą mąkę, sól i proszek do pieczenia. Masło ubić z cukrem na puszystą masę. Nie przestając ubijać, dodawać po jednym jajku oraz...

  • Obiad dobrze przemyślany

    ...por, sól, pieprz czarny mielony oraz ziołowy, listek laurowy, 20-30 dag twarogu, żółtko, łyżka mąki ziemniaczanej, po łyżce siekanej bazylii i natki Ewentualnie: gotowy bulion drobiowy z natką(...) pokrojoną w ozdobne plasterki. Przygotowanie: 80 minut Porcja: 300 kilokalorii Babeczki pikantne Składniki na 20 sztuk: Na babeczki: 30 dag mąki, 15 dag zimnego masła, 2-4 łyżki zimnej wody, szczypta...

  • Tradycyjne placki z tartych ziemniaków cieszą się ogromną popularnością. Zazwyczaj podajemy je ze śmietaną lub sosami gulaszowymi. Ale czy to wszystkie możliwości? Fot. 123RF/Picsel Placki ziemniaczane to potrawa równie tradycyjna, co pierogi, kopytka czy łazanki. Jest to element polskiej kuchni chłopskiej - prostej, ubogiej, ale jednocześnie łatwej do przygotowania, smacznej oraz sycącej. Jedne z pierwszych przepisów na tę potrawę pochodzą z XVII wieku, ze Stoczka Warmińskiego. Ówczesne...

  • Tradycyjne placki z tartych ziemniaków cieszą się ogromną popularnością. Zazwyczaj podajemy je ze śmietaną lub sosami gulaszowymi. Ale czy to wszystkie możliwości? Fot. 123RF/Picsel Jak podawać placki?   Placki ziemniaczane to potrawa równie tradycyjna, co pierogi, kopytka czy łazanki. Jest to element polskiej kuchni chłopskiej - prostej, ubogiej, ale jednocześnie łatwej do przygotowania, smacznej oraz sycącej. Jedne z pierwszych przepisów na tę potrawę pochodzą z XVII wieku, ze Stoczka...

  • Mięso mielone jest częstym składnikiem naszych dań, ponieważ można wyczarować z niego niesamowite potrawy. Ich smak zależy od jakości mięsa, a w tym przypadku producenci nie zawsze postępują uczciwie. Fot. 123RF/Picsel Dla wielu kucharzy, mięso mielone jest sprawdzonym "planem awaryjnym", po który sięga się zawsze, gdy brakuje pomysłu na obiad. Jednak, aby przygotowana przez nas potrawa była smaczna, potrzebujemy dobrej jakości składników. Tymczasem okazuje się, że kupienie mięsa mielonego,...

  • Mięso mielone gości zwykle na naszych talerzach pod postacią nieśmiertelnych kotletów. A gdyby tak pożegnać kulinarną nudę i wykorzystać ten produkt w nieco inny sposób? Oto nasze propozycje. Fot. 123RF/Picsel Mięso mielone, podobnie jak ciasto francuskie, ma niemal nieograniczoną liczbę zastosowań w kuchni. Z jego pomocą przygotujecie nie tylko klasyczne kotlety, ale również ciekawe zupy, sycące sosy, zapiekanki oraz wiele zaskakujących przekąsek, które doskonale sprawdzą się na przyjęciach....

  • Uwielbiasz prostą, polską kuchnię, ale czasem chciałabyś wprowadzić powiew nowości do znanych od lat receptur? Masz dość tradycyjnych mielonych? Poznaj przepis, który, odmieni smak tej klasycznej potrawy. Ten przepis jest prosty i tani. W dodatku posmakuje zarówno miłośnikom „babcinych" obiadów, jak i koneserom bardziej „współczesnych" smaków. Kotlety mielone na INTERIA.TV.   Składniki: 500 g mięsa mielonego 1 duża cebula kawałek pora 1 jajko 1 bułka mleko do namoczenia bułki 1 łyżeczka...