• Informacje na temat:

    azjatyckie ryba

Przepisy na temat: azjatyckie ryba
  • Azjatycki przepis na szczupłą sylwetkę

    ...odpowiednej diety oraz składników, z jakich przygotowywane są potrawy. Sztuka smażenia Dania kuchni azjatyckiej są stosunkowo tłuste, w dodatku mięsa, ryby i warzywa smaży się na głębokim, mocno(...) - krótko i w bardzo wysokiej temperaturze. Tak przyrządzone produkty zachowują większość swoich składników odżywczych. Ryba to podstawa Jednym z podstawowych składników diety Azjatów są ryby morskie...

  • Smakowita i szybka w wykonaniu potrawka z kurczaczkiem, coś dla wielbicieli kuchni azjatyckiej:)

  • Natto czyli zdrowa przekąska

    Natto to sfermentowana soja, którą Japończycy jedzą na śniadanie. Ma dużo wit. K. Kupimy ją w sklepach ze zdrową żywnością lub kuchnią azjatycką (14 zł/100 g).

  • Przepis wart wypróbowania: "Azjatyckie pulpeciki"

  • Azja na talerzu

    Kuchnia azjatycka to jeden z kulinarnych trendów, na jaki wskazuje szefowa kuchni Jenny Morris. W ślad za tym nurtem do naszej spiżarni przemknie wiele elementów i składników typowych dla kuchni azjatyckiej jak kimchi czy wodorosty.

  • Smaczny pomysł na "Azjatyckie roladki"

  • Śledzie po tajsku według Darii Ładochy

    .... Chodzi o upewnienie się, czy ryba została złowiona w sposób przyjazny środowisku, dobry dla ekosystemów, sprzyjający innym zwierzętom morskim, które nie są celem połowów, jak morświny, delfiny...

  • Wypróbowany przepis na "Azjatyckie parowańce"

  • Makarony – wartościowa baza wiosennego menu

    ..., których nie powinno zabraknąć w naszym codziennym menu: warzywami i owocami, a także nabiałem, mięsem czy rybami. Pamiętajmy też, iż jest to częsty i niezwykle wartościowy składnik wszelkiego(...) klasyczne spaghetti, a miłośnicy egzotyki z łatwością połączą makaron z przysmakami kuchni azjatyckiej. Dzięki makaronowym daniom nasza wiosenna kuchnia na pewno nie będzie nudna! Poniżej propozycja na...

  • Dziś kuchnie przejął mąż,przygotował danie z mojej ostatniej zdobycznej książki,wyszło pycha,polecam :-)

Artykuły na temat: azjatyckie ryba
  • Zupa ramen z imbirem

    Do zupy ramen można dodawać różne składniki, np. owoce morza czy pędy bambusa. Wśród najpopularniejszych rodzajów tego azjatyckiego rosołu są: tonkotsu-ramen (z wieprzowiną), shōyu-ramen (oparty na sosie sojowym) oraz shio-ramen, z drobiem lub rybą.

  • Zen i sztuka łowienia ryb

    .... Ale nic z tych rzeczy - wędkarz nie łowi po to, żeby złowić, tylko po to, żeby być "na rybach". Na rybach można zapomnieć o świecie, z rodziną i pracą na czele, można oddać się długiej kontemplacji(...) przygotowanym na różne ewentualności. Załóżmy, że pan domu oddala się objuczony sprzętem wędkarskim i ubrany w charakterystyczną kamizelę. Jeśli ryba nie będzie brała jak opętana, mamy kilka lub...

  • Ryby mają głos

    Kucharze zachwalają ich zdrowotne właściwości. Ale ryba rybie nierówna. Które najlepiej jeść? Specjaliści nie są zgodni: dietetycy mówią jedno, ekolodzy drugie. Sprzeczne zalecenia ekspertów sprawiają, że łatwo się pogubić. Jak wyplątać się z tej sieci? Oto nasz przewodnik, dzięki któremu dowiesz się, co lepsze: szprotka czy płotka.

  • Kozieradka pospolita: Więcej niż przyprawa

    Kuchnia i medycyna azjatycka korzysta z walorów kozieradki pospolitej od wieków. Roślina występuje też pod nazwami: boża trawka, greckie siano i koniczyna grecka. Ma niezliczone zasługi dla procesów metabolicznych, jest rekomendowana diabetykom. Komu opłaca się korzystać z niepospolitych walorów tej przyprawy?

  • Kuchnia kraju kwitnącej wiśni

    Od pewnego czasu na półkach polskich sklepów pojawiają się produkty kulinarne pochodzące z krajów dalekiego wschodu. Bogactwo orientalnych sosów i marynat oferowanych przez delikatesy pozwala nam puścić wodzę fantazji i improwizować w kuchni tworząc swoje ulubione połączenia smakowe. Zapracowani doceniają dania azjatyckie ze względu na krótki czas ich przygotowania, a także różnorodność przypraw...

  • Rodzaje octu. Jaki do czego używać?

    ...sosu tatarskiego. Orientalny przygotowany z octu ryżowego z limonką i imbirem doskonale komponuje się z daniami kuchni azjatyckiej. Biały ocet winny ma smak łagodniejszy od octu spirytusowego...

  • Pięć par pokarmów, które jedzone razem zdziałają cuda!

    Kurkuma, awokado czy pomidory to produkty znane ze swoich prozdrowotnych właściwości, bogate w zdrowe tłuszcze, witaminy i mikroelementy. Nie wszyscy jednak wiedzą, że jedzone "w parach" jeszcze skuteczniej odżywiają organizm i pomagają zapobiegać chorobom.

  • Malezja: Hamak rozwieszam w raju

    Wysepki malezyjskiego archipelagu Langkawi to spełnienie marzeń o rajskich wakacjach. Soczyście zielone, o poszarpanych, skalistych brzegach, z mnóstwem plaż ocienionych przez palmy.

  • Kurkumina przyprawiona platyną skuteczniej zwalcza raka

    Dzięki połączeniu praktycznie nierozpuszczalnej w wodzie kurkuminy z platyną łatwiej przedostaje się ona do komórek nowotworowych i skuteczniej je niszczy – informuje pismo „Proceedings of the National Academy of Sciences”.

  • Arsen i selen wpływają na ryzyko kobiecych nowotworów

    Poziom selenu oraz arsenu w surowicy krwi może być przydatnym wskaźnikiem ryzyka nowotworów kobiecych: piersi i jajnika. Specjaliści nie wykluczają, że odpowiednią dietą uwzględniającą te pierwiastki można wpływać na ryzyko rozwoju niektórych nowotworów.

Zdjęcia na temat: azjatyckie ryba