• Informacje na temat:

    awokado na szybko

Przepisy na temat: awokado na szybko
  • Awokado... włóż do skarpetki

    Wszyscy miłośnicy awokado wiedzą, jak trudno trafić w sklepie na idealnie dojrzały owoc. Nie zawsze możemy odłożyć go i czekać, aż dojrzeje. Jest jednak sprytny sposób: włóżmy je do skarpetki! Znalazła się nawet firma, która takie skarpetki na awokado oferuje.

  • Szybka potrawka makaronowa

    ...1. Papryki oczyść i pokrój na paski. Tak samo pokrój wędzonego kurczaka. Kawałki papryki i mięsa zalej dwiema łyżkami sosu sojowego, połową soku z limonki lub cytryny oraz połową oleju, rozmieszanego z pogniecionym widelcem awokado. Odstaw na 10 minut. 2. Makaron włóż do wysokiego naczynia, zalej wrzątkiem, przykryj i odstaw także na 10 minut. 3. Makaron wymieszaj z kurczakiem i warzywami...

  • Wyjątkowa pasta do kanapek

    Zrobisz ją szybko i bez wysiłku. Smakuje doskonale i jest wyjątkowo zdrowa. Pasta jajeczna z awokado doskonale komponuje się z chrupiącą bagietką.

  • Wegańskie lody i chłodnik z napojami roślinnymi

    W gorące, letnie dni najlepiej sprawdza się lekkie, orzeźwiające menu. Doskonałą propozycją na lunch będzie chłodnik z awokado i ogórka - pyszna zupa, prosta i szybka w przygotowaniu. A gdy przyjdzie ochota na "coś słodkiego" - niezastąpione okazują się oczywiście lody.

  • Ciastko czekoladowe - nowy śniadaniowy trend

    Nie tosty z awokado, a ciastko czekoladowe - to według przewidywanych trendów na 2017 rok będzie śniadaniowy hit. Jak wskazuje Liz Moskow ten słodki amuse-bouche szybko pojawi się w śniadaniowym menu wielu restauracji.

  • Proste przepisy z makaronem

    Michał „Magiel” Myszkiewicz, ekspert kulinarny marki Lubella proponuje 2 dania z makaronami Lubella Mini: sałatkę z Mini Rurkami warzywnymi, mozzarellą, pomidorami i awokado oraz zupę z Mini Kokardkami, z groszkiem cukrowym i kurczakiem. Kucharz zdradza też, jak szybko i łatwo połączyć ze sobą wszystkie składniki sosu do sałatki oraz jak sprytnie uzyskać oliwę smakową.

  • Niedocenione, domowe pasty na kanapki

    Pasty na kanapki potocznie zwane smarowidłami można bardzo łatwo i szybko przygotować samemu w domu. Co więcej, większość z podanych przepisów zrobimy w 15 minut. Warto zainwestować ten czas, aby delektować się smakiem smacznej i zdrowej przekąski.

  • Ulubiona frittata dr. Ludwiga

    ...frittaty i piecz jeszcze przez 8−10 minut albo aż zrobi się puszysta, a jarmuż  - chrupki. Podawaj przybraną plastrami świeżego awokado. Przepis pochodzi z książki "Wiecznie głodny?", dr med. David Ludwig...

  • Zielona sałatka - zdrowa przekąska

    Sposób przygotowania Sałatę umyj i porwij na mniejsze części. Awokado przekrój na pół, wyjmij pestkę i obierz ze skórki. Pokrój na mniejsze kawałki. Ogórka dokładnie umyj i pokrój na plasterki. Wszystkie składniki wymieszaj i dopraw do smaku solą i pieprzem. Całość polej dressingiem balsamicznym np. Kühne.

  • Na sylwestrowej domówce - meksykańskie tacos

    ...z propozycji Steuermarka jest właśnie meksykańskie tacos z aromatycznym indykiem, awokado, papryczkami jalapeno i kwaśną śmietaną.  Sposób przygotowania Przygotowanie tacos zaczynamy od umycia awokado, przekrojenia go na pół, wyciagnięcia miąższu i pokrojenia go w cienkie plastry. Jalapeno odcedzamy. Kapustę drobno szatkujemy, skrapiamy octem i posypujemy cukrem. Mięso indyka mieszamy...

Artykuły na temat: awokado na szybko
  • Jak łatwo i szybko obrać awokado?

    Awokado to jeden z niewielu owoców, który ma tak miękki miąższ, że można smarować nim pieczywo zamiast masłem. A warto, bo chociaż ma dużo tłuszczu, obniża poziom złego cholesterolu i reguluje ciśnienie.

  • Czy wiesz skąd pochodzi awokado, jak bardzo jest zdrowe i co z niego zrobić? Fot. 123RF/Picsel Ojczyzną awokado jest Meksyk skąd wywędrowało w kierunku ameryki Północnej, Środkowej i wreszcie Południowej. Awokado lubi klimat tropikalny lub subtropikalny, dlatego dobrze rozwija się także w Izraelu, czy Hiszpanii. Ze względu na swój kształt i kolor nazywane jest gruszką krokodyla lub aligatora. Występuje w 168 odmianach, przez niektórych klasyfikowane jako superowoc, bo awokado to właśnie owoc...

  • ​Możesz mieć swoje drzewko awokado

    Awokado - egzotyczny owoc, ma wielu zwolenników. Nie każdy jednak wie, że z pestki możemy wyhodować dekoracyjne drzewko i uprawiać je w doniczce.

  • Awokado to kulinarny hit ostatnich lat. W jaki sposób je wykorzystać, aby przygotować smaczny posiłek? Fot. 123RF/Picsel Ojczyzną awokado jest Meksyk skąd wywędrowało w kierunku ameryki Północnej, Środkowej i wreszcie Południowej. Awokado lubi klimat tropikalny lub subtropikalny, dlatego dobrze rozwija się także w Izraelu, czy Hiszpanii. Ze względu na swój kształt i kolor nazywane jest gruszką krokodyla lub aligatora. Występuje w 168 odmianach, przez niektórych klasyfikowane jako superowoc,...

  • Olejek awokado AVEBIO

    Odżywia skórę w 7 istotnych witamin: A,B,D,E,H,K,PP oraz skwalen. Łagodzi podrażnienia oraz działa przeciwzapalnie. Bardzo szybko się wchłania. Pozycja obowiązkowa dla każdego rodzaju skóry.

  • Awokado to kulinarny hit ostatnich miesięcy. W jaki sposób je wykorzystać, aby przygotować smaczny posiłek? Fot. 123RF/Picsel Jeśli ktokolwiek ostrzegał was przed jedzeniem awokado, wiedzcie, że był w błędzie. Wiele osób twierdzi, że ze względu na obecne w nim tłuszcze, jest to składnik niepożądany w naszej diecie. Tymczasem spożywanie tego owocu może przynieść nam same korzyści. Owszem, awokado zawiera w sobie tłuszcze, jednak są to zdrowe tłuszcze nienasycone, które między innymi wygładzają...

  • Awokado – jak wybrać najlepsze?

    Przy wyborze awokado sprawdź przede wszystkim sprężystość skórki (kolor to sprawa drugorzędna, bo zależy od odmiany owocu).

  • Jeśli ktokolwiek ostrzegał was przed jedzeniem awokado, wiedzcie, że był w błędzie. Wiele osób twierdzi, że ze względu na obecne w nim tłuszcze, jest to składnik niepożądany w naszej diecie. Tymczasem spożywanie tego owocu może przynieść nam same korzyści. Fot. 123RF/Picsel Chociaż awokado jest najtłustszym owocem świata, warto wiedzieć, że zawarte w nim kalorie nie są puste. Zawiera ono w sobie zdrowe tłuszcze nienasycone, które między innymi wygładzają skórę i pomagają poradzić sobie ze...

  • Szakszuka z awokado

    Szakszuka to potrawa kuchni izraelskiej, podobno wymyślona przez żołnierzy. Bardzo ostra, szybko stawia na nogi dzięki potasowi z pomidorów.

  • Małe okrągłe ziarenka, beżowe „perełki”, które po zalaniu wodą pęcznieją i już po kilku minutach są gotowe do spożycia – oto kuskus. Ta „ekspresowa” odmiana kaszy już na stale zadomowiła się w naszej kuchni. Fot. 123RF/Picsel Kuskus znany był już 3 tysiące lat temu i po dziś dzień stanowi wyjątkowo istotny składnik dań kuchni afrykańskiej i orientalnej. Ten rodzaj kaszy ma specjalne znaczenie w krajach muzułmańskich - jest symbolem szczęścia i bogactwa, dlatego czyni się go tradycyjnym...

Wideo na temat: awokado na szybko
  • Jak szybko obrać awokado?

    Instrukcja wideo.

  • Szybka sałatka z granatem i awokado

    Sezon grillowy trwa! Piotr Ogiński zaprezentował przepis będący alternatywą dla grillowanego mięsa. Serek Halloumi po przyprawieniu oraz podgrzaniu smakuje podobnie do kurczaka. Ten grecki ser świetnie sprawdzi się w sałatce z granatem, szpinakiem oraz awokado. (Źródło: Kocham Gotować/x-news)