• Informacje na temat:

    awokado na anemie

Przepisy na temat: awokado na anemie
  • Przepisy na bób, które sprawią, że się od niego uzależnisz

    ..., czosnku, oliwy i soli może stanowić ciekawą alternatywę dla hummusu. Zmiksowany z kremowym awokado, odrobiną skórki cytryny, czosnku i oliwy będzie pysznym dodatkiem do porannych tostów. A skoro...

  • Mało znane warzywa, które świetnie odchudzają

    Awokado, smaczliwka wdzięczna (po polsku) Najlepsze jest wówczas, gdy skórka ugina się pod naciskiem palca. Odchudza, bo: dostarcza zdrowe nienasycone kwasy tłuszczowe, które poprawiają(...) wchłanianie witamin zawartych w warzywach); zaś bardzo miękkie - do smarowania pieczywa. Ekstrarada: kupiłaś niedojrzałe awokado? Owiń je w papier i pozostaw w temperaturze pokojowej. Dojrzeje w ciągu...

Artykuły na temat: awokado na anemie
  • Anemia ma wiele twarzy

    ...w witaminę B12, czyli podroby i mięso. Ale i dla wegetarian się coś znajdzie: witaminę tę zawierają żółte sery, produkty pełnoziarniste, kasze, orzechy, sardynki, awokado, ziemniaki, banany i drożdże. Kwas...

  • Czy wiesz skąd pochodzi awokado, jak bardzo jest zdrowe i co z niego zrobić? Fot. 123RF/Picsel Ojczyzną awokado jest Meksyk skąd wywędrowało w kierunku ameryki Północnej, Środkowej i wreszcie Południowej. Awokado lubi klimat tropikalny lub subtropikalny, dlatego dobrze rozwija się także w Izraelu, czy Hiszpanii. Ze względu na swój kształt i kolor nazywane jest gruszką krokodyla lub aligatora. Występuje w 168 odmianach, przez niektórych klasyfikowane jako superowoc, bo awokado to właśnie owoc...

  • Jak zwiększyć wchłanianie żelaza u chorych na anemię

    ...owoce, kakao i boczniaki. Należy pić dużo wody. Śniadanie Owsianka na wodzie z suszonymi owocami oraz łyżką jogurtu naturalnego, biała kawa. Albo: kasza jaglana z dodatkiem awokado, liści...

  • Awokado to kulinarny hit ostatnich lat. W jaki sposób je wykorzystać, aby przygotować smaczny posiłek? Fot. 123RF/Picsel Ojczyzną awokado jest Meksyk skąd wywędrowało w kierunku ameryki Północnej, Środkowej i wreszcie Południowej. Awokado lubi klimat tropikalny lub subtropikalny, dlatego dobrze rozwija się także w Izraelu, czy Hiszpanii. Ze względu na swój kształt i kolor nazywane jest gruszką krokodyla lub aligatora. Występuje w 168 odmianach, przez niektórych klasyfikowane jako superowoc,...

  • Awokado dla zdrowia i urody

    Awokado to wiecznie zielone drzewo występujące w klimacie tropikalnym i subtropikalnym Ameryki. Owoc ten zaskakuje swoimi wartościami odżywczymi i zdrowotnymi. Stanowi doskonałe urozmaicenie wielu potraw, wspomaga odchudzanie, a przede wszystkim ma wiele właściwości zdrowotnych.

  • Awokado to kulinarny hit ostatnich miesięcy. W jaki sposób je wykorzystać, aby przygotować smaczny posiłek? Fot. 123RF/Picsel Jeśli ktokolwiek ostrzegał was przed jedzeniem awokado, wiedzcie, że był w błędzie. Wiele osób twierdzi, że ze względu na obecne w nim tłuszcze, jest to składnik niepożądany w naszej diecie. Tymczasem spożywanie tego owocu może przynieść nam same korzyści. Owszem, awokado zawiera w sobie tłuszcze, jednak są to zdrowe tłuszcze nienasycone, które między innymi wygładzają...

  • Awokado na zdrowie

    Tłuszcze jednonienasycone oraz omega-3 zawarte w awokado są zdrowe dla serca. Obniżają poziom "złego" cholesterolu i trójglicerydów. Owoc ten jest bogatym źródłem potasu, co w połączeniu z kwasami omega-3 oraz kwasem oleinowym pomaga obniżyć ciśnienie krwi. Omega-3 wraz z witaminą B6 i kwasem foliowym sprawiają, że awokado działa podobnie do ryb! Dzięki zawartości kwasów tłuszczowych omega...

  • Jeśli ktokolwiek ostrzegał was przed jedzeniem awokado, wiedzcie, że był w błędzie. Wiele osób twierdzi, że ze względu na obecne w nim tłuszcze, jest to składnik niepożądany w naszej diecie. Tymczasem spożywanie tego owocu może przynieść nam same korzyści. Fot. 123RF/Picsel Chociaż awokado jest najtłustszym owocem świata, warto wiedzieć, że zawarte w nim kalorie nie są puste. Zawiera ono w sobie zdrowe tłuszcze nienasycone, które między innymi wygładzają skórę i pomagają poradzić sobie ze...

  • Awokado do obiadu

    Awokado należy do naturalnych afrodyzjaków chętnie wykorzystywanych w kuchni. Owoce dojrzewają dopiero po zerwaniu z drzewa, dlatego w sklepach zwykle dostępne są niedojrzałe. Przed zjedzeniem warto je na kilka dni umieścić na parapecie. Po przekrojeniu miąższ awokado zaczyna ciemnieć. By temu zapobiec, skrop owoc sokiem z limonki. Z owoców możesz zrobić znakomitą pastę guacamole - świetny dip...

  • Awokado to kulinarny hit ostatnich lat - owoc zdrowy i bardzo smaczny. Naukowcy ostrzegają jednak, że nie wszyscy powinni włączać go do diety. Fot. 123RF/Picsel Ojczyzną awokado jest Meksyk skąd wywędrowało w kierunku Ameryki Północnej, Środkowej i wreszcie Południowej. Awokado lubi klimat tropikalny lub subtropikalny, dlatego dobrze rozwija się także w Izraelu, czy Hiszpanii. Ze względu na swój kształt i kolor nazywane jest gruszką krokodyla lub aligatora. Występuje w 168 odmianach, przez...

Wideo na temat: awokado na anemie
  • Zmysłowe smaki: Sałatka gruszkowo-figowa

    orzechami włoskimi. Zobaczcie, jak prosto się ją przyrządza! Sałatka gruszkowo-figowa - tu znajdziesz dokładny przepis. Wejdź! Równie zdrowe, równie smaczne – czytaj o KIWI oraz AWOKADO