• Informacje na temat:

    awokado miąższ

Przepisy na temat: awokado miąższ
  • Smarowidło z awokado

    ...1. Obieramy awokado, kroimy, usuwamy pestki, a miąższ rozgniatamy widelcem w miseczce. 2. Dodajemy rozgniecione ząbki czosnku, doprawiamy pastę pieprzem, wyciskamy do niej ok. 1 łyżeczki soku z cytryny. Mieszamy wszystko razem i nakładamy na pieczywo. Kanapki dobrze będą smakować i pięknie się prezentować np. z plasterkami pomidorów i odrobiną rzeżuchy.

  • niskokaloryczna alternatywa dla prawdziwego masła :)))

  • Awokado

    Ma swoich wiernych wielbicieli, ale nie brakuje też głosów, że smakuje nijako. Bo awokado nie jest solistą i potrzebuje dobrego towarzystwa. Warto się w nim rozsmakować, bo jest naprawdę zdrowe!

  • Chrupiąca panierka chlebowa z dodatkiem ziaren słonecznika i maku skrywa kremowe awokado, które po upieczeniu ma jeszcze bardziej orzechowy smak.

  • Egzotyczny owoc: Awokado

    Pochodzi z Meksyku, ale i u nas można je kupić w niemal każdym warzywniaku. Jasnozielonkawy kremowy miąższ łatwo się rozsmarowuje i pasuje do wielu dań.

  • Smaczna i zdrowa przekąska.

  • Awokado - król Instagrama

    W świecie sieci społecznościowych to awokado jest prawdziwym królem. Ten sukces zawdzięcza ponad 8 milionom postów na Instagramie, sygnowanych hashtagiem #avocado. Przepisy z wykorzystaniem awokado są liczne i kuszące.

  • Ostatnio moje ulubione śniadanie: kremowe awokado otula jajko z płynnym żółtkiem posypane wędzonym schabem, płatkami chili i pistacjami.

  • Pasta kanapkowa z awokado

    ...1. Obieramy awokado, kroimy, usuwamy pestki, a miąższ rozgniatamy widelcem w miseczce. 2. Dodajemy rozgniecione ząbki czosnku, doprawiamy pastę pieprzem i wyciskamy do niej ok. 1 łyżeczki soku z cytryny. Mieszamy wszystko razem i nakładamy na pieczywo. Kanapki dobrze będą smakować np. z plasterkami pomidorów i odrobiną rzeżuchy.

  • Uwielbiam pomidory, kocham awokado. Postanowiłam połączyć te dwa produkty w jednym daniu, a raczej przystawce.

Artykuły na temat: awokado miąższ
  • Awokado

    Ma swoich wiernych wielbicieli, ale nie brakuje też głosów, że smakuje nijako. Bo awokado nie jest solistą i potrzebuje dobrego towarzystwa. Warto się w nim rozsmakować, bo jest naprawdę zdrowe!

  • Czy wiesz skąd pochodzi awokado, jak bardzo jest zdrowe i co z niego zrobić? Fot. 123RF/Picsel Ojczyzną awokado jest Meksyk skąd wywędrowało w kierunku ameryki Północnej, Środkowej i wreszcie Południowej. Awokado lubi klimat tropikalny lub subtropikalny, dlatego dobrze rozwija się także w Izraelu, czy Hiszpanii. Ze względu na swój kształt i kolor nazywane jest gruszką krokodyla lub aligatora. Występuje w 168 odmianach, przez niektórych klasyfikowane jako superowoc, bo awokado to właśnie owoc...

  • Faszerowane awokado

    ...>>> Zobacz przepis na następnej stronie

  • Awokado to kulinarny hit ostatnich lat. W jaki sposób je wykorzystać, aby przygotować smaczny posiłek? Fot. 123RF/Picsel Ojczyzną awokado jest Meksyk skąd wywędrowało w kierunku ameryki Północnej, Środkowej i wreszcie Południowej. Awokado lubi klimat tropikalny lub subtropikalny, dlatego dobrze rozwija się także w Izraelu, czy Hiszpanii. Ze względu na swój kształt i kolor nazywane jest gruszką krokodyla lub aligatora. Występuje w 168 odmianach, przez niektórych klasyfikowane jako superowoc,...

  • Awokado obniża poziom złego cholesterolu

    Smaczliwkę wdzięczną, bo tak inaczej zwane jest awokado, kupisz tanio na każdym bazarku. Wystarczy jeść 1 owoc dziennie, aby obniżyć cholesterol.

  • Jeśli ktokolwiek ostrzegał was przed jedzeniem awokado, wiedzcie, że był w błędzie. Wiele osób twierdzi, że ze względu na obecne w nim tłuszcze, jest to składnik niepożądany w naszej diecie. Tymczasem spożywanie tego owocu może przynieść nam same korzyści. Fot. 123RF/Picsel Chociaż awokado jest najtłustszym owocem świata, warto wiedzieć, że zawarte w nim kalorie nie są puste. Zawiera ono w sobie zdrowe tłuszcze nienasycone, które między innymi wygładzają skórę i pomagają poradzić sobie ze...

  • ​Awokado

    ...nawilżająco - kojąca. Umyj dokładnie dojrzały owoc avocado. Przekrój go na dwie połówki. Z jednej usuń miąższ i dodaj do niego 1 żółtko oraz 1 łyżeczkę soku z cytryny.  Nakładaj na oczyszczoną...

  • Awokado to kulinarny hit ostatnich miesięcy. W jaki sposób je wykorzystać, aby przygotować smaczny posiłek? Fot. 123RF/Picsel Jeśli ktokolwiek ostrzegał was przed jedzeniem awokado, wiedzcie, że był w błędzie. Wiele osób twierdzi, że ze względu na obecne w nim tłuszcze, jest to składnik niepożądany w naszej diecie. Tymczasem spożywanie tego owocu może przynieść nam same korzyści. Owszem, awokado zawiera w sobie tłuszcze, jednak są to zdrowe tłuszcze nienasycone, które między innymi wygładzają...

  • ​Nie wyrzucaj pestki z awokado. Może ci się przydać

    Miąższ awokado jest smaczny i ma mnóstwo wartościowych składników odżywczych. Ale pestka tego owocu wydaje się być bezużyteczna, dlatego ląduje w koszu. Wyrzucanie jej to jednak błąd, bo można ją wykorzystać na kilka sposobów - zrobić z niej kosmetyki lub pyszny i zdrowy dodatek do potraw.

  • Awokado to kulinarny hit ostatnich lat - owoc zdrowy i bardzo smaczny. Naukowcy ostrzegają jednak, że nie wszyscy powinni włączać go do diety. Fot. 123RF/Picsel Ojczyzną awokado jest Meksyk skąd wywędrowało w kierunku Ameryki Północnej, Środkowej i wreszcie Południowej. Awokado lubi klimat tropikalny lub subtropikalny, dlatego dobrze rozwija się także w Izraelu, czy Hiszpanii. Ze względu na swój kształt i kolor nazywane jest gruszką krokodyla lub aligatora. Występuje w 168 odmianach, przez...

Zdjęcia na temat: awokado miąższ
Wideo na temat: awokado miąższ
  • Zmysłowe smaki: Jak obrać i jeść awokado

    Awokado to pyszny owoc, który oprócz potasu, wapnia i witamin, zawiera cenny kwas oleinowy, obniżający poziom szkodliwego cholesterolu LDL, który zwiększa ryzyko chorób serca. Awokado to także kompletne źródło białka, a to oznacza, że zawiera wszystkie niezbędne aminokwasy. Ponadto przyspiesza metabolizm organizmu, daje uczucie sytości, dzięki czemu jest częstym składnikiem diet. Awokado

  • Zmysłowe smaki: Jak obrać i jeść awokado

    Awokado to pyszny owoc, który oprócz potasu, wapnia i witamin, zawiera cenny kwas oleinowy, obniżający poziom szkodliwego cholesterolu LDL, który zwiększa ryzyko chorób serca. Awokado to także kompletne źródło białka, a to oznacza, że zawiera wszystkie niezbędne aminokwasy. Ponadto przyspiesza metabolizm organizmu, daje uczucie sytości, dzięki czemu jest częstym składnikiem diet. Awokado