• Informacje na temat:

    ananas banan kukurydza

Przepisy na temat: ananas banan kukurydza
  • Grill idealny – jak zaskoczyć gości?

    Mięsne szaszłyki z ananasem, marynaty własnego autorstwa oraz perfekcyjnie przygotowane burgery z nietypowymi dodatkami. To wszystko pozwoli ci zostać prawdziwą mistrzynią grilla. Mięso na słodko(...) marynacie w towarzystwie kawałków świeżego ananasa i czerwonej cebuli. Dzięki temu szaszłyki będą miały pyszny słodko-pikantny smak. Bardziej zaawansowane mistrzynie grilla mogą spróbować czegoś jeszcze...

  • Pyszne sałatki

    ...w kostkę papryki. Warto dodać odrobinę majonezu lub oleju. Łagodniejsza w smaku będzie sałatka z ryżu, pokrojonej w grubszą kostkę gotowanej piersi kurczaka oraz małych kawałków ananasa, rodzynek i majonezu(...) kurczaka pokrojonego w grubszą kostkę z dodatkiem banana lub jabłka, selera naciowego oraz posiekanych orzechów. Warto ją polać lekkim sosem z majonezu wymieszanego z jogurtem i odrobiną soku...

Artykuły na temat: ananas banan kukurydza
  • Owoce i warzywa – jak zachęcić do nich dzieci?

    ...owoców (jabłko, banan, ananas). Jak przemycić warzywa? Możemy także pokroić w słupki warzywa takie jak marchew, seler naciowy, ogórek i przygotować do nich dipy – oczywiście zdrowe! Jeśli chcemy...

  • Nie lada gratka dla miłośników egzotycznych owoców. Dzięki nim, poczujesz się, jak na tropikalnych wakacjach. SKŁADNIKI - 1 świeży ananas - 1-2 mango - 2 banany - 2 szklanki kefiru PRZYGOTOWANIE Krok 1Ananasa obieramy. Kroimy go w plastry, usuwamy łyżeczką środek a następnie kroimy plastry w kostkę. Mango obieramy i kroimy na kawałki. Banany również obieramy i kroimy w plasterki.Krok 2Owoce wrzucamy do blendera i miksujemy. Dodajemy kefir i miksujemy wszystko razem. Wkładamy gotowe smoothie...

  • Dnę pokonasz dietą

    ..., grzyby (kurki), rzodkiewka, sałata, kapusta pekińska, ziemniaki i oliwki, owoce: ananas, agrest, brzoskwinie, czereśnie, gruszki, jabłka, kiwi, maliny, pomarańcze, porzeczki, truskawki, winogrona(...): dynia, zielona fasolka szparagowa, jarmuż, kapusta czerwona i włoska, fasola, groch, owoce: banan i melon. Tego unikaj Z jadłospisu należy wykluczyć produkty zawierające dużo puryn, z których...

  • Waży około 1-2 kg. Pod grubą skórką kryje przepyszny, soczysty miąższ. Dla miłośników tego owocu mamy dobrą wiadomość: ananas jest nie tylko smaczny, ale i zdrowy. Jakie właściwości mają ananasy? / fot. 123rf.com   Ananas pod mikroskopem 100 gramów ananasa to zaledwie 50 kcal, a równocześnie prawie 60 proc. dziennego zapotrzebowania na witaminę C. Wśród ważnych witamin, które zawiera ten słodki owoc, są także witaminy z grupy B, które pełnią istotną rolę w przemianie materii i walce ze...

  • Od zasmażki do fusion

    ...procesy wpłynęły na talerz Kowalskiego?  Dali nam banana Wszystko, co się w kuchni wydarzyło po 2000 roku, wypada blado w porównaniu z tym, co przeżywaliśmy w latach 90. Symbol zmiany? Banany. Wcześniej  - rzucane na rynek okazyjnie (zielone sztuki dojrzewały na oknie, a my, nieletni, obserwowaliśmy w napięciu: kiedy będą jadalne?). Po roku ’89 wszyscy zostaliśmy "bananową młodzieżą" (wcześniej to...

  • Kukurydza, określana mianem złota Ameryki, znana była już Majom i Aztekom. Do Europy trafiła dzięki Krzysztofowi Kolumbowi w XV w. Pod względem wielkości upraw, jest drugim po pszenicy zbożem na świecie. W Polsce pojawiła się po koniec XVIII wieku, ale o wzroście jej popularności w naszym kraju możemy mówić dopiero od kilku lat. Jak wynika z badań archeologicznych, kukurydzę uprawiano już 5 000 lat temu na terenie dzisiejszego Meksyku. Za jej ojczyznę uważa się Amerykę Środkową i Południową,...

  • Licz z nami kalorie

    ...kcal; kapusta włoska - 38 kcal; kukurydza - 110 kcal; marchew - 27 kcal; ogórek - 13 kcal; papryka zielona - 18 kcal; papryka czerwona - 28 kcal; pomidor - 15 kcal; por - 24 kcal; rzodkiewka - 14 kcal; sałata zielona - 14 kcal; seler - 21 kcal; kiełki sojowe - 141 kcal; szparagi - 18 kcal; ziemianki - 77 kcal Owoce świeże i suszone Wartości podane dla 100 g produktu Ananas - 54 kcal; arbuz...

  • Kukurydza była niegdyś głównym pożywieniem Inków, Azteków i Majów. Obecnie cieszy się wielką popularnością na całym świecie, jest - tuż obok pszenicy i ryżu - najpopularniejszą rośliną uprawną. Jakie dania możemy przygotować z jej wykorzystaniem? Fot. 123RF/Picsel Kukurydza kojarzy nam się przede wszystkim z żółtą kolbą i ziarnami. Tymczasem kolorów kukurydzy jest kilka, między innymi biały, czerwony i niebieski. Co ciekawe wszystkie te odmiany znali już Peruwiańczycy prawie 3000 lat p.n.e.....

  • 10 pomysłów na szczupłą sylwetkę

    ...wybuchowa i niecierpliwa. Aktorka napisała książkę o kuchni makrobiotycznej. Cindy Crawford Cindy Crawford   jest fanką wody mineralnej i owoców. Je dużo jabłek, bananów, papai, ananasów lub mango. Unika natomiast pieczywa i tłustych mięs.  Madonna Madonna jada zgodnie z zasadami kuchni makrobiotycznej, w jej menu główne miejsce zajmują produkty bogate w węglowodany...

  • Pod grubą skórką ananasa kryje się przepyszny, soczysty miąższ. Dla miłośników tego owocu mamy dobrą wiadomość: jest nie tylko smaczny, ale i zdrowy. Ananas nie tylko jest smaczny, ale i zdorwy Fot. 123RF/Picsel 100 gramów ananasa to zaledwie 50 kcal, a równocześnie prawie 60 proc. dziennego zapotrzebowania na witaminę C. Wśród ważnych witamin, które zawiera ten słodki owoc, są także witaminy z grupy B, które pełnią istotną rolę w przemianie materii i walce ze stresem. Lepszy niż aspiryna...