• Informacje na temat:

    an ciasta z brzoskwinią i śmietana

Przepisy na temat: an ciasta z brzoskwinią i śmietana
Artykuły na temat: an ciasta z brzoskwinią i śmietana
  • Biszkopt z bitą śmietaną

    To ciasto może za każdym razem przybrać inne oblicze. Wystarczy, że truskawki zamienisz na brzoskwinie, kiwi albo twardą galaretkę, pokrojoną w kostkę, lub do bitej śmietany dodasz czekoladę.

  • Sernik z brzoskwiniami

    Sernik możesz ozdobić świeżymi owocami, ale i domowymi bezami. Dwa białka ubij na sztywno z 12 dag cukru, wyciskaj bezy rękawem cukierniczym. Piecz ok. 45 min w temp. 140°C.

  • Tego o brzoskwiniach nie wiedziałaś

    Brzoskwinie najlepiej jeść świeże, ze skórką, w pełni dojrzałe, chociaż możemy je przechować w lodówce nawet przez tydzień.

  • Ciasto mechanika z musem czekoladowym

    ...w temperaturze 160 st. C przez 35-45 minut lub aż wierzch ciasta zacznie pękać. Zostawić w tortownicy do ostygnięcia, następnie wyjąć i napełnić pęknięcie pośrodku ciasta bitą śmietaną i jagodami lub...

  • Ciasta na jogurcie

    Do masy weźmy jogurt przynajmniej 1,5 proc. tłuszczu.

  • Ciasta bez pieczenia

    ...i truskawkową. Ciasto wstawić do lodówki na godzinę. Odłożone truskawki pokroić na połówki. Gdy masy nieco stężeją, na wierzchu ciasta ułożyć połówki truskawek. Polać tężejącą galaretką. Mocno schłodzić(...) tłustego twarogu, 7,5 dag cukru pudru, 10 ml likieru migdałowego, trochę oleju do posmarowania formy. Biszkopty i 10 dag ciastek migdałowych pokruszyć, najlepiej w malakserze albo wałkiem do ciasta. Masło...

  • Ciasta w paski

    ..., np. truskawkowej, wiśniowej, do dekoracji: świeże owoce, bita śmietana, listki melisy itp. 1. Żelatynę rozpuścić, mieszając, w 0,5 l wody. Rozlać (po równo) do 3 miseczek. Wystudzić. 2. Masa(...). Drugą wymieszać z 3 łyżkami mleka kokosowego. 2. Tortownicę (śr. 22 cm) wysmarować masłem. Na jej spodzie rozsmarować kilka łyżek jasnego ciasta, nałożyć na nie porcję ciasta czekoladowego...

  • Ciasta bez pieczenia

    ...masła, kostka margaryny, 4 żółtka, niepełna szklanka cukru, 3 łyżki kakao, 2 galaretki truskawkowe, 2 paczki biszkoptów, 10 plastrów brzoskwiń, maliny, mięta i bita śmietana do dekoracji Przygotowanie...

  • Ekspert radzi: Marchewka

    Trzeba zetrzeć Obraną i umytą marchewkę ścieram na tarce o małych oczkach. Dzięki temu równomiernie rozłoży się ona w wypieku, który będzie miał też ładny kolor. Surowe ciasto marchewkowe jest gęste i grudkowate, ale nie trzeba się tym przejmować. Po upieczeniu będzie idealne. Z przyprawami Do ciasta marchewkowego pasują korzenne przyprawy. Dodaję do niego rozdrobniony cynamon, goździki...

  • Puszyste naleśniki z owocami

    ...1. Jajka umyć, białka oddzielić, ubić na sztywno ze szczyptą soli. Mąkę zmiksować z mlekiem, wodą mineralną, cukrem pudrem i waniliowym oraz żółtkami. Masę delikatnie wymieszać z pianą. Z ciasta smażyć naleśniki na dobrze rozgrzanym oleju. 2. Dobrze schłodzoną śmietankę ubić na sztywno, dodając przesiany cukier puder. Brzoskwinie  odcedzić, pokroić na kawałki. 3. Naleśniki napełnić...

Wideo na temat: an ciasta z brzoskwinią i śmietana
  • Wykwintny biszkopt z brzoskwiniami i bitą śmietaną

    Przepis na biszkoptowe ciasto z musem brzoskwiniowym i bitą śmietaną to wyjątkowa propozycja dla wszystkich, którzy cenią sobie proste w przygotowaniu, ale przepyszne desery, które idealnie sprawdzają się na każdą okazję! Delikatny, kruchy i puszysty w środku biszkopt jest tylko podstawą dla słodkiego, o wyraźnej fakturze musu owocowego - my zdecydowaliśmy się na brzoskwinie skąpane w słodkim syropie, a wszystko pokryte zostało wyborną, delikatną ubitą śmietanką. Całość nie tylko smakuje...

  • Wykwintny biszkopt z brzoskwiniami i bitą śmietaną

    Przepis na biszkoptowe ciasto z musem brzoskwiniowym i bitą śmietaną to wyjątkowa propozycja dla wszystkich, którzy cenią sobie proste w przygotowaniu, ale przepyszne desery, które idealnie sprawdzają się na każdą okazję! Delikatny, kruchy i puszysty w środku biszkopt jest tylko podstawą dla słodkiego, o wyraźnej fakturze musu owocowego - my zdecydowaliśmy się na brzoskwinie skąpane w słodkim syropie, a wszystko pokryte zostało wyborną, delikatną ubitą śmietanką. Całość nie tylko smakuje...

  • Wykwintny biszkopt z brzoskwiniami i bitą śmietaną

    Przepis na biszkoptowe ciasto z musem brzoskwiniowym i bitą śmietaną to wyjątkowa propozycja dla wszystkich, którzy cenią sobie proste w przygotowaniu, ale przepyszne desery, które idealnie sprawdzają się na każdą okazję! Delikatny, kruchy i puszysty w środku biszkopt jest tylko podstawą dla słodkiego, o wyraźnej fakturze musu owocowego - my zdecydowaliśmy się na brzoskwinie skąpane w słodkim syropie, a wszystko pokryte zostało wyborną, delikatną ubitą śmietanką. Całość nie tylko smakuje...