• Informacje na temat:

    ale takiego tatara

Przepisy na temat: ale takiego tatara
  • Jak przyrządzić pysznego tatara?

    Dobrego tatara nie tak łatwo przyrządzić. Oprócz świeżej polędwicy wołowej potrzebny jest jeszcze szereg dodatków. Jakich - wyjaśnia PAP Life prawdziwy "tatarowy" ekspert, kucharz Tomasz Marcinkowski.

  • Paryska wersja raw food - zdrowo i smacznie

    ..."Raw food", czyli surowe jedzenie coraz większym powodzeniem cieszy się we Francji. "W wersji +hard+ jest rodzajem sekciarstwa, ale jeśli nie popada się w dogmatyzm, może być źródłem nowych przyjemności smakowych" - mówi Sebastien Ripari, dziennikarz i konsultant gastronomiczny.

  • Jajka trzeba jeść

    ..., koktajlu. Alergia na jajko Niestety, białko jaja kurzego należy do najczęstszych alergenów pokarmowych. Mając alergię na jajka kurze, możemy być też uczuleni na jaja innych gatunków ptaków(...) ugotowaniu ma mniej właściwości alergizujących, bo wysoka temperatura neutralizuje działanie alergenów. Odchudzają czy tuczą? Jajko jest idealnym produktem dla osób odchudzających się! Ma zaledwie 80

  • Kuchnia wege dodaje mi skrzydeł!

    ...zapalenia stawów)i AZS (atopowego zapalenia skóry). Pomaga w leczeniu alergii skórnych, obniża poziom cholesterolu, już o nadwadze nie wspominając. Jest dobra dla serca, skóry, kości, a nawet poprawia sprawność seksualną. Dieta roślinna nieprzetworzona potrafi zmniejszyć lub całkiem cofnąć dolegliwości związane z cukrzycą, a nawet pomóc w trakcie leczenia nowotworu. Ale dla mnie kuchnia roślinna to...

Artykuły na temat: ale takiego tatara
  • Anna Mucha: Takiej mnie nie znacie

    ...później nic takiego się nie wydarzyło. Ale komplementy też słyszysz. - Cztery zapamiętałam szczególnie. Pierwszy usłyszałam na warszawskiej Pradze, w tzw. Trójkącie Bermudzkim (miejsce uważane za(...) stwierdzić z całą pewnością, ale wszystko na to wskazuje. Świadczy o tym na przykład moja karnacja. Pewnie moje zamiłowanie do tatara i mięsa też wzięło się z mojego tatarskiego pochodzenia. Dlaczego tak...

  • Maluję usta, gdy idę wyrzucić śmieci. To takie francuskie! – mówi Susan Loomis, autorka książki W mojej francuskiej kuchni. Opowieść o tradycji i miłości do domowych posiłków. Susan ukończyła prestiżową École de cuisine La Varenne, była krytykiem kulinarnym i prowadziła kawiarnię w Paryżu. Jednak zawsze chciała pisać książki o francuskiej kuchni i uczyć gotowania, i tym właśnie od dwudziestu lat zajmuje się w Normandii. Nie Paryż, nie Prowansja, ale małe normandzkie Louviers. To przypadek czy...

  • Tykocin, Kruszyniany, Bohoniki, czyli ruszamy na Wschód

    W całej Polsce nie znajdziecie drugiego takiego miejsca. Tylko na Podlasiu macie szansę poznać bliżej tradycję tatarską. Szlak wiedzie m. in. przez malownicze Wzgórza Sokolskie do miejscowości Bohoniki i Kruszyniany, w których można zwiedzić zabytkowe meczety. Zanim jednak wstąpicie na Tatarski Szlak, zajrzyjcie do Białegostoku - serca i stolicy regionu oraz do Tykocina, nazywanego wrotami...

  • Liście, czerwona łodyga i niewielkie korzenie. Pojawiają się na straganach i w warzywniakach na wiosnę zapowiadając otwarcie sezonu chłodnikowego. Botwina - najlepiej smakuje właśnie w maju, więc to idealna pora, by przyjrzeć się jej nieco bliżej... Fot. 123RF/Picsel Oczywiście chłodnik i barszcz ukraiński to nie jedyne zastosowania botwiny. Przedstawiamy nowe, zdrowe i niskokaloryczne zastosowań tego pysznego warzywa.   Przede wszystkim botwina doskonale nadaje się na sałatkę. Korzenie...

  • Toksoplazmoza - kiedy jest groźna dla kobiet?

    To częsta choroba roznoszona przez pasożyty. Silny układ odpornościowy sam obroni przed nimi organizm. Ale jeśli jesteś w ciąży, potrzebna jest mu pomoc.

  • Jeśli brakowało wam pomysłów na ciekawe desery, możecie odetchnąć z ulgą – kolejny odcinek „Bake Off – Ale Ciacho!” dostarczy wam wielu inspiracji. Fot. materiały partnera Mogłoby się wydawać, że po pierwszym odcinku trzeciej serii „Bake Off - Ale Ciacho!" uczestnicy zapomną o stresie, uniemożliwiającym niektórym z nich rozwinięcie skrzydeł. Niestety, trema i presja czasu sprawiły, iż także w ubiegłym tygodniu zawodnicy popełnili szereg błędów. W pierwszej konkurencji uczestnicy musieli...

  • Katarzyna Sokołowska: Panna Perfection

    Przez lata była bohaterką drugiego planu. Ale gdy Katarzyna Sokołowska, najbardziej zapracowana reżyserka pokazów mody w Polsce, została jurorką w "Top Model", reflektory zostały skierowane właśnie na nią. Jak się czuje w ich światłach?

  • Bake off – Ale Ciacho!” wraca w nowej odsłonie, z nową godziną oraz dniem emisji! Od marca program będzie można oglądać w niedziele, o godz. 15:20. Wiosenna ramówka TVP2 ponownie wypełni się wspaniałymi smakami i zapachami wypieków przygotowanych przez najlepszych cukierników-amatorów w Polsce. O tytuł Polskiego Mistrza Wypieków oraz 50 tysięcy złotych walczyć będzie 12 śmiałków wybranych spośród kilkuset chętnych, którzy zgłosili się do czwartej edycji najbardziej apetycznego programu w...

  • Niezwykłe polskie kościoły

    Kościoły w Świdnicy i Jaworze Kościół Pokoju w Świdnicy (i bliźniaczy, położony w niedalekim Jaworze) to jedna z dwóch drewnianych świątyń w tym zestawieniu. Charakterystyczna, szkieletowo-ryglowa(...) współczesnych turystów. Kościół Mariacki w Krakowie Kościół Mariacki jest symbolem krakowskiego rynku, choć... wcale nie leży na Rynku Głównym, bowiem oficjalnie budowla mieści się na Placu...

  • Już dziś zobaczymy finałowe zmagania uczestników „Bake Off – Ale Ciacho!”. Kto zdobędzie 50 tysięcy złotych oraz tytuł Polskiego Mistrza Wypieków? Fot. materiały partnera Półfinałowy odcinek „Bake Off - Ale Ciacho!" obfitował w wyjątkowe emocje. Tomasz, Anna, Barbara i Marcin zmierzyli się w pojedynku, jakiego do tej pory nie mieliśmy okazji obserwować w programie. W konkurencji technicznej jurorzy poprosili ich o przygotowanie słodkiego bufetu, w skład którego wchodziły aż trzy rodzaje ciast...

Wideo na temat: ale takiego tatara
  • Warzywne i owocowe dodatki z grilla według Beaty Śniechowskiej

    Grillować można nie tylko kiełbaski, kurczaka czy wołowinę, ale również pyszne i soczyste warzywa i owoce. W "Dzień Dobry TVN" zwyciężczyni drugiej edycji programu "MasterChef" Beata Śniechowska przygotowała różne owocowe i warzywna potrawy z grilla. Na stole pojawiły się takie dania, jak: grillowana chałka z truskawkami „balsamico”, ananas z grilla i lodami kokosowymi, grillowany bakłażan