• Informacje na temat:

    ala gulasz

Przepisy na temat: ala gulasz
  • Gulasze z młodą kapustą

    .... Spowalnia też starzenie się organizmu. By zwiększyć jego ilość, dodaj do bigosu 6-7 pomidorów (bardzo dojrzałych, bo w takich jest najwięcej tego składnika) Fasolowy bigos z kalarepką Sposób przygotowania: 1. Kapusty oczyść, opłucz, pokrój na kawałki. Marchewki, kalarepkę i pietruszkę obierz, opłucz. Marchewki potnij w plasterki, a pietruszkę i kalarepkę w słupki. 2. Cebule obierz, posiekaj...

  • Gulasz czy zupa...oto jest pytanie ?

  • Pyszny gulasz

    Tym razem na rodzinny obiad polecamy klasyczny gulasz. Smakuje doskonale.

  • Szybki sposób na obiad.

  • Niebanalny gulasz z... bananami

    Niby zwyczajny wieprzowy gulasz z warzywami, ale z nutką egzotyki. Pomysł wzięty z kuchni karaibskiej, gdzie obfitość bananów zachęca do wykorzystywania ich na różne sposoby. Tutaj egzamin zdają znakomicie, dodając daniu jedwabistej gładkości i nutki słodyczy.

  • ...zamiast wodnistych i bezsmakowych wędlin polecam pyszny domowy wyrób. Dobór mięs i warzyw to pełna dowolność ;-)

  • Gulasz - kulinarny hit Instagrama

    Jeszcze do niedawna kulinarnym hitem na Instagramie były bajecznie kolorowe miseczki ze smoothie, zielone koktajle czy pożywne sałatki. Jednak wraz z nastaniem zimy i potrzebą tzw. comfort food hitem stał się gulasz.

  • smaczne danie obiadowe

  • Placki z gulaszem

    ...odlać sok. Do masy dodać jajko, mąkę, sól i pieprz. Rozgrzać olej na patelni i smażyć na złoto duże placki z obu stron. Podawać gorące z gulaszem.

  • Tanie, proste i smaczne.

Artykuły na temat: ala gulasz
  • Placki z gulaszem

    ...masy dodać jajko, mąkę, sól i pieprz. Rozgrzać olej na patelni i smażyć na złoto duże placki z obu stron. Podawać gorące z gulaszem.

  • Gulasz po Węgiersku to idealne danie na dzieleny obiad w rodzinnym gronie. Składniki: - 600g wołowiny pokrojonej w kostkę cm na cm - 300g boczku wędzonego pokrojonego w drobną kostkę - 300g cebuli pokrojonej w drobną kostkę - 300g ziemniaków pokrojonych w małą kostkę - Szczypta kminku - 2 kostki paprykowe knorr - 80g maki pszennej - 2 ząbki czosnku - 4 ziarenka czarnego pieprzu - 3 ziarenka Ziela angielskiego - 2 listki laurowe Sposób przygotowania: 1. W garnku o szerokim dnie...

  • Gulasz wołowy z dynią i cukinią

    ...minutach dołóż cukinię i dynię. Gulasz przypraw do smaku solą, pieprzem i mieloną papryką. Duś pod przykryciem na małym ogniu przez ok. 45 minut, aż mięso i warzywa zmiękną. Gulasz możesz podawać...

  • Jak przygotować aromatyczny i sycący gulasz, który swym smakiem zachwyci nawet najbardziej wymagających smakoszy? Oto kilka wyjątkowych propozycji naszych użytkowników. Fot. 123RF/Picsel Podstawą większości gulaszy jest mięso. Ponieważ potrawa ta gotuje się bardzo długo, a mięso ma czas zmięknąć, nie musimy kupować perfekcyjnych kawałków - mogą być one np. poprzerastane tłuszczem. Jednak nie oznacza to, iż kupowane przez nas mięso może być byle jakie. W końcu to właśnie ono przesądza o...

  • Gulasz w sosie śmietanowym

    Przygotowanie: Pieczarki obierz i pokrój w plasterki. ll Mięso umyj, osusz i potnij w kostkę. Na patelni rozgrzej olej. Wrzuć kawałki mięsa i smaż, aż ładnie się zrumieni. Następnie dopraw je solą oraz pieprzem i jeszcze chwilę podsmaż. Wyjmij i odstaw w ciepłe miejsce. Na tą samą patelnię, po smażeniu mięsa, wlej trochę świeżego oleju. Zeszklij na nim pokrojone w talarki cebule. Dodaj...

  • Warzywa w doskonały sposób urozmaicają smak posiłków i wzbogacają je apetycznymi kolorami. Coraz więcej osób zastanawia się, jak uczynić te wartościowe składniki elementami diety, lecz mimo to spożycie warzyw w ostatnich latach nie rośnie - wręcz przeciwnie. Fot. 123RF/Picsel Powodem może być brak pomysłów na włączenie warzyw do jadłospisu i inspiracji na dania z ich dodatkiem. Marka Knorr postanowiła wyjść naprzeciw oczekiwaniom wielbicieli jedzenia. Dzięki temu powstały nowe Fixy Sposób na...

  • Tajemnica dobrego gulaszu

    Jesień to atrakcyjna pora na gulasz, leczo czy stroganowa. Te sycące dania wspaniale rozgrzewają.

  • Jest coś bardzo romantycznego i urzekającego w smaku zrazów czy bitek, które kojarzą się z dzieciństwem - pieczołowicie i z miłością przygotowywanych przez mamę lub babcię. Jak odtworzyć ten cudowny smak? Poradnik przygotował Marco Pierre White, ambasadora Bulionetki do duszonych dań Knorr. Fot. materiały prasowe Najważniejsze to zakupić dobrą sztukę mięsa u sprawdzonego rzeźnika. Takie mięso moim zdaniem jest najlepsze i najsmaczniejsze, jeśli tylko przyrządzisz je umiejętnie. Z sentymentem...

  • Zapraszam na sobotni obiad - danie - gulasz po wegiersku, placki ziemniaczane

    Od razu zaznaczam, ze przepis nie jest moj. Dostalam go od osoby, ktora bardzo cenie tutaj na dziennikach... a w ogole jak sie dowiedzialam przepis jest...

  • Trudno wyobrazić sobie lepszą potrawę na chłodny, jesienny wieczór niż sycący i rozgrzewający gulasz. Warto poświęcić trochę czasu na jego przygotowanie, gdyż efekt finalny za każdym razem jest zniewalający. Oto kilka naszych propozycji na gulasze z różnych stron świata. Gdy temperatury zaczynają spadać i niebezpiecznie zbliżać się do zera, na naszych stołach zaczynają gościć treściwe potrawy, które szybko rozgrzewają i dają nam sporo energii. Spośród wszystkich jesienno-zimowych propozycji...

Wideo na temat: ala gulasz
  • Wieprzowy gulasz z papryką

    Przepis na wieprzowy gulasz z papryką jest tylko pozornie podobny do węgierskich gulaszów. To wyjątkowa propozycja dla wszystkich, którzy uwielbiają sycące, wyraziste w smaku domowe potrawki, które na długo pozostawią uczucie nasycenia, ale i przyjemny, mocny posmak. Nasz przepis na wieprzowy gulasz z papryką to genialne połączenie kruchego mięsa, pomidorów, fasoli i ziemniaków, a także innych

  • Wieprzowy gulasz z papryką

    Przepis na wieprzowy gulasz z papryką jest tylko pozornie podobny do węgierskich gulaszów. To wyjątkowa propozycja dla wszystkich, którzy uwielbiają sycące, wyraziste w smaku domowe potrawki, które na długo pozostawią uczucie nasycenia, ale i przyjemny, mocny posmak. Nasz przepis na wieprzowy gulasz z papryką to genialne połączenie kruchego mięsa, pomidorów, fasoli i ziemniaków, a także innych

  • Prosty przepis na faszerowaną cukinię

    Cukinia to niezwykle plastyczne warzywko, które świetnie nadaje się nie tylko na składnik gulaszów, zup czy sałatek, ale znakomicie sprawdzi się również w całości - po wydrążeniu nasion zostaje nam przepiękna łódeczka, która aż prosi się o zrobienie faszerowanej cukinii! W naszym przepisie użyliśmy farszu na bazie kaszy, pieczarek, indyczego mięsa mielonego i delikatnych, ale aromatycznych warzyw