• Informacje na temat:

    ala biszkopt

Przepisy na temat: ala biszkopt
  • Sekret udanego biszkoptu

    Podstawą tortu zazwyczaj jest biszkopt. Sztuką jest zrobienie go tak, aby wyszedł puszysty, miękki i dobrze wyrośnięty. Jak przekonuje PAP Life Agata Stankiewicz, najczęściej popełnianym błędem przy biszkopcie jest zbyt szybkie wymieszanie mąki z ubitymi jajami.

  • słodkie ciasto do kawy idealne...

  • Siedem sztuczek na puszysty biszkopt

    ...zastąpić proszkiem budyniowym. Biszkopt będzie wtedy bardziej zwarty i nie pokruszy się przy krojeniu.  3. Najlepiej jeśli wszystkie składniki ciasta mają temperaturę pokojową. Jajka wyjmij z lodówki(...) piana pod wpływem ich ciężaru znacznie opadnie i biszkopt nie wyrośnie wysoki.  5. Do ciasta na roladę dodaj 1 łyżkę stopionego masła albo oliwy. Dzięki temu biszkopt będzie elastyczniejszy. Łatwiej go...

  • Ciasto ala delicja

  • Puszysta jogurtowa pychotka

    To smakowite ciasto idealnie sprawdzi się jako dodatek do kawy w letnie dni. Lekki jogurtowy krem w połączeniu z puszystym biszkoptem i sezonowymi owocami zachwyci każdego łasucha!

  • eksperyment, wyszedł całkiem smaczny.

  • Przyprawy korzenne warte i niewarte swojej ceny

    Nie wyobrażamy sobie szarlotki bez cynamonu, biszkoptu bez kurkumy czy piernika bez imbiru. Podpowiadamy, jak kupić dobrą przyprawę korzenną i czym ją zastąpić, jeśli nie chcemy przepłacać.

  • Jeżeli uwielbiacie kuleczki Ferrero Rocher, to zakochacie się w tym torcie już od pierwszej łyżeczki! Puszysty kakaowy biszkopt, przełożony delikatnym kremem z dodatkiem nutelli, a w elemencie ozdoby prażone, laskowe orzeszki, bita śmietana i kuleczki Ferrero – przecież to musi być pyszne!

  • Jaglane ciasto czekoladowe, bez wyrzutów sumienia

    Od jakiegoś czasu szukałam przepisu na ciasto z mąką jaglaną. W sieci można znaleźć stosunkowo dużo przepisów na bazie zmiksowanej kaszy jaglanej, ale ja chciałam koniecznie użyć mąki, bo moja mama robi z niej przepyszny biszkopt.

  • Pyszny, elegancki i podzielny torcik. Lekko kwaskowate jabłka idealnie kontrastują ze słodyczą pozostałych warstw. Pyszny sposób na jesienną chandrę :) Smacznego!

Artykuły na temat: ala biszkopt
  • Sekrety biszkoptu

    Aby biszkopt był pulchny, nie wsypuj od razu całej mąki na powierzchnię ubitej na sztywno piany z białek. Dodawaj ją po trochu, wsypując na boki naczynia i delikatnie mieszaj. Pulchność biszkoptu zależy od wtłoczonego w ciasto powietrza, a duża ilość mąki wsypanej jednorazowo na pianę spowoduje zniszczenie jej struktury. Poza tradycyjną metodą "na zimno" biszkopt możesz przygotować poprzez...

  • Sposób na pęknięty biszkopt

    Może się zdarzyć, że biszkopt pęknie z wierzchu. Wtedy wystarczy oprószyć go kakao lub cukrem pudrem.

  • Jak upiec idealny biszkopt?

    Na biszkopt najodpowiedniejsza jest mąka tortowa. Ważne jest, by miała średnią zawartość glutenu. By ją obniżyć, 1–2 łyżki mąki pszennej zastąp ziemniaczaną.

  • Biszkopt z kremem toffi

    Miód rozpuść w lekko podgrzanym mleku. Na blat lub stolnicę przesiej mąkę, dodaj cukier, miękką margarynę, sodę, jajka, wlej mleko z miodem i zagnieć ciasto....

  • Grzeczny, ale uparty

    Mama twierdzi, że kiedy miałem pięć lat, ugotowałem krupnik dla całej rodziny. Ale mnie się wydaje, że najpierw był biszkopt z jednego jajka. Prosiłem starszą siostrę, żeby włączyła piekarnik, bo nie(...) i przyszłość kucharza nie malowała się w Polsce ciekawie", wspomina. Wybrał więc technikum elektroniczne, a potem wyjechał szukać szczęścia w Londynie. Pierwszą pracę znalazł we włoskiej restauracji...

  • Zrobię mały torcik z masą budyniową, a za tydzień "kinder party". To dopiero wyzwanie, ale lubię to robić:)))) Ciekawa jestem ile dzieci przyjdzie, pewno...

  • ...... potem kawa u mamy... i jakoś mnie naszło na ciasto... popołudnie  pachniało mi w domu malinami a biszkopt stygł sobie powolutku... przed ósmą wpadła A. na ciacho, dobrą herbatkę i film...

  • Domowe pogotowie

    Wielu rzeczy, które masz w domu, możesz użyć nie tylko zgodnie z ich przeznaczeniem. Co zrobić, gdy noż jest za krotki, a trzeba równo przekroić biszkopt i jak wyczyścić buty bez pasty…

  • Ciasto Anielskie

    Oto amerykański klasyk (Angel Food Cake) - biszkopt na białkach, którego genialność leży w jego prostocie. Puszyste i lekkie jak anielskie skrzydła, białe jak anielska suknia.

  • Rolada jagodowa

    ...ok. 37x42 cm). Piecz nie dłużej niż 15 minut w temperaturze 175°C. Ciepły biszkopt wyjmij na ściereczkę i zroluj. Odstaw do ostygnięcia.  3. Śmietankę ubij na sztywno, dodając cukier puder i cukier waniliowy (3 łyżki śmietanki odłóż). Galaretkę rozpuść w 1/3 szklanki wrzątku, rozmieszaj i przestudź. Tężejącą wlej do ubitej śmietanki, zmiksuj.  4. Biszkopt rozwiń, posmaruj dżemem, posyp owocami...

Zdjęcia na temat: ala biszkopt
Wideo na temat: ala biszkopt
  • Wykwintny biszkopt z brzoskwiniami i bitą śmietaną

    Przepis na biszkoptowe ciasto z musem brzoskwiniowym i bitą śmietaną to wyjątkowa propozycja dla wszystkich, którzy cenią sobie proste w przygotowaniu, ale przepyszne desery, które idealnie sprawdzają się na każdą okazję! Delikatny, kruchy i puszysty w środku biszkopt jest tylko podstawą dla słodkiego, o wyraźnej fakturze musu owocowego - my zdecydowaliśmy się na brzoskwinie skąpane w słodkim

  • Wykwintny biszkopt z brzoskwiniami i bitą śmietaną

    Przepis na biszkoptowe ciasto z musem brzoskwiniowym i bitą śmietaną to wyjątkowa propozycja dla wszystkich, którzy cenią sobie proste w przygotowaniu, ale przepyszne desery, które idealnie sprawdzają się na każdą okazję! Delikatny, kruchy i puszysty w środku biszkopt jest tylko podstawą dla słodkiego, o wyraźnej fakturze musu owocowego - my zdecydowaliśmy się na brzoskwinie skąpane w słodkim

  • Wykwintny biszkopt z brzoskwiniami i bitą śmietaną

    Przepis na biszkoptowe ciasto z musem brzoskwiniowym i bitą śmietaną to wyjątkowa propozycja dla wszystkich, którzy cenią sobie proste w przygotowaniu, ale przepyszne desery, które idealnie sprawdzają się na każdą okazję! Delikatny, kruchy i puszysty w środku biszkopt jest tylko podstawą dla słodkiego, o wyraźnej fakturze musu owocowego - my zdecydowaliśmy się na brzoskwinie skąpane w słodkim