• Informacje na temat:

    25 dag cukru ile to jest

Przepisy na temat: 25 dag cukru ile to jest
  • Kuchnia bułgarska

    Kuchnia bułgarska jest kuchnią bałkańską, w której wiele jest potraw wspólnych dla wszystkich krajów narodów zamieszkujących półwysep, często noszą nawet one podobnie brzmiące nazwy, najczęściej pochodzenia tureckiego lub greckiego.

Artykuły na temat: 25 dag cukru ile to jest
  • Wołowina po burgundzku i nie tylko

    Czerwone mięso zwiera dużo żelaza odpowiedzialnego za produkcję czerwonych krwinek w organizmie. Żeby przyjąć tyle tego składnika, ile znajduje się w jednym steku, trzeba by zjeść 7 kg szpinaku!

  • Na medycynie, piłce nożnej i kulinariach znamy się wszyscy, a przynajmniej lubimy tak sądzić. Polskie produkty spożywcze nie mają przed Tobą tajemnic? Sprawdź swoją wiedzę! Fot. materiały prasowe - Uczcijmy wspólnie Dzień polskiej żywności - zapraszają organizatorzy Ogólnopolskiego Programu Promocyjnego ''Doceń polskie''. 25 sierpnia, właśnie z okazji Dnia polskiej żywności, przygotuj danie z rodzimych składników, powróć do smaków z dzieciństwa lub poeksperymentuj w kuchni i stwórz własny...

  • Lecznicze nalewki

    Robienie nalewek jest sztuką. Późne lato to idealny okres, by poznać jej tajniki i stać się prawdziwym mistrzem. Koniecznie sprawdź, jak przygotować najmodniejsze nalewki tego sezonu!

  • Deser musi być słodki. Ale czy jego słodycz zawsze musi pochodzić z niepolecanego przez dietetyków cukru? Niekoniecznie i dobrze wiedzą o tym użytkownicy Smakera, którzy sztukę przygotowywania zdrowych słodkości opanowali do perfekcji. Oto ich najciekawsze pomysły. Fot. 123RF/Picsel Któż z nas nie ma czasami ochoty na kawałek pysznego ciasta? Jednak z drugiej strony, będąc na wiecznej diecie, martwimy się kaloriami. Na szczęście zawsze możecie liczyć na pomoc naszych użytkowników, którzy...

  • Babka na medal

    Może być drożdżowa, ucierana, a nawet gotowana. Pod każdą postacią jest wyjątkowo pyszna.

  • Każdy kto chociaż raz próbował wyeliminować cukier z diety, wie że jest to niezwykle trudne. Całkowite zrezygnowanie ze słodyczy jest bardzo trudne, ale jeszcze trudniejsze jest znalezienie zamienników cukru. Oto kilka produktów, które będą doskonałą alternatywą dla białego cukru. Cukier, choć smaczny, niezbyt pozytywnie wpływa na nasze zdrowie. Jego nadmiar w naszej diecie może spowodować wiele chorób, w tym otyłość oraz próchnicę. Dodatkowo, cukier jest obwiniany również za przedwczesne...

  • Smaki dzieciństwa

    ...był na wierzchu. Przed podaniem ciasto oprósz cukrem pudrem. Szarlotka z rabarbarem Składniki na 10 porcji: 2 szklanki mąki pszennej, 4 żółtka, 20 dag zimnego masła, 1/3 szklanki cukru pudru, łyżka zimnej wody. Na mus: 70 dag rabarbaru, 40 dag kwaśnych jabłek, 2/3 szklanki brązowego cukru, łyżka mąki ziemniaczanej, łyżeczka cynamonu, łyżka bułki tartej, 4 białka, 1/2 szklanki cukru pudru...

  • Chcesz schudnąć? Zamiast drakońskich diet sklepowe słodycze zamień na domowe słodkości z produktów, które zawsze masz pod ręką. Szybko, smacznie i bez wyrzutów sumienia! Chcesz zrzucić kilka kilogramów, ale wizja kolejnej diety cię przeraża? Trudno ci odmówić sobie sięgania po batoniki i ciasteczka? Mamy dobrą wiadomość: nie wszystko, co słodkie, musi być niezdrowe i tuczące! W walce o idealną sylwetkę to nie drakońskie diety i wyrzeczenia są najważniejsze, ale umiar i odchudzanie z głową....

  • Łakocie dla zdrowia i urody

    ...sztuk: po 10 dag płatków owsianych i suszonej żurawiny, 5 dag pestek słonecznika, 8-9 dag mąki pszennej, jajko, 5 dag białego cukru, 9 dag brązowego cukru, 1/2 kostki miękkiego masła (ok. 10 dag(...) niewielkich jabłek, 1/2 litra mleka, 4 żółtka, 4 łyżki cukru, 1/2 łyżki mąki, 30 dag suszonych miękkich śliwek (np. kalifornijskich), 1/2 szklanki obranych i posiekanych orzechów, np. laskowych l laska...

  • Liczba otyłych osób podwoiła się od lat 80. XX wieku. Wszystko przez brak ruchu i coraz wymyślniejsze, dostępne w każdym momencie bomby kaloryczne. Jakiego jedzenia się absolutnie wystrzegać, aby uniknąć plagi XXI wieku? 1. Majonez Z pozoru majonez wydaje się całkiem niewinny. Przecież zawiera mniej tłuszczu niż margaryna, olej czy masło, a ma taki niebiański smak. Ale uwaga: Na 100 gramów majonezu, zwykle około 80 gramów to czysty tłuszcz. Problem z majonezem jest taki, że nakładamy go na...