• Informacje na temat:

    zwykly placek z rabarbarem

Przepisy na temat: zwykly placek z rabarbarem
  • Pyszne ciasto z kremową masą przykryte delikatną bezą. Jedno z najlepszych ciast z rabarbarem jakie jadłam.

  • Z racji, że panuje sezon na rabarbar i u mnie nie mogło go zabraknąć ! Pierwszy raz piekłam z nim ciasto ,ale na pewno nie ostatni Kwaśno-słodki smak z lekką cytrynową nutą... Idealny wypiek na wiosenno-letni podwieczorek, na piknik, czy grila ! Koniecznie spróbujcie !

  • Przepyszne ciasto do kawusi,smak mojego dzieciństwa,mama robiła go w sezonie rabarbarowym:)Delikatne z kwaśnym smakiem rabarbaru:)Wszystkim smakuje:)

  • Po prostu - pyszne!

  • Coś pysznego a i również zdrowego

  • Domowe ciasto z rabarbarem i kruszonką. Można zrobić je z kwaśnym mlekiem i jogurtem, można zamiast tego użyć maślanki, ciasto jest pyszne. Taki zwykły placek na codzień do książki i herbatki. A najlepiej smakuje podane z bitą śmietaną.

  • Sprawdzony przepis na "Placek z rabarbarem"

  • Sprawdzony przepis na "Placek z rabarbarem"

  • Sprawdzony przepis na "Placek z rabarbarem"

Artykuły na temat: zwykly placek z rabarbarem
  • Proste ciasto z rabarbarem

    ..., zwykły placek, bo większość przepisów dotyczy placków i to OOOgromnych… Podane ilości składników są na blachy tak wielkie jak piekarnik ! Zmniejszam więc zazwyczaj o połowę i redukuję znacznie ilość podanego cukru. Nie wiem czy to jakaś niemiecka przypadłość kulinarna ale ilości składników w tych przepisach są na co najmniej 12 porcji albo i więcej.   Ciasto z rabarbarem jest bardzo smaczne...

  • Czy znacie kogoś, kto nie lubi rabarbaru? Jest to jedno z najsmaczniejszych źródeł witamin A, C i E oraz cennych składników odżywczych takich jak kwas foliowy czy też potas. Ponadto, ma bardzo szerokie zastosowanie w kuchni. Fot. 123RF/Picsel Rabarbar ogrodowy przywędrował do nas z Azji Środkowej i południowej Syberii. W Europie pojawił się około XVI wieku, za sprawą Marco Polo. Z kolei w Polsce poznano go stosunkowo niedawno, bowiem dopiero w XVIII wieku, jednak nie potrzeba było dużo czasu,...

  • Czekoladowo-rabarbarowe crumble

    Kompot, jakiś placek i ewentualnie sałatka, tyle zwykle znamy przepisów na rabarbar. Ciekawe połączenie z czekoladą i kruszonką odświeży tę wiosenną nowalijkę.

  • A może dzisiaj zjemy śniadanie na ciepło? Zdziwisz się, w jak prosty sposób możesz odmienić oblicze tradycyjnej owsianki. SKŁADNIKI - 1 ¼ szklanki płatków owsianych + 1 łyżka do posypania - ¾ szklanki pokrojonego w kostkę rabarbaru - 1/3 łyżeczki proszku do pieczenia - 1 ¼ szklanki mleka - ¼ łyżeczki soli - 1 łyżeczka cynamonu - 1 łyżka miodu - 1 łyżeczka ekstraktu waniliowego - 3 truskawki PRZYGOTOWANIE Krok 1Piekarnik nagrzać do 190 stopni C. Rabarbar myjemy i kroimy.Krok 2Do miski...

  • Antosiek... i drozdzowy placek specjalnie na jego imieniny!

    ...i dobrze sie sklada. Upieklam dziecku placek drozdzowy z rabarbarem, truskawkami i malinami, wedlug przemisu M. prosto ze slaskiej kuchni... cudny! Zajadamy wiec. A za chwile Antosiek ma imieninowe wyjscie do muzeum sztuki wspolczesnej bo chcial nauczyc sie rzezbic... tak wiec zyczenie zacznie sie spelniac! A przepis na placek, przeze mnie nieco zmodyfikowany... na duza blache... Ciasto: 400

  • Czy znacie kogoś, kto nie lubi rabarbaru? Jest to jedno z najsmaczniejszych źródeł witamin A, C i E oraz cennych składników odżywczych takich jak kwas foliowy oraz potas. Ponadto, ma bardzo szerokie zastosowanie w kuchni. Jeśli jeszcze nie wiecie jak go wykorzystać, z pewnością zainspirują was przepisy naszych użytkowników. Fot. 123RF/Picsel Rabarbar trafił do Europy w XVI wieku za sprawą słynnego podróżnika Marco Polo. Od tej pory cieszy się niesłabnącą popularnością, głównie ze względu na...

  • Wiosna na talerzu

    ...truskawki, dla odmiany upieczone w duecie z rabarbarem, dopełnią smakiem i kolorem idealnie białą i kruchą bezę, tworząc bajkowy deser. Surowe szparagi z miętą i parmezanem Świeże zielone szparagi(...) truskawki z rabarbarem i bezą Soczyście czerwone truskawki i kwaśny rabarbar to nadzwyczaj zgrany duet. Upieczone w soku z pomarańczy w zestawieniu z delikatnym kremem oraz chrupiącą bezą tworzą idealną...

  • Czy znacie kogoś, kto nie lubi rabarbaru? Jest to jedno z najsmaczniejszych źródeł witamin A, C i E oraz cennych składników odżywczych takich jak kwas foliowy czy też potas. Ponadto, ma bardzo szerokie zastosowanie w kuchni. Jeśli jeszcze nie wiecie jak go wykorzystać, może zainspirują was przepisy naszych użytkowników. Fot. 123RF Rabarbar trafił do Europy w XVI wieku za sprawą słynnego podróżnika Marco Polo. Od tej pory cieszy się niesłabnącą popularnością, głównie ze względu na swój...

  • Ucierane ciasto z owocami

    To ciasto smakuje wakacjami spędzanymi u babci. Idealne na letni podwieczorek. Niezwykle szybkie i proste w wykonaniu.

  • Tradycyjne placki z tartych ziemniaków cieszą się ogromną popularnością. Zazwyczaj podajemy je ze śmietaną lub sosami gulaszowymi. Ale czy to wszystkie możliwości? Fot. 123RF/Picsel Placki ziemniaczane to potrawa równie tradycyjna, co pierogi, kopytka czy łazanki. Jest to element polskiej kuchni chłopskiej - prostej, ubogiej, ale jednocześnie łatwej do przygotowania, smacznej oraz sycącej. Jedne z pierwszych przepisów na tę potrawę pochodzą z XVII wieku, ze Stoczka Warmińskiego. Ówczesne...