• Informacje na temat:

    żurek na kostce rosołowej

Przepisy na temat: żurek na kostce rosołowej
  • Co na świąteczny obiad?

    ...polędwiczek. Udekoruj zieleniną. Czas przygotowania 35 minut Polecamy: żurek Indyk w sosie żurawinowym Składniki na 4 porcje: - 80 dag piersi z indyka, - cebula, 1 jajko, - 30 dag...

  • to taki "mój" żurek, jak narazie nie było takiego któremu by nie smakował ;)))

  • Na moim stole żurek gości nie tylko w okresie Świąt Wielkanocnych...

  • Dobra zupa

  • Jeden z moich sposobów na żurek

  • niepowtarzalny smak :)) warto spróbować

  • Przepis wart wypróbowania: "Sycący krupnik na kostce"

  • zupa idealna - jak dla mnie .... to bez białej kiełbasy

  • szybki żurek bez zakwasu

  • W naszym domu często spierają się z czym mam podać żurek. Jeden lubi z kiełbasą, inny z ziemniakami, jeszcze inny woli z jajkiem. Zrobiłam więc taki, który zadowolił wszystkich.

Artykuły na temat: żurek na kostce rosołowej
  • Czy tłuszcz może... odchudzać?

    ..., pieczywa, i potraw mącznych. • Mięso należy smażyć na dużej ilości tłuszczu, zupy gotować na kościach, sosy - na kostce rosołowej i zaprawiać śmietaną. • Można pić tyle płynów, na ile ma się(...) kaczki, także tłuszcz kaczy i gęsi. Ryby tłuste, np. halibut, łosoś, węgorz - najlepiej smażone na tłuszczu. • Zupy i inne dania - Tłuste rosoły i wywary, zupy z zasmażką, żurek z kiełbasą, frytki...

  • Czy zakochanie i zdrowa praca serca mogą iść ze sobą w parze? Dzięki czekoladzie, tak! Poznaj zdrowotne i kosmetyczne zastosowanie tego przysmaku. Dowiedz się, komu nie wolno podawać czekolady. Fot. 123RF Cukier, kakao i kozie mleko. Tyle wystarczyło niemieckiej firmie Jordan & Timaeus, aby w 1839 roku wyprodukować pierwszą na świecie czekoladę w kształcie tabliczki. I choć ta forma jest w Polsce jedną z najpopularniejszych, to nikogo nie zdziwi fakt, że w innych krajach mieszkańcy chętniej...

  • Polskie święta nie mogą obyć się bez zupy. W Boże Narodzenie, na naszych stołach królują barszcz czerwony i grzybowa, a przy okazji Wielkanocy gotujemy żurek i barszcz biały. Niestety, nie zawsze mamy czas, aby przygotować je od podstaw i często sięgamy po sklepowe gotowce. Co w nich znajdziemy? Możecie się bardzo zdziwić. Zdjęcie 123rf W natłoku przedświątecznych obowiązków bardzo często brakuje nam czasu na własnoręczne przygotowanie zakwasu na barszcz lub żurek. Wielu z nas zdaje się...

  • Jesteśmy narodem, który uwielbia zupy. Nic więc dziwnego, że goszczą one także na naszym świątecznym stole. Ale jak je przygotować, aby smakowały każdemu członkowi rodziny? Fot. 123RF/Picsel Wielkanoc nie może obejść się bez sycącej i treściwej zupy. W zależności od regionu, jest to żurek, barszcz biały lub też chrzanowa. Zwykle znajdziemy w nich niemal wszystkie produkty, które wcześniej włożyliśmy do wielkanocnego koszyczka. Stąd też ich głęboki i bogaty smak. Na co jeszcze, poza...

  • Najważniejszym i najbardziej celebrowanym posiłkiem świątecznym jest wielkanocne śniadanie. Jak je przygotować, by pozostać wiernym tradycji, a jednocześnie zaskoczyć nowymi, pysznymi, a przede wszystkim zdrowymi pomysłami? Idealną odpowiedzią są kanapki! Na stole wielkanocnym podczas śniadania najczęściej pojawiają się jajka, kiełbasa, różnego rodzaju sałatki, ćwikła, chrzan, a w niektórych regionach Polski specjalnie przygotowywany żurek. Całe to bogactwo możemy dodatkowo urozmaicić...

  • Książka dla tych, którzy chcą się inspirować skandynawskim stylem życia! Jedz chleb do posiłków, dobrze doprawiaj, korzystaj z produktów lokalnych i sezonowych, a przede wszystkim nie żałuj czasu na gotowanie i jedzenie. To główne rady Clausa Meyera, gwiazdy kuchni skandynawskiej. Jego książka Wszystkie smaki Skandynawii ukaże się w Polsce 23 listopada, nakładem wydawnictwa Buchmann. Claus Meyer wychowywał się na klopsikach w puszkach, ziemniakach w proszku, barwnikach do sosów i kostce...

  • Z okazji Świąt Wielkanocnych przygotowaliśmy dla Was ebooka z 15 przepisami świątecznymi. W książce znajdziecie ciekawe przepisy zarówno na tradycyjne wielkanocne potrawy, jak i na oryginalne dania. Całość podzieliliśmy na przepisy jajeczne, żurki i barszcze, słodkości oraz pomysły na chrzan. Przygotowaliśmy naszą darmową książkę w 3 wersjach: pdf (do odczytania na komputerze), epub (iPad i różne tablety) i mobi (Kidle). Kliknij prawym przyciskiem myszy i zaznacz "Zapisz element docelowy...

  • Brak czasu sprawia, że w kuchni często stusujemy półprodukty. Mamy z czego wybierać bo sklepowe półki aż uginają się od nich. Kostki rosołowe są najczęściej wykorzystywanym półproduktem w kuchni. Niestety te wzbogacające smak przyprawy nie należą do najzdrowszych, zawierają mnóstwo utwardzonych tłuszczy roślinnych oraz glutaminian sodu. Katarzyna Bosacka podpowiada, jak domowym sposobem przygotować  przyprawę, która nada naszym potrawą smak. Źródło:TVN Style/x-news

  • Wielkanoc zbliża się wielkimi krokami. Nie masz jeszcze pomysłu na świąteczne menu i dekoracje? Podpowiadamy, jak sprawić, by tegoroczny świąteczny obiad na długo pozostał w pamięci twoich gości. Czego nie może zabraknąć na wielkanocnym stole? Po pierwsze: Święconki Święconka (nazywana także święconym) to tradycyjna nazwa pokarmów, które świeci się w kościołach w Wielką Sobotę. Zgodnie ze starym zwyczajem, który sięga XIV wieku, gospodynie wkładają do wiklinowych koszyków (zdobionych...

  • Całe życie jesteśmy przez nich rozpieszczani, dlatego chociaż raz w roku role mogą, a wręcz powinny się odwrócić! Dni Babci i Dziadka, przypadające odpowiednio 21 i 22 stycznia, trzeba odpowiednio celebrować. Jak? Przygotowując dla wyjątkowych gości pyszny obiad! Fot. 123RF Pyszna, tradycyjna, domowa kuchnia, pełna serca włożonego w przygotowywane posiłki? Oczywiście ta babcina! Babcie są zazwyczaj mistrzyniami wielu potraw, których smaków nie potrafimy odnaleźć już nigdzie indziej. To...