• Informacje na temat:

    żurawina do mies przepis

Przepisy na temat: żurawina do mies przepis
Artykuły na temat: żurawina do mies przepis
  • Gęś pieczona z jabłkami i żurawiną

    Prosty przepis na sycące danie mięsne z owocowym dodatkiem.

  • Słowianie stosowali te owoce jako lek na reumatyzm, przeziębienia czy zaburzenia żołądkowo-jelitowe. Była także środkiem przeciwszkorbutowym nazywanym „cytryną dla ubogich”. Obecnie żurawina świetnie sprawdza się jako dodatek do mięs, sosów, a także słodkich wypieków. Fot. 123RF/Picsel Żurawina ma niewiele kalorii, a równocześnie wyjątkowo bogaty skład. Zawiera duże ilości antyoksydantów, witamin, błonnika i soli mineralnych. Eliksir młodości Duża ilość różnego rodzaju substancji...

  • Ewa Wachowicz: Przepis na szczęście

    ...cytryny i posiekaną drobno szalotkę. Wymieszaj, dopraw solą i pieprzem. Jedz z ciemnym pieczywem. Wolisz guacamole? Miąższ awokado pokrój w drobną kosteczkę, skrop sokiem z limonki. Pomidora, papryczkę chili i szalotkę również pokrój w kosteczkę. Posól, popieprz, dodaj kroplę oliwy. Wymieszaj i podawaj w "miseczkach" po wydrążeniu awokado. Zobacz także:

  • W pierwszy dzień świąt, po postnej Wigilii, na naszych stołach zaczynają pojawiać się mięsa. Oto kilka pomysłów, które sprawią, że wasi goście będą zachwyceni. 1. Soczysty schab faszerowany gruszkami, boczkiem i chałką Rozpływający się w ustach schab pachnący świętami z farszem z suszonych grzybów, gruszek, chałki i bekonu oraz pietruszki. Idealny na ciepło i podawany w formie dania obiadowego oraz jako zimny dodatek do pieczywa. Rada: Aby schab był soczysty i delikatny obłóż go cienkimi...

  • Wytrawna żurawina

    .... Przygotowanie: Liście kapusty umyj i zblanszuj około 2-3 minut. Zioła posiekaj. Mieszankę do kotletów (do kupienia w sklepach ze zdrową żywnością) przygotuj zgodnie z przepisem. Cebulę i czosnek(...)), jednak cały rok możemy się cieszyć suszonymi owocami. Warto je wprowadzić do swojego jadłospisu, bo żurawina ma niezwykłą właściwość - uniemożliwia bakteriom przywieranie do błon śluzowych. To...

  • Jest coś bardzo romantycznego i urzekającego w smaku zrazów czy bitek, które kojarzą się z dzieciństwem - pieczołowicie i z miłością przygotowywanych przez mamę lub babcię. Jak odtworzyć ten cudowny smak? Poradnik przygotował Marco Pierre White, ambasadora Bulionetki do duszonych dań Knorr. Fot. materiały prasowe Najważniejsze to zakupić dobrą sztukę mięsa u sprawdzonego rzeźnika. Takie mięso moim zdaniem jest najlepsze i najsmaczniejsze, jeśli tylko przyrządzisz je umiejętnie. Z sentymentem...

  • Poledwica w sosie zurawinowym, przepis Magdy

    Ktorej czesc tym samym oddaje, za doskonaly przepis na dzisiejszy obiad! Robi sie ja wyjatkowo prosto i szybko. Na 4 porcje 1 poledwica wieprzowa...

  • Dzięki temu oznaczeniu będziesz wiedział, że dany przepis znajduje się już w Twojej książce. Przy każdym przepisie, który już znajduje się w Twojej książce będziesz widział odpowiednie oznaczenie, przy przycisku ‘Dodaj do książki'.     >> Więcej pytań?

  • Przepis na życie

    Można piec chleb. Albo testować kuchnię molekularną. Szkolić się na kursach lub rywalizować w konkursach. Dziś gotowanie to nie obowiązek. To moda. Polki kochają jeść, jeszcze bardziej karmić. Na nowo odkrywamy stare przepisy albo eksperymentujemy z nowymi. Wolimy domową kolację z bliskimi niż wyjście do restauracji. - W gotowaniu, bardziej nawet niż w jedzeniu, chodzi o przyjaźń. Miłość. Sztukę...

  • Walory zdrowotne mięsa od bardzo dawna są przedmiotem dyskusji i wielu kontrowersyjnych poglądów. Dla jednych to cenne i podstawowe źródło niezbędnych składników odżywczych, inni przypisują mięsu odpowiedzialność za występowanie chorób cywilizacyjnych, a są i tacy, którzy dostrzegają w nim produkt uzyskany z bestialskiego zabijania zwierząt. Tak czy siak, o mięsie wiemy niestety dość mało - spożywamy tylko niewielką część jego gatunków, a warto pamiętać, że gawron też może być smaczny, a...