• Informacje na temat:

    zupka ryzowa

Przepisy na temat: zupka ryzowa
  • Składniki: 600 g łososia surowego, cytryna, 500 g krewetek, świeży imbir, 4 - 5 świeżych mandarynek, opakowanie tartej papryczki chili, 2 świeże papryczki chili, sól, pieprz, kiełki słonecznika , makaron sojowy, sos sojowy, sos ostrygowy i ocet ryżowy, marchew, por, seler naciowy.

  • Przepis wart wypróbowania: "Zupka ryżowa z żółtkiem po 6. miesiącu"

  • Zupa marchewkowa z mięsem

    Zamiast tradycyjnej jarzynówki

  • Szyyybko rozgrzewa! ;)

  • Pyszne i zdrowe dary jesieni

    ...sałatek i domowych ciastek. Nasza propozycja: Delikatna zupka dyniowa Słodkie jabłko umyj i obierz ze skórki, wykrój gniazdo nasienne, pokrój owoc na kawałki. Umyj dokładnie dynię, odkrój kawałek(...) całość na gładką puszystą masę. Jeśli chcesz, by zupka była bardziej treściwa, możesz ją zagęścić łyżeczką kleiku ryżowego. Ziemniak (po 5. miesiącu) To warzywo delikatne w smaku, lekkostrawne...

  • bardzo prosta:)

  • Kolejna zupka w cyklu "kuchnia dla malucha". Przedstawiam tu przepisy dla dzieci powyżej roku ale jeśli dziecko nie wykazuje alergii można dawać też takie zupy młodszym maluchom.

  • Ponieważ jestem młodą gotującą mamą dziś danie dla malucha

  • Gdy mamy chęć poczuć odrobinę orientu a w portfelu wiatr wieje...;)

  • Pożywna zupa cebulowa z bagietką zapiekaną z serem lub chrupiącymi grzankami wg uznania :)

Artykuły na temat: zupka ryzowa
  • Gotujemy pierwszą zupkę

    ...gładką masę. • Jeśli zupka jest za gęsta, możesz rozrzedzić ją nieco wrzątkiem. Z kolei zbyt rzadką łatwo zagęścisz, dodając kleik ryżowy lub kukurydziany. (Przy)smaki dla zaawansowanych(...) się dobierać składniki zupki bez aptecznego odmierzania. Dietetycy zalecają "życiowe" podejście. Pamiętaj, że dobra zupka powinna smakować również tobie, choć brak w niej soli czy cukru. Smak warzyw...

  • W naszym kraju każdego roku sprzedaje się aż 300 mln zupek chińskich. Teoretycznie wszyscy wiemy, że nie jest to zdrowy produkt, jednak często potrzeba zjedzenia szybkiego posiłku zwycięża nad rozsądkiem. Fot. 123RF/Picsel Zobacz też: Dlaczego nie powinieneś jeść serków topionych? Wbrew pozorom popularne zupki błyskawiczne nie powstały w Chinach, a w Japonii. W 1958 firma Nissin Foods, specjalizująca się w produkcji pierwszych dań dla astronautów, wypuściła na rynek paczkę zupy w proszku,...

  • Pierwsza zupka krok po kroku

    Nawet jeśli od dawna gotujesz, tym razem możesz czuć niepokój. Przygotowana przez ciebie zupka ma w końcu przekonać maluszka, że pyszne może być nie tylko mleczko. Poza tym z pewnością chciałabyś(...) ok. 20 minutach gotowania pod przykryciem, warzywo zmiksuj wraz z wywarem na gładką masę. • Jeśli zupka jest za gęsta, dodaj do niej odrobinę wrzątku. Zbyt rzadką możesz zagęścić kleikiem, np...

  • Kurczak curry, krewetkowa łagodna, tajska ostra - to nazwy popularnych zupek chińskich. Do Polski przywędrowały z początkiem lat 90. Wprost z Wietnamu, a na świecie... Fot. 123RF/Picsel Na świecie jako pierwsze pojawiły się w Japonii. W 1958 firma Nissin Foods, specjalizująca się w produkcji pierwszych dań dla astronautów, wypuściła na rynek paczkę zupy błyskawicznej. Danie to oparto na formule chińskiej potrawy ramen, czyli rosołu z makaronem i różnymi mięsnymi dodatkami. Z ziemi chińskiej...

  • Dobre jedzenie naprawdę może być zwyczajne

    Był taki moment, że zachwyciliśmy się w Polsce gotowcami, kuchnią instant. Zupki w proszku, kostki rosołowe, kawa rozpuszczalna i inne tego typu produkty były synonimem zachodniego stylu życia, luksusu wcześniej dla nas niedostępnego (…) Nasyciliśmy się nimi i teraz zatoczyliśmy koło, wracamy do starych tradycji – mówi Patrycja Dolecka, autorka bloga kulinarnego "Trufla" i książki „Trufla. Same dobre rzeczy” z autorskimi przepisami.

  • Jak wygląda obiad u rodziny Golców? Słynni bliźniacy uchylili rąbka tajemnicy i zdradzili, jakie są ich ulubione potrawy, które pamiętają z domu. Co jedli w dzieciństwie bracia Golcowie?   Łukasz Golec wraz z żoną Edytą oraz Paweł Golec z żoną Katarzyną przygotowali w kuchni "Dzień Dobry TVN" swoje rodzinne przysmaki. Rodzina Golców przyrządziła tatara z pstrąga, kwaśnicę oraz mrówkowiec.   Na przystawkę...   Najlepszą przystawką według braci Golców jest tatar z pstrąga. Aby przygotować w...

  • Czym zagęszczać dania?

    Gdy zupce nadamy gęstszą konsystencję, na dłużej nasyci małego głodomorka, a niejadkowi dostarczy więcej kalorii. Jak sprawić, by płynna potrawa stała się bardziej treściwa?

  • To książka, którą powinien znać każdy miłośnik piwa, niezależnie od gustu i stopnia wtajemniczenia. Autor - najpopularniejszy ekspert od piwa w Polsce - odkryje przed tobą całą różnorodność piwnego świata. Dowiesz się, że chmiel w piwie to jedynie przyprawa, a drożdże mogą wnieść do piwa zapach bananów, goździków czy końskiego siodła . Nauczysz się czytać etykiety, degustować i oceniać jakość piwa. Uświadomisz sobie, że domowe warzenie piwa nie jest trudniejsze niż ugotowanie zupy i że, za...

  • Zasady diety wiosenno-letniej

    Sprawdź, jakie produkty są wskazane w diecie wiosenno-letniej i jak komponować posiłki.

  • Wyłoniliśmy zwycięzców konkursu, do których powędruje wspaniała książka Szymona Kubickiego "Facet w kuchni". Jajecznica i rosół. To właśnie, te dwa dania wymienialiście najczęściej, jako przepisy, które każdy facet znać powinien. Sporadycznie pojawiały się również odpowiedzi mówiące o konieczności poznania przez mężczyzn przepisów na rozgrzewające zupy, pizzę i słodkie ciasta. Spośród wszystkich nadesłanych do nas zgłoszeń wybraliśmy cztery. Oto laureaci: Pani Anna "Według mnie jest kilka...