• Informacje na temat:

    zupa z serow topionych

Przepisy na temat: zupa z serow topionych
  • Zupa z serem pleśniowym

    ..., by zupa nie przywarła do dna,10 minut. Pod koniec gotowania dodaj śmietanę zahartowaną kilkoma łyżkami gorącej zupy. 3. Zupę wlej do miseczek, udekoruj plasterkami kalarepy, kostkami sera i startym...

  • Miał być tylko krem z serków topionych a wyszła zupa krem z serków, pieczarek, z makaronem i grzankami;)

  • Zupa serowa z porem

    Delikatna, kremowa zupa...

  • Pasta z serków topionych to ulubiona pasta w moim domu

  • Zupa kalafiorowa z serem

    Kalafiorowa w nowej odsłonie.

  • Sery topione produkuje się z serów podpuszczkowych (mniej kwaśne niż twarogi) przy użyciu kwasów. Najstarszym serem topionym jest fondue. Jako kwasu użyto tu …białego wytrawnego wina. Można także wykorzystać kwasek cytrynowy lub kwas askorbinowy. Ser do produkcji sera topionego nie może być za świeży ani za stary. Najlepiej jak ma kilka dni. Zawartość sera podpuszczkowego w serze topionym nie może być mniejsza niż 75%.

  • Zupa piwna „caseata”

    Choć piwo z zamierzchłych czasów całkowicie różniło się od tego, które obecnie znajdziemy na sklepowych półkach, do stworzenia zupy piwnej możemy zastosować zamienniki, które pozwolą nam przygotować zupę bardzo podobną do dawnej caseaty. Jeżeli więc zdecydujemy się na odtworzenie przepisu z XIV wieku, bez obaw możemy użyć piwa pszenicznego, niepasteryzowanego i mętnego.

  • Smaczny pomysł na "Kotlety z serem topionym"

  • Zupa serowo - brokułowa

    Smakuje świetnie z grzankami.

  • Lekkie i pyszne

Artykuły na temat: zupa z serow topionych
  • Wyrusz w kulinarną podróż  z nową linią zup Kuchnia Świata WINIARY!

    .... Zupa Serowa szwajcarska Kuchnia Świata WINIARY – smakowita mieszanka camembert i parmezanu, która przeniesie Cię do światowej stolicy serów. Idealnie dobrana kompozycja składników i przypraw(...) Cebulowa francuska Kuchnia Świata WINIARY – 1,80 zł Zupa Tajska Kuchnia Świata WINIARY (60g) – 1,80 zł   Zupa Serowa szwajcarska Kuchnia Świata WINIARY – 1,80 zł Rosół Chiński...

  • Chrzan to nieodłączny dodatek tradycyjnych dań wielkanocnych, mięs, domowych wędlin czy sałatek. Jego prawdziwą moc warto odkryć również w bardzo oryginalnej odsłonie. Fot. materiały prasowe Zupa chrzanowa z kremowym serkiem śmietankowym Hochland to wyjątkowa, świąteczna inspiracja - idealna, by skorzystać z niej już w te Święta!Aksamitna kremowa zupa chrzanowa z jajkami i chrupiącymi grzankami to znakomita alternatywna dla tradycyjnego żurku lub propozycja pierwszego dania podczas...

  • Włoska zupa serowa

    Migdały zrumienić na suchej patelni. Szynkę pokroić, podsmażyć na chrupko na oliwie, osączyć z tłuszczu. Dymkę pokroić ukośnie. W garnku rozgrzać masło,...

  • Tak przygotowana zupa grzybowa doskonale sprawdzi się nie tylko na świątecznym stole. Składniki: 150 g suszonych grzybów (borowiki, podgrzybki) 2 marchewki pokrojone w kostkę 1 korzeń pietruszki pokrojony w kostkę 1 duża, posiekana cebula Świeży tymianek Ok. 150 ml śmietanki 30% Masło klarowane do smażenia 1 drobno posiekany pęczek natki pietruszki Ok. 2 litry wody lub wywaru warzywnego Sól, pieprz Do podania: ugotowany makaron łazanki Wykonanie: Grzyby zalać zimną wodą i odstawić na noc...

  • Zupa serowo-porowa z szynką

    Pory pokroić w plasterki. W garnku rozgrzać masło, wrzucić pory, chwilę je dusić. Potem zalać bulionem, przyprawić solą i pieprzem. Gdy bulion zawrze,...

  • Kurczak curry, krewetkowa łagodna, tajska ostra - to nazwy popularnych zupek chińskich. Do Polski przywędrowały z początkiem lat 90. Wprost z Wietnamu, a na świecie... Fot. 123RF/Picsel Na świecie jako pierwsze pojawiły się w Japonii. W 1958 firma Nissin Foods, specjalizująca się w produkcji pierwszych dań dla astronautów, wypuściła na rynek paczkę zupy błyskawicznej. Danie to oparto na formule chińskiej potrawy ramen, czyli rosołu z makaronem i różnymi mięsnymi dodatkami. Z ziemi chińskiej...

  • ...  Zupa serowo-dyniowa     Póki co samotny wywar gotować ok. 15 min. wraz z umytymi, obranymi i pokrojonymi warzywami  - tj. ziemniaki, marchewka, dynia, czosnek, cebula, por. Czynić tak do momentu,  gdy warzywa będą miękkie. Warzywa pozbawione wywaru, schłodzić odrobinę i zmiksować na gładką masę, którą trzeba ubogacić na powrót wrzącym wywarem. W wywarze zaś zdążył się już...

  • Dlaczego warto wypróbować Węgierską zupę rybną ?Nie tylko dlatego, że można zrobić ją w mgnieniu oka, ale przede wszystkim dlatego że ryba jest doskonałym źródłem łatwo przyswajalnego białka, zapobiega anemii, poprawia pamięć i wpływa zbawiennie na wzrok. W połączeniu z warzywami kusi niepowtarzalnym smakiem. Składniki: - 100g czerwonej papryki - 1 cebula średniej wielkości - 100g białej ryby ( np. karpia) - 200g łososia - 200g ziemniaków - 1 marchewka - 1 pietruszka - 1/2 selera - 2...

  • Pora na pora

    ...na połowę ciasta francuskiego, drugą nakryj farsz. Wstaw do piekarnika nagrzanego do 220 stopni. Piecz do zrumienienia ciasta ok. 20 minut. Podawaj na ciepło z sosem czosnkowym. Aksamitna zupa z pora...

  • Chcąc szybko przygotować śniadaniowe kanapki, wielu z nas sięga po serki topione. W końcu wydają się być bardzo niewinne. Ale jak jest w rzeczywistości? Czy niepozorny serek topiony może zaszkodzić naszemu zdrowiu? Fot. 123RF Kto by pomyślał, że niewinnie wyglądający serek topiony może być przyczyną tak wielu sporów? Wydaje się, że nasze społeczeństwo podzieliło się niemal równo na zwolenników oraz zajadłych przeciwników serków topionych. Tylko kto ma rację? Faktem jest, że serek topiony może...