• Informacje na temat:

    zupa z serkiem i pieczarkami

Przepisy na temat: zupa z serkiem i pieczarkami
Artykuły na temat: zupa z serkiem i pieczarkami
  • Grzybobranie w krążkach

    Hochland Grzybobranie w krążkach - limitowana edycja prawdziwie grzybowych smaków! Serki doskonale wpisują się w jesienny sezon - to mix trzech pysznych wariantów smakowych: z borowikami, z kurkami, z pieczarkami.

  • Ta ciepła i chrupiąca przekąska bez wątpienia wprawi cię w dobry nastrój. Wystarczy kilka pieczarek, gałązka rozmarynu i dobrej jakości chleb. Proste? Do dzieła! Składniki:- opakowanie małych pieczarek lub dwie solidne garście*- 2 gałązki świeżego rozmarynu- łyżka/dwie masła klarowanego- 2 ząbki czosnku- 1/4 łyżeczki soli wędzonej- świeżo mielony pieprz- sól różowa do smaku- łyżka sosu sojowego tamari - wiejski chleb na zakwasie 2-3 kromki- jogurt roślinny naturalny- bazylia grecka lub mięta...

  • Obiad dobrze przemyślany

    Czysta zupa z twarogowymi kluseczkami, pieczona pierś indyka i małe przekąski. Po takim lekkim obiedzie powinno jeszcze zostać miejsce na deser.

  • Ananas, delikatne krewetki, jogurt grecki, odrobina limonki… kilka śródziemnomorskich składników wystarczy, by wyczarować zachwycającą smakiem, efektowną przekąskę. Fot. Materiały prasoweAnanasowy mus z serkiem kremowym Hochland i krewetkami to pełna fantazji kompozycja, przywołująca na myśl wakacyjne smaki i relaks w tawernie na plaży. Wypróbuj i poczuj się jak w kulinarnym raju! Smaki owoców morza mogą naprawdę zachwycać, jeśli tylko odpowiednio je przyrządzimy i podamy w towarzystwie...

  • Zimowe grzybobranie

    ...rondelka z pieczarkami włóż usmażone pulpeciki. Duś na bardzo małym ogniu około 10 min. Pod koniec duszenia do garnka dodaj śmietanę połączoną z mąką. Podgrzewaj i mieszaj, aż sos zgęstnieje (śmietanę i mąkę możesz też zastąpić serkiem topionym). Przypraw solą i pieprzem. Podawaj z kaszą lub ryżem. Przygotowanie: 40 minut Porcja: 445 kalorii Świat i Ludzie 10/2011

  • Tak przygotowana zupa grzybowa doskonale sprawdzi się nie tylko na świątecznym stole. Składniki: 150 g suszonych grzybów (borowiki, podgrzybki) 2 marchewki pokrojone w kostkę 1 korzeń pietruszki pokrojony w kostkę 1 duża, posiekana cebula Świeży tymianek Ok. 150 ml śmietanki 30% Masło klarowane do smażenia 1 drobno posiekany pęczek natki pietruszki Ok. 2 litry wody lub wywaru warzywnego Sól, pieprz Do podania: ugotowany makaron łazanki Wykonanie: Grzyby zalać zimną wodą i odstawić na noc...

  • Chleb nasz powszedni

    .... Przygotowanie (bez czasu pieczenia): 40 minut Porcja: 395 kalorii Zupa chlebowa z razowca Składniki na 4 porcje: Na wywar: 30 dag wołowiny na rosół (np. antrykot, pręga), 2 cebule, 2 marchewki...

  • Kurczak curry, krewetkowa łagodna, tajska ostra - to nazwy popularnych zupek chińskich. Do Polski przywędrowały z początkiem lat 90. Wprost z Wietnamu, a na świecie... Fot. 123RF/Picsel Na świecie jako pierwsze pojawiły się w Japonii. W 1958 firma Nissin Foods, specjalizująca się w produkcji pierwszych dań dla astronautów, wypuściła na rynek paczkę zupy błyskawicznej. Danie to oparto na formule chińskiej potrawy ramen, czyli rosołu z makaronem i różnymi mięsnymi dodatkami. Z ziemi chińskiej...

  • Pomysłowe grillowanie z marką WINIARY!

    ..., ser żółty i pieprz. Z pieczarek wycinamy ogonek, środek oprószamy Przyprawą ZIARENKA SMAKU ziołowe WINIARY i posypujemy pieprzem. Kapelusze wypełniamy serkiem i oprószamy raz jeszcze Przyprawą ZIARENKA...

  • Dlaczego warto wypróbować Węgierską zupę rybną ?Nie tylko dlatego, że można zrobić ją w mgnieniu oka, ale przede wszystkim dlatego że ryba jest doskonałym źródłem łatwo przyswajalnego białka, zapobiega anemii, poprawia pamięć i wpływa zbawiennie na wzrok. W połączeniu z warzywami kusi niepowtarzalnym smakiem. Składniki: - 100g czerwonej papryki - 1 cebula średniej wielkości - 100g białej ryby ( np. karpia) - 200g łososia - 200g ziemniaków - 1 marchewka - 1 pietruszka - 1/2 selera - 2...