• Informacje na temat:

    zupa z pora z łososiem

Przepisy na temat: zupa z pora z łososiem
  • Fińska zupa łososiowa

    Z kremowym serkiem topionym. Pyszna!

  • Delikatna w smaku

  • 5 prostych i smacznych potraw z łososia

    ...  Kremowa zapiekanka z łososiem Składniki: pęczek zielonej cebulki 300 g śmietany 4 jaja sól, pieprz 600 g filetu z łososia bez skóry pęczek koperku 100 g sera Cheddar(...) Jedna porcja zawiera: 3100 kJ/740 kcal     Łosoś na warzywach z kuskusem Składniki na 4 porcje: 500 g pora 300 g marchewki 4 gałązki tymianku pół...

  • Bardzo smaczna i syta, zupa z porów gotowana na rosole drobiowym. Polecam :)

  • Składniki: 600 g łososia surowego, cytryna, 500 g krewetek, świeży imbir, 4 - 5 świeżych mandarynek, opakowanie tartej papryczki chili, 2 świeże papryczki chili, sól, pieprz, kiełki słonecznika , makaron sojowy, sos sojowy, sos ostrygowy i ocet ryżowy, marchew, por, seler naciowy.

  • najlepsza zupa jaką do tej pory jadłam i robiłam

  • Noworoczny obiad pachnący cytrusami

    Cytryny, grejpfruty, pomarańcze... Teraz jest na nie najlepsza pora. Ich zapach pobudza apetyt i poprawia humor. Trafiony pomysł na pierwszy obiad w roku!

  • Propozycja na lekką, pożywną i bardzo smakowitą zupę warzywną z kawałkami łososia. Całość otula delikatna nuta cytrynowa oraz świeżość zielonego koperku. Serdecznie polecam :)

  • Łososiowe ślimaczki

    Ciasto francuskie rozwiń i pozostaw w pokojowej temperaturze na 25 minut, by rozmarzło. Piekarnik rozgrzej do temperatury 200°C. Pory oczyść, opłucz, rozetnij wzdłuż na pół i podziel na pojedyncze liście. Przelej je na sitku wrzącą wodą, osącz i dobrze osusz. Jajko roztrzep widelcem z mlekiem. Posmaruj nim brzegi ciasta. Przykryj je plasterkami łososia oraz liśćmi pora. Pozostaw wolne brzegi...

  • Powrót nad morze. Pyszna i rozgrzewająca zupa zachwyci Wasze kubki smakowe.

Artykuły na temat: zupa z pora z łososiem
  • Zupa z łososiem

    Przygotowanie: 1. Rozgrzej w garnku olej. Obierz seler, marchew i pietruszkę. Oczyść por (do zupy będzie potrzebna tylko biała część). Umyj i pokrój warzywa...

  • Dlaczego warto wypróbować Węgierską zupę rybną ?Nie tylko dlatego, że można zrobić ją w mgnieniu oka, ale przede wszystkim dlatego że ryba jest doskonałym źródłem łatwo przyswajalnego białka, zapobiega anemii, poprawia pamięć i wpływa zbawiennie na wzrok. W połączeniu z warzywami kusi niepowtarzalnym smakiem. Składniki: - 100g czerwonej papryki - 1 cebula średniej wielkości - 100g białej ryby ( np. karpia) - 200g łososia - 200g ziemniaków - 1 marchewka - 1 pietruszka - 1/2 selera - 2...

  • Krem z pora z wędzonym łososiem

    Przygotowanie: 1. Pory dokładnie oczyść. Odłóż zielone części, a białe pokrój w grube plastry. Ziemniaki obierz i pokrój w średniej wielkości kostkę. ...

  • Kurczak curry, krewetkowa łagodna, tajska ostra - to nazwy popularnych zupek chińskich. Do Polski przywędrowały z początkiem lat 90. Wprost z Wietnamu, a na świecie... Fot. 123RF/Picsel Na świecie jako pierwsze pojawiły się w Japonii. W 1958 firma Nissin Foods, specjalizująca się w produkcji pierwszych dań dla astronautów, wypuściła na rynek paczkę zupy błyskawicznej. Danie to oparto na formule chińskiej potrawy ramen, czyli rosołu z makaronem i różnymi mięsnymi dodatkami. Z ziemi chińskiej...

  • Pory na 4 sposoby

    ...minut. Zupa z porów Ziemniaki obrać, pory i ziemniaki pokroić na kawałki, podsmażyć na maśle, doprawić solą i pieprzem.  Wlać wino i bulion, gotować 10-15 minut pod przykryciem. Zupę zmiksować. Dodać śmietanę i parmezan, doprawić solą, cukrem i pieprzem.  Podawać z łososiem (pokrojonym w paski) i koperkiem.

  • Por w polskiej kuchni wykorzystywany jest niemal wyłącznie jako składnik włoszczyzny. Na stoły raczej nie trafia, a kojarzy się z rozgotowanymi w zupie zielono-białym pędami. Por ma jednak znacznie więcej zastosowań i ze względu na jego smak oraz wartości odżywcze warto go docenić. Fot. 123RF/Picsel Por to warzywo czosnkowate i jak wszystkie z tej rodziny - m.in. czosnek i cebula - jest bardzo zdrowy. Jest on bogatym źródłem istotnej dla odporność witaminy C. Por zawiera także wzmacniającą...

  • Pora na pora

    ...na połowę ciasta francuskiego, drugą nakryj farsz. Wstaw do piekarnika nagrzanego do 220 stopni. Piecz do zrumienienia ciasta ok. 20 minut. Podawaj na ciepło z sosem czosnkowym. Aksamitna zupa z pora(...)Najlepsze pory kupisz od lipca do połowy lutego. Delikatniejsze w smaku są części białe, zielone - bardziej aromatyczne. Warto jest pora! Obniża poziom złego cholesterolu, dobrze wpływa na układ...

  • Aromatyczny i lekko słodkawy krem z marchewki i pieczonej papryki, czy może rozgrzewająca zupa krem z soczewicy? Obydwie propozycje wydają się być idealne na tę porę roku. Którą wybieracie? Krem z marchewki i pieczonej papryki autorstwa Kwiatek508 Ostatnio często piekę paprykę i robię z nią kanapki. Po przetworzeniu właśnie w taki sposób ma cudowny aromat i lekko słodkawy smak. Pomyślałam, że dobrze będzie smakowała w połączeniu z marchewką. Stąd pomysł na ten krem. Podałam go z paluchami...

  • Klasyka francuskiej kuchni - krem z pora i z ziemniakow

    ...g wedzonego lososia. Polowe zmiksowalam z zupa, polowe pocielam na paski i ulozylam na wierzchu. Do tego zostawilam sobie kawalek pora. Pocielam go na dlugie paski i podsmazylam na lyzce oliwy, tak by(...)To chyba jedna z najbardziej znanych zup we Francji, hit kazdej zimy, choc o zimie trudo tutaj mowic, mamy wciaz slonce, czasem przelotny deszcz i 18°C na termometrze. Ta zupa jest tak prosta...

  • Zastanawiacie się jak przygotować w domowych warunkach ser ricotta? Oto przepis na pyszny pudding z serem i wędzonym łososiem. Domowa ricotta 2 litry mleka sok z 1 cytryny szczypta soli morskiej   Do garnka wlać mleko, dodać sól morską i doprowadzić do zagotowania. Kiedy mleko zacznie się gotować zdjąć z ognia. Wystudzić kilka minut do uzyskania około 85 C. Dodać sok z cytryny. Ponownie wstawić garnek z mlekiem na gaz i podgrzewać na minimalnym ustawieniu. W tym czasie mleko zacznie się...