• Informacje na temat:

    zupa z pora z kurczakiem

Przepisy na temat: zupa z pora z kurczakiem
  • Zupa krem z kurczakiem

    Bardzo smaczna i sycąca.

  • Bardzo smaczna i syta, zupa z porów gotowana na rosole drobiowym. Polecam :)

  • Drobiowa zupa z porów

    Lekka i bardzo sycąca.

  • najlepsza zupa jaką do tej pory jadłam i robiłam

  • Jarzynowa z kurczakiem

    W sam raz na niedzielny obiad!

  • Zupa krem z pora to dobry pomysł na obiad. Robię ją bardzo często bo moja córeczka bardzo ją lubi. Jest łatwa i szybka w przygotowaniu. Ponadto dzięki dodaniu do niej ziemniaków jest gęsta i sycąca. Kiedy jest zimno najlepiej rozgrzać się dobrą i zdrową zupą, polecam.

  • Oryginalny, domowy rosół z kurczaka

    Esencjonalny, aromatyczny i złoty czyli domowy rosół z kurczaka, uwielbiany przez wszystkich Polaków. Król i podstawa wielu zup, zastrzyk energii dla chorych, danie na każdą okazję.

  • Przepis wart wypróbowania: "Zupa z pora"

  • Piersi Kurczaka Zagrodowego nadziewane bobem, zawijane w boczku

    ...farsz do roladek mięsnych. Proste w przygotowaniu i efektowne zawijasy z Kurczakiem Zagrodowym to pomysł na idealny letni lunch czy przekąskę. Delikatne i kruche mięso w połączeniu z zielonym...

  • Nowa odmiana rosołu.

Artykuły na temat: zupa z pora z kurczakiem
  • Pora na pora

    ...na połowę ciasta francuskiego, drugą nakryj farsz. Wstaw do piekarnika nagrzanego do 220 stopni. Piecz do zrumienienia ciasta ok. 20 minut. Podawaj na ciepło z sosem czosnkowym. Aksamitna zupa z pora(...)Najlepsze pory kupisz od lipca do połowy lutego. Delikatniejsze w smaku są części białe, zielone - bardziej aromatyczne. Warto jest pora! Obniża poziom złego cholesterolu, dobrze wpływa na układ...

  • Por w polskiej kuchni wykorzystywany jest niemal wyłącznie jako składnik włoszczyzny. Na stoły raczej nie trafia, a kojarzy się z rozgotowanymi w zupie zielono-białym pędami. Por ma jednak znacznie więcej zastosowań i ze względu na jego smak oraz wartości odżywcze warto go docenić. Fot. 123RF/Picsel Por to warzywo czosnkowate i jak wszystkie z tej rodziny - m.in. czosnek i cebula - jest bardzo zdrowy. Jest on bogatym źródłem istotnej dla odporność witaminy C. Por zawiera także wzmacniającą...

  • Kremowa z kurczakiem i cukinią

    ...1. W rondlu rozpuść masło. Zeszklij pokrojoną w kosteczkę cebulę, czosnek oraz pokrojoną w plasterki białą część pora.  2. Dodaj obrane i pokrojone: pietruszkę, selera oraz różyczki kalafiora. Smaż, mieszając, przez kilka minut. Przełóż do garnka. Na resztce tłuszczu podsmaż umytą i pokrojoną pierś kurczaka i cukinię. Odłóż na bok.  3. Pozostałe warzywa zalej gorącym bulionem. Dopraw do smaku...

  • Kurczak curry, krewetkowa łagodna, tajska ostra - to nazwy popularnych zupek chińskich. Do Polski przywędrowały z początkiem lat 90. Wprost z Wietnamu, a na świecie... Fot. 123RF/Picsel Na świecie jako pierwsze pojawiły się w Japonii. W 1958 firma Nissin Foods, specjalizująca się w produkcji pierwszych dań dla astronautów, wypuściła na rynek paczkę zupy błyskawicznej. Danie to oparto na formule chińskiej potrawy ramen, czyli rosołu z makaronem i różnymi mięsnymi dodatkami. Z ziemi chińskiej...

  • Zupa drobiowa z groszkiem

    Mięso oczyścić, umyć, pokroić w kostkę. Marchewkę i selera obrać, pokroić w kostkę. Cebulę obrać, posiekać, por pociąć w krążki. Natkę pietruszki umyć,...

  • Aromatyczny i lekko słodkawy krem z marchewki i pieczonej papryki, czy może rozgrzewająca zupa krem z soczewicy? Obydwie propozycje wydają się być idealne na tę porę roku. Którą wybieracie? Krem z marchewki i pieczonej papryki autorstwa Kwiatek508 Ostatnio często piekę paprykę i robię z nią kanapki. Po przetworzeniu właśnie w taki sposób ma cudowny aromat i lekko słodkawy smak. Pomyślałam, że dobrze będzie smakowała w połączeniu z marchewką. Stąd pomysł na ten krem. Podałam go z paluchami...

  • Koktajle i zupy - najłatwiejsza dieta świata

    Chcesz schudnąć, ale przeraża cię wizja ciągłego pichcenia i liczenia kalorii? Mamy dla ciebie propozycję – część posiłków zastąp koktajlami lub zupami! Szybko przekonasz się, że to skuteczny i zdrowy sposób na szczupłą sylwetkę.

  • Małe okrągłe ziarenka, beżowe „perełki”, które po zalaniu wodą pęcznieją i już po kilku minutach są gotowe do spożycia – oto kuskus. Ta „ekspresowa” odmiana kaszy już na stale zadomowiła się w naszej kuchni. Szybkość przygotowania to jej ogromna zaleta, ale oprócz tego kuskus kryje w sobie jeszcze więcej walorów. W wywiadzie przekonuje o tym ekspert – Piotr Murawski, szef kuchni Knorr. Skąd właściwie wziął się kuskus? Piotr Murawski, szef kuchni Knorr: Kuskus znany był już ok. 3 tysiące lat...

  • Apetyt na pomidory

    W twojej kuchni pomidor pojawia się najczęściej na kanapce lub w zupie? Pora to zmienić! Zobacz, jak wiele innych apetycznych dań można przygotować z jego udziałem.

  • 11 listopada to nie tylko Narodowe Święto Niepodległości. W Wielkopolsce w tym samym dniu obchodzi się także Świętego Marcina. Tradycyjnie piecze się tam pyszne rogale z ciasta półfrancuskiego, nadziewane białym (!) makiem. Są prawdziwą bombą kaloryczną, ale ten dzień nie może się bez nich obejść! 11 listopada to Dzień Świętego Marcina / fot. p.Wiśniewska Jak wygląda Dzień Świętego Marcina w Poznaniu? Ten dzień wygląda podobnie jak Tłusty Czwartek. W gazetach pojawiają się rankingi...