• Informacje na temat:

    zupa z kapusta wloska

Przepisy na temat: zupa z kapusta wloska
  • Zupa z ogórkiem i włoską kapustą

    Pyszna zupa z dodatkiem kalarepy.

  • Bardzo pyszna,rozgrzewa,a dlatego ja zrobilam bo u mnie zimno i ciagle pada,wiec poprawilam wszystkim humor.

  • Włoska jarzynowa

    Wyśmienita i aromatyczna

  • Pyszna,gesta ,sycaca zupa w sam raz na zimowe popoludnia i wieczory:)

  • Zupa z włoską kapustą

    Pożywna i smaczna.

  • Zupa z kapustą włoską i czubrycą zieloną

  • Jarmuż – przysmak, który kocha przymrozki

    Ujemne temperatury nie sprzyjają różnorodności w diecie. Jednak jesienią w sklepach znaleźć można wiele warzyw, których pełnia sezonu przypada właśnie na początek najzimniejszych miesięcy w roku. Na ich czele stoi jarmuż – uniwersalny, smaczny i pełen nieocenionych dla zdrowia składników odżywczych. Dzięki pierwszym przymrozkom utraci swą charakterystyczną gorycz, dlatego warto czym prędzej poznać jego wyjątkowe kulinarne możliwości.

  • Proponuję przepis na inną wersję pomidorowej, bez ryżu i makaronu, ale za to z kapustą i to z kapustą włoską. Pomysł na zupę pojawił się z powodu potrzeby wykorzystania pozostałej kapusty włoskiej po rosole czy gołąbkach bez zawijania. I nie było pomysłu, co z tą kapustą zrobić. I pomyślałam sobie, czy by jej nie dodać do zupy, no i jest :-) Pyszna zupa, serdecznie polecam :-)

  • Pomysły na obiad

    .... Nieźle sprawdzają się również szpinak, szczaw i włoska kapusta. Jesiennym przebojem może zostać także krem z papryki. Zielony sos do makaronu Chcesz przygotować spaghetti z oryginalnym sosem? Rozpuść...

  • Bardzo aromatyczna zupa, o lekko słodkawym smaku.

Artykuły na temat: zupa z kapusta wloska
  • Gulaszowa z włoską kapustą

    ..., dodajemy do zupy, mieszamy i jeszcze chwilę gotujemy. Zupa gulaszowa powinna być gęsta. 3. Natkę pietruszki myjemy, osuszamy i niezbyt drobno siekamy. Posypujemy nią zupę, którą podajemy w garnku lub...

  • Kapustka króluje nie tylko na boisku, ale także na talerzach Polaków. Wykorzystajcie sezon (nie ten sportowy) i przygotujcie pyszne dania z tym warzywem w roli głównej. Jak zwykle, sprawdzonymi przepisami służą nasi użytkownicy. Fot. 123RF Sezon na młodą kapustę w pełni, dlatego warto go wykorzystać jak najlepiej. Dzięki niej przygotujemy proste dania, które wręcz zachwycają swoim smakiem i od razu przywodzą na myśl pierwsze, letnie dni. Warto wiedzieć, że warzywo to jest nie tylko wyjątkowo...

  • Koper włoski zwany fenkułem

    Borykając się z różnymi dolegliwościami trawiennymi często sięgamy po suplementy diety czy inne „specyfiki” nie zdając sobie sprawy, że siła tkwi w naturze.

  • Kurczak curry, krewetkowa łagodna, tajska ostra - to nazwy popularnych zupek chińskich. Do Polski przywędrowały z początkiem lat 90. Wprost z Wietnamu, a na świecie... Fot. 123RF/Picsel Na świecie jako pierwsze pojawiły się w Japonii. W 1958 firma Nissin Foods, specjalizująca się w produkcji pierwszych dań dla astronautów, wypuściła na rynek paczkę zupy błyskawicznej. Danie to oparto na formule chińskiej potrawy ramen, czyli rosołu z makaronem i różnymi mięsnymi dodatkami. Z ziemi chińskiej...

  • Gęsta włoska zupa z pieczonymi warzywami, bardzo sycąca i rozgrzewająca (zwłaszcza zimą)

  • Kiedy ostatnio jedliście kapustę? Jeśli było to dawno temu, radzimy wam ponownie zaprzyjaźnić się z tym warzywem, gdyż jest nie tylko bardzo smaczne, ale i wyjątkowo zdrowe. Fot. 123RF / Picsel Wiele osób nie przepada za kapustą – jedni twierdzą, że jest niemodna i ciężkostrawna inni z kolei zwracają uwagę na nieprzyjemny zapach unoszący się w mieszkaniu w czasie jej gotowania. Warto jednak wiedzieć, że warzywo to ma mnóstwo zalet, które w zdecydowany sposób dyskredytują wszelkie negatywy....

  • Tarvisio. Narty we włoskich Alpach

    Rzadko jeździmy tam zimą, bo odstrasza nas odległość. Jednak najbliższy nam włoski zimowy kurort ma wiele do zaoferowania.Jest wyraźnie tańszy od konkurencji i najwięcej w nim słońca.

  • Kiedy ostatnio jedliście kapustę? Jeśli było to dawno temu, radzimy wam ponownie zaprzyjaźnić się z tym warzywem, gdyż jest nie tylko bardzo smaczne, ale i wyjątkowo zdrowe. Fot. 123RF / Picsel Wiele osób nie przepada za kapustą – jedni twierdzą, że jest niemodna i ciężkostrawna, inni z kolei zwracają uwagę na nieprzyjemny zapach unoszący się w mieszkaniu w czasie jej gotowania. Warto jednak wiedzieć, że warzywo to ma mnóstwo zalet, które w zdecydowany sposób dyskredytują wszelkie negatywy....

  • Ramen: Japoński bulion

    ...i kości), morski (glony, ryby, skorupiaki, dodaje się znowu zarówno mięso, jak i ości, pancerzyki itd., a później odcedza), warzywny (marchew, kapusta, jarmuż, por, glony). Jednak zdarza się też bulion(...) z Hokkaido. Niezależnie od rodzaju, żeby ta japońska zupa się udała, musi dojść do perfekcyjnego połączenia rosołu z dodatkami i z makaronem, który nie może być zbyt miękki. Tradycyjny makaron ramen robi...

  • Kiedy ostatnio jedliście kapustę? Jeśli było to dawno temu, radzimy wam ponownie zaprzyjaźnić się z tym warzywem, gdyż jest nie tylko bardzo smaczne, ale i wyjątkowo zdrowe. Fot. 123RF/Picsel Wiele osób nie przepada za kapustą - jedni twierdzą, że jest niemodna i ciężkostrawna inni z kolei zwracają uwagę na nieprzyjemny zapach unoszący się w mieszkaniu w czasie jej gotowania. Warto jednak wiedzieć, że warzywo to ma mnóstwo zalet, które w zdecydowany sposób dyskredytują wszelkie negatywy. Do...