• Informacje na temat:

    zupa z jarzyn na parze

Przepisy na temat: zupa z jarzyn na parze
  • Egzotyczne warzywo: Kapusta pak choi

    ...intensywniejszy. Zdaniem Chińczyków najsmaczniejsza jest podgotowana lekko na parze lub krótko i szybko obsmażona na oleju (przez ok. minutę). Francuzi najbardziej chwalą sobie zapiekanie młodej pak choi(...) główka to porcja dla jednej osoby. Dlatego do smażenia czy pieczenia lepiej wybierać duże główki, a do jedzenia na surowo - małe. Pak choi można jeść na ciepło jako zieloną jarzynę do mięs i ryb (np...

  • Wypróbowany przepis na "Zupa z letnich jarzyn"

  • Pyszny łosoś gotowany na parze z opiekanymi ziemniaczkami oraz sałatką z awokado. Pysznie i zdrowo :)

  • Klopsiki z mielonej łopatki wieprzowej, przyrządzone na parze, w towarzystwie ziemniaków i mieszanki warzyw

  • Delikatne mięso ugotowane na parze. Smaczne danie na obiad.

  • Dzisiaj zapraszam na bardzo szybki, mało pracochłonny, a przede wszystkim zdrowy obiad - morszczuk na parze. Ryby jak wiadomo mają wiele wartości odżywczych, a przyrządzenie ich na parze, sprawi, że zachowamy je wszystkie, a ryba na dodatek będzie bardzo soczysta. Świeży koperek i cytryna jeszcze bardziej podkreśli jej smak.

  • samo zdrowie, a jak smakuje...

  • Dorsz przyrządzony w parowarze w towarzystwie ziemniaków i cukinii :)

  • Halibut ryba warta swojej ceny, zawiera bardzo wiele drogocennych wartości odżywczych, w tym tak ostatnio popularnych kwasów Omega 3. Jest to ryba tłusta, więc najlepiej przygotować ją na parze w towarzystwie ziół.

Artykuły na temat: zupa z jarzyn na parze
  • Cała prawda o dobrym gotowaniu dla dziecka

    Pierwsza zupka na mięsku czy nie? Warzywa z wody czy na parze? Rozwiejemy twoje wątpliwości!

  • Wykorzystywany od wielu lat i doceniany przez profesjonalnych kucharzy na całym świecie sposób przygotowywania dań, wreszcie zagościł w kuchniach Polaków. Dzięki pieczeniu na parze z nowym piekarnikiem PlusSteam firmy Electrolux możesz być pewna, że tradycyjne wypieki nabiorą zupełnie nowego charakteru a domowe chleby i bułki okażą się znacznie prostsze w przygotowaniu niż dotychczas. Co zyskasz wybierając dzisiaj piekarnik z funkcją pieczenia z parą? Lista zalet jest długa! Profesjonalni...

  • Zimowe witaminy

    Choć do wyboru mamy mniej jarzyn niż latem, możemy z nich przygotować wiele przysmaków. Oto nasze propozycje.

  • Tak przygotowana zupa grzybowa doskonale sprawdzi się nie tylko na świątecznym stole. Składniki: 150 g suszonych grzybów (borowiki, podgrzybki) 2 marchewki pokrojone w kostkę 1 korzeń pietruszki pokrojony w kostkę 1 duża, posiekana cebula Świeży tymianek Ok. 150 ml śmietanki 30% Masło klarowane do smażenia 1 drobno posiekany pęczek natki pietruszki Ok. 2 litry wody lub wywaru warzywnego Sól, pieprz Do podania: ugotowany makaron łazanki Wykonanie: Grzyby zalać zimną wodą i odstawić na noc...

  • Surowo wzbronione

    Brokuły lepiej ugotować na parze, pomidory udusić, a marchewkę, o zgrozo, usmażyć. Przybywa dowodów na to, że nie wszystkie owoce i warzywa najzdrowsze są surowe.

  • Kurczak curry, krewetkowa łagodna, tajska ostra - to nazwy popularnych zupek chińskich. Do Polski przywędrowały z początkiem lat 90. Wprost z Wietnamu, a na świecie... Fot. 123RF/Picsel Na świecie jako pierwsze pojawiły się w Japonii. W 1958 firma Nissin Foods, specjalizująca się w produkcji pierwszych dań dla astronautów, wypuściła na rynek paczkę zupy błyskawicznej. Danie to oparto na formule chińskiej potrawy ramen, czyli rosołu z makaronem i różnymi mięsnymi dodatkami. Z ziemi chińskiej...

  • Robert Makłowicz: Nie zawsze jem langusty

    ...następnego dnia, jest fantastyczna. Tylko gdy się szparagi gotuje w wodzie, jak każdą inną jarzynę, to część smaku przechodzi do wody. A jak się je gotuje na parze, to nie trzeba solić ani dosładzać, bez(...) szparagi. Jak je przyrządzasz? - Najchętniej gotuję na parze. Najczęściej białe szparagi, nie zielone, gdyż białe są dużo lepsze. Zielone cieszą się u nas większą popularnością, bo nie trzeba...

  • Dlaczego warto wypróbować Węgierską zupę rybną ?Nie tylko dlatego, że można zrobić ją w mgnieniu oka, ale przede wszystkim dlatego że ryba jest doskonałym źródłem łatwo przyswajalnego białka, zapobiega anemii, poprawia pamięć i wpływa zbawiennie na wzrok. W połączeniu z warzywami kusi niepowtarzalnym smakiem. Składniki: - 100g czerwonej papryki - 1 cebula średniej wielkości - 100g białej ryby ( np. karpia) - 200g łososia - 200g ziemniaków - 1 marchewka - 1 pietruszka - 1/2 selera - 2...

  • Lżejsza o 4 kilogramy w miesiąc!

    .... Podpowiadamy, z jakimi produktami połączyć jarzyny i owoce, by powstały pyszne i sycące posiłki. Powinniśmy jeść je regularnie 5 razy dziennie i nie opuszczać żadnego - ta zasada pozostaje niezmienna przez(...) odchudzający obiad. Możemy wybierać z całego bogactwa młodych jarzyn - łącznie z ziemniaczkami. Ważne tylko, by przyrządzać je bez tuczących dodatków, takich jak sosy pieczeniowe, majonezowe czy zasmażana...

  • Aromatyczny i lekko słodkawy krem z marchewki i pieczonej papryki, czy może rozgrzewająca zupa krem z soczewicy? Obydwie propozycje wydają się być idealne na tę porę roku. Którą wybieracie? Krem z marchewki i pieczonej papryki autorstwa Kwiatek508 Ostatnio często piekę paprykę i robię z nią kanapki. Po przetworzeniu właśnie w taki sposób ma cudowny aromat i lekko słodkawy smak. Pomyślałam, że dobrze będzie smakowała w połączeniu z marchewką. Stąd pomysł na ten krem. Podałam go z paluchami...