• Informacje na temat:

    zupa z fasoli po chińsku

Przepisy na temat: zupa z fasoli po chińsku
  • Sekrety tajskiej kuchni

    Jest uważana za jedną z najlepszych kuchni świata, a jej popularność wciąż rośnie. Przekonaj się na czym polega sekret oryginalnego smaku tajskich potraw.

  • Rodzince zachciało się gulaszu i mój dzisiejszy pomysł :). Nam smakował:

  • Przepis wart wypróbowania: "Żeberka po chińsku"

  • Jest to chyba pierwsze danie z azjatyckimi smakami i aromatami na mojej stronie. Ciekawe w smaku, proste i szybkie w wykonaniu i smaczne ! Przepis ten, jak to często się zdzarza u mnie powstał trochę z przypadku. Postanowiłem zrobić coś na orientalną nutę z tego co aktualnie znalazłem w szafkach i lodówce. Siał być jakiś szybki " stir fry" a wyszło porządne danie z pogranicza kuchni seczuańskiej. No i wyszło pysznie ! Jeśli się Wam ten przepis spodoba to oczywiście zachęcam do wypróbowania i...

  • Dzisiaj danie wykonane w całości przez moją drugą połówkę...

  • Bardzo łatwe, szybkie i smaczne :)) Można zabrać do pracy, zrobić na imprezę lub zwyczajnie na obiad:)

  • szybkie, smaczne danie :))

  • Szybki, łatwy i nie wymagający obiad ;) Robię go zawsze gdy dopada mnie leń lub nie mam czasu.

  • Pyszne, delikatne mięsko, panierowane w mące i roztrzepanym białku. Wyglądem przypominające mi trochę krewetki. Całość uzupełnia ryż orzeszki ziemne. Polecam to danie, cudownie smakuje i cudownie pachnie.

  • Świetny pomysł na chrupiącego i aromatycznego kurczaka

Artykuły na temat: zupa z fasoli po chińsku
  • Z Dalekiego Wschodu

    Zupa tajska z krewetkami Składniki na 4 porcje: 20 dag obgotowanych i obranych krewetek, 1 mała marchewka, 1/2 pietruszki, kawałek selera, 1 duża cebula, 1 puszka mleka kokosowego, 1/2 strąka(...) sokiem z cytryny, udekorować zieleniną. Schab w curry Składniki na 8 porcji: 1,4 kg schabu, 2 cebule, 2 ząbki czosnku, 2 płaskie łyżki curry, 1 łyżeczka kurkumy, 1 puszka białej fasoli, 30 dag...

  • Rośliny strączkowe są smaczne, łatwe do przygotowania i niedrogie. Zaleca się je wegetarianom, bo zawierają dużo łatwo przyswajalnego białka. Ale jak zamienić je w pyszne danie? Fot. 123RF/Picsel Dosyć powszechnie wiadomo, że wszelkiego rodzaju rośliny strączkowe takie jak fasola, groszek czy też ciecierzyca, zawierają bardzo dużo błonnika, który kojarzony jest przede wszystkim jako substancja ułatwiająca trawienie. Ale czy wiedzieliście, że pomaga on także obniżyć poziom cholesterolu we...

  • Spacerem po Chinatown

    ...i wietnamskie. Pachnie średnio, jak zresztą wiele miejsc w Chinatown, ale jest obficie zaopatrzony. Tofu w kilkunastu smakach, makarony z fasoli mung, których szczęśliwie nie trzeba gotować, kluski z soi(...) dokładają coś nowego i w tym sezonie jest już ponad 30 najróżniejszych pomysłów na lody: z czarnego sezamu, zielonej herbaty, czerwonej fasoli, taro, a nawet wasabi. Warto poeksperymentować, nawet jeśli...

  • Kurczak curry, krewetkowa łagodna, tajska ostra - to nazwy popularnych zupek chińskich. Do Polski przywędrowały z początkiem lat 90. Wprost z Wietnamu, a na świecie... Fot. 123RF/Picsel Na świecie jako pierwsze pojawiły się w Japonii. W 1958 firma Nissin Foods, specjalizująca się w produkcji pierwszych dań dla astronautów, wypuściła na rynek paczkę zupy błyskawicznej. Danie to oparto na formule chińskiej potrawy ramen, czyli rosołu z makaronem i różnymi mięsnymi dodatkami. Z ziemi chińskiej...

  • Kuchnia Pięciu Przemian

    ...zastosować w każdej diecie i kuchni regionalnej, stosując w niej mięso lub przyrządzając potrawy wegetariańskie. Wiosenne przepisy Pięciu Przemian Zupa z ryżem i suszonymi pomidorami Składniki...

  • Aromatyczny i lekko słodkawy krem z marchewki i pieczonej papryki, czy może rozgrzewająca zupa krem z soczewicy? Obydwie propozycje wydają się być idealne na tę porę roku. Którą wybieracie? Krem z marchewki i pieczonej papryki autorstwa Kwiatek508 Ostatnio często piekę paprykę i robię z nią kanapki. Po przetworzeniu właśnie w taki sposób ma cudowny aromat i lekko słodkawy smak. Pomyślałam, że dobrze będzie smakowała w połączeniu z marchewką. Stąd pomysł na ten krem. Podałam go z paluchami...

  • W roli głównej

    ...wytwarzanym z soi, ryżu czy fasoli mung. Makaron sojowy chińczycy traktują jak warzywo włączając do dań warzywnych. Dostępny w Polsce makaron sojowy najczęściej wyprodukowany został z fasoli mung...

  • Nie wahaj się jej użyć w swojej kuchni, gdyż właśnie teraz, zimą jest najsmaczniejsza i ma najwięcej wartości odżywczych Fot. MioMedia Monika Stefaniak Już 10 tysięcy lat temu uprawiano fasolę na terenach dzisiejszego Peru. To właśnie z Ameryki Południowej pochodzą smaczne strączki, które zawojowały cały świat. Dziś plantacje fasoli znajdują się w 150 krajach, a coroczne zbiory sięgają 19 mln ton. Fasola to blisko 400 gatunków, z których w Polsce najpopularniejsze są jaś oraz perłowa. W...

  • Wynaleziony w Chinach „twarożek”

    Wprowadzamy go do swojej diety nie ze względu na walory smakowe, lecz na jego cenną zawartość. Niskokaloryczny, lubi się z warzywami, grzybami i ziołami.

  • Wszystkie przepisy zawarte w artykule można śledzić w programie „Bitwa na smaki: David vs Matteo" na kanale Kuchnia + w każdy piątek o godzinie 22:00. Fasola kojarzy nam się zwykle z kulinarną nudą. I z wszystkim tym, co w dzieciństwie na siłę wciskali nam rodzice. Okazuje się jednak, że ta wyjątkowa, strączkowa roślina nie musi wcale odrzucać od talerza zapachem i konsystencją. Zapomnijcie więc o fasolce po bretońsku podawanej - stanowczo zbyt często i zbyt chętnie! - na festynach, w...