• Informacje na temat:

    zupa wiosenna z indyka

Przepisy na temat: zupa wiosenna z indyka
  • Wielkanocne potrawy dwóch wersjach cenowych

    .... kukurydzy ●6 łyżeczek żelatyny ●ugotowana marchewka ●4 plastry chudej wędliny z indyka ●3 jajka na twardo ●sól, pieprz ●cytryna Sposób przygotowania: W gorącym, doprawionym bulionie rozpuść żelatynę(...), aż stężeje. Na niej połóż połówki jajek, marchewkę i plastry wędliny z indyka. Zalej częścią galarety i zastudź. Na tym rozłóż kukurydzę, na niej - groszek. Zalej resztą galarety, wstaw do lodówki...

  • Delikatna, smaczna i szybka w przygotowaniu. Idealna na wiosenny lub letni obiad.

  • Zupę serwuj z chlebem lub makaronem ;)

  • Lubię takie zupy, na bazie nowalijek. Wy też ?

  • Bardzo prosta i orzeźwiająca zupa. Rano wstaliśmy, a tu…śnieg! Chociaż w taki sposób można „przywołać” wiosnę.

  • Namiastka wiosny zimą

  • Kolejny raz wykorzystujemy to, co jest pod ręką. "Nowalijki" pojawiły się, więc co???...do dzieła ;)

  • Wypróbowany przepis na "Zupa wiosenna"

  • Zupa z nowalijek.

  • Łatwa i pożywna zupka z botwinką. Samo zdrowie!

Artykuły na temat: zupa wiosenna z indyka
  • Wiosenna dieta nowalijkowa

    .... Obiad: zupa krem ze szparagów, grillowana pierś z indyka, podana na liściach sałaty, z surówką z 1/2 tartego jabłka i 2 marchewek. Podwieczorek: sałatka z kiwi, gruszki, łyżeczki jogurtu i miodu(...) w kostkę, dodaj łyżkę kukurydzy, świeży ogórek i 2 rzodkiewki. Polej jogurtem naturalnym. Obiad: zupa jarzynowa z kalafiorem lub brokułami, posypana natką, gulasz z piersi indyka z sałatą...

  • Kurczak curry, krewetkowa łagodna, tajska ostra - to nazwy popularnych zupek chińskich. Do Polski przywędrowały z początkiem lat 90. Wprost z Wietnamu, a na świecie... Fot. 123RF/Picsel Na świecie jako pierwsze pojawiły się w Japonii. W 1958 firma Nissin Foods, specjalizująca się w produkcji pierwszych dań dla astronautów, wypuściła na rynek paczkę zupy błyskawicznej. Danie to oparto na formule chińskiej potrawy ramen, czyli rosołu z makaronem i różnymi mięsnymi dodatkami. Z ziemi chińskiej...

  • Chlorofil na wzmocnienie  i wiosenną odnowę

    .... Drugie śniadanie Sałatka z kiwi i jabłka, jogurt, herbata owocowa albo kanapka z łososiem, szpinakiem, kaparami, serkiem kremowym, herbata. Obiad Zupa krem z groszku, spaghetti z pesto z natki pietruszki, bazylii, orzechów, kompot z jabłek lub zupa warzywna z brokułami i porami, pęczak, roladki z indyka z ogórkiem, szpinak  z czosnkiem. Podwieczorek Quiche z jajkami i jarmużem...

  • Dlaczego warto wypróbować Węgierską zupę rybną ?Nie tylko dlatego, że można zrobić ją w mgnieniu oka, ale przede wszystkim dlatego że ryba jest doskonałym źródłem łatwo przyswajalnego białka, zapobiega anemii, poprawia pamięć i wpływa zbawiennie na wzrok. W połączeniu z warzywami kusi niepowtarzalnym smakiem. Składniki: - 100g czerwonej papryki - 1 cebula średniej wielkości - 100g białej ryby ( np. karpia) - 200g łososia - 200g ziemniaków - 1 marchewka - 1 pietruszka - 1/2 selera - 2...

  • Gorąca zupa to jest to!

    .... Ziołowe kluski gotować ok. dwie minuty w osolonym wrzątku. Podawać z zupą udekorowaną kleksami śmietany i listkami świeżych ziół. Zupa będzie gęsta i bardziej aromatyczna, jeśli zamiast koncentratu, użyjesz pomidorów świeżych lub z puszki. Wiosenna koperkowa Składniki na 4-6 porcji: 2 litry wywaru warzywnego, mięsnego albo z kostki, 1 pęczek koperku, 5 ziemniaków, 1-2 duże marchewki, kawałek...

  • Aromatyczny i lekko słodkawy krem z marchewki i pieczonej papryki, czy może rozgrzewająca zupa krem z soczewicy? Obydwie propozycje wydają się być idealne na tę porę roku. Którą wybieracie? Krem z marchewki i pieczonej papryki autorstwa Kwiatek508 Ostatnio często piekę paprykę i robię z nią kanapki. Po przetworzeniu właśnie w taki sposób ma cudowny aromat i lekko słodkawy smak. Pomyślałam, że dobrze będzie smakowała w połączeniu z marchewką. Stąd pomysł na ten krem. Podałam go z paluchami...

  • Czego ci brak?

    ...skonsultuj z lekarzem). Łatwo się męczysz, masz bladą skórę? Powinnaś jeść: chudą wołowinę, indyka, tuńczyka, suszone figi. Dlaczego? Są źródłem żelaza, a jego niedobory prowadzą do anemii, która...

  • Chcesz wygrać jeden z 18 markowych blenderów Braun Multiquick? A może masz ochotę na 100 zestawów produktów Winiary lub 10 000 zł na własne wydatki? Jeśli tak, weź udział w konkursie! Zasady konkursu Chcesz wygrać? Uzupełnij formularz konkursowy dostępny na stronie twojrytm.interia.pl i odpowiedz na pytanie: Jaka muzyka najbardziej inspiruje Cię w kuchni i dlaczego? Masz apetyt na więcej? 10 000 złotych czeka na Ciebie! Prześlij zdjęcie swojej rodziny jedzącej zupę Winiary. Konkurs...

  • Co jeść, aby zapobiegać częstym bólom głowy?

    ..., szczypiorkiem, herbata albo omlet z dwóch jaj z natką, ogórek, herbata.  Obiad  Zupa wiosenna, gulasz z kurczaka, papryki i brokułów, kasza jaglana, ogórek kiszony, kompot albo zupa marchewkowa z gałką muszkatołową, klopsy z indyka, ziemniaki, marchew duszona, kompot.  Podwieczorek  Garść rodzynek, jabłko, 5 biszkoptów albo surówka z selera, marchewki, rodzynek, herbata zielona. Kolacja...

  • Jego wysokość – rosół! Czyli esencjonalny wywar mięsno-jarzynowy, który musi przynajmniej raz w tygodniu pojawić się na polskich stołach Profesor Jan Miodek nazwę rosołu wywodzi od słowa „rozsolić" i podaje jej pierwotną postać - „rozsół", która z czasem uległa uproszczeniu. Kiedyś mięsa konserwowano solą. Były one bardzo twarde i trzeba było je długo gotować, czyli właśnie „rozsalać". Takie też najprawdopodobniej są początki wywarów. Jeszcze parę wieków temu zupa nie stanowiła dania...