• Informacje na temat:

    zupa selerowa ze śmietaną

Przepisy na temat: zupa selerowa ze śmietaną
  • Selerowa z gruszką

    ...gładki krem. Wlej mleko i jeszcze raz podgrzej.  3. Śmietankę lekko zmiksuj (by miała delikatną piankę). Zupę rozlej do kokilek, udekoruj śmietaną, grzankami i bazylią. Posyp resztą mielonych orzechów. 

  • Przepis wart wypróbowania: "Zupa selerowa"

  • Przysmaki z selera naciowego

    ...1 zł. Zupa selerowo-orzechowa Składniki: - 1/2 pęczka selera naciowego, - 2 łyżki masła, - 1/2 szklanki grubo posiekanych orzechów włoskich, - 10 dag niebieskiego sera pleśniowego(...) dł. Tak samo pokrój łodygi selera (tylko najszersze dolne części), lekko je wydrąż. Pokruszony ser pleśniowy utrzyj ze śmietaną i twarożkiem homogenizowanym. Dopraw solą i pieprzem. Masą napełniaj...

  • Genialna zupa, zdrowa, smaczna i pożywna. Panie pamiętajmy również, że seler, to afrodyzjak ;)

  • nie mam

  • Przepis zaczerpnięty z programu "Pyszne 25", który prowadzi Ania Starmach, jurorka Masterchefa. Krem jest bardzo aromatyczny i niewiarygodnie smaczny. Nowe oblicze selera :)

  • Smaczny pomysł na "Zupa selerowa z serowym sosem"

  • Sprawdzony przepis na "Zupa selerowa z krewetkami"

  • Pożywna,aromatyczna zupa. Coś,gdzieś kiedyś słyszałam,że seler to warzywo miłości.

  • Lekkostrawna zupa na obiad.

Artykuły na temat: zupa selerowa ze śmietaną
  • Dopraw zupę i zmiksuj

    ...podawać z kawałkami selera naciowego, plastrami boczku i gałązkami natki pietruszki. Kremowa zupa z groszku Składniki na 4-6 porcji: 50 dag mrożonego zielonego groszku, 2-3 szalotki, 1 i 1/2 litra(...) gałką muszkatołową. Każdą porcję udekorować kleksem kwaśnej śmietany oraz listkiem bazylii. Zupa krem z pieczarek Składniki na 4 porcje: 1 litr bulionu z grzybów, 1 szklanka słodkiej śmietanki...

  • Kurczak curry, krewetkowa łagodna, tajska ostra - to nazwy popularnych zupek chińskich. Do Polski przywędrowały z początkiem lat 90. Wprost z Wietnamu, a na świecie... Fot. 123RF/Picsel Na świecie jako pierwsze pojawiły się w Japonii. W 1958 firma Nissin Foods, specjalizująca się w produkcji pierwszych dań dla astronautów, wypuściła na rynek paczkę zupy błyskawicznej. Danie to oparto na formule chińskiej potrawy ramen, czyli rosołu z makaronem i różnymi mięsnymi dodatkami. Z ziemi chińskiej...

  • Selerowa z krewetkami

    Warzywa obrać, umyć, pokroić. Usmażyć na oleju. Zalać bulionem, gotować 30 minut. Bułkę namoczyć, rybę i mięso z krewetek pokroić w kostkę. Bułkę, rybę, krewetki, chrzan, jajko wymieszać, usmażyć kotleciki. Zupę zmiksować ze śmietaną, podawać z kotlecikami.

  • Dlaczego warto wypróbować Węgierską zupę rybną ?Nie tylko dlatego, że można zrobić ją w mgnieniu oka, ale przede wszystkim dlatego że ryba jest doskonałym źródłem łatwo przyswajalnego białka, zapobiega anemii, poprawia pamięć i wpływa zbawiennie na wzrok. W połączeniu z warzywami kusi niepowtarzalnym smakiem. Składniki: - 100g czerwonej papryki - 1 cebula średniej wielkości - 100g białej ryby ( np. karpia) - 200g łososia - 200g ziemniaków - 1 marchewka - 1 pietruszka - 1/2 selera - 2...

  • Leczą anemię, grypę i nadciśnienie. Jedz je jak najczęściej

    ...potrawą jest zupa-krem, z która pomoże zwalczyć zgagę i kwasy w żołądku. Ciekawym sposobem na przełamanie smaku jest podanie jej z dodatkiem kwaśnej śmietany i... prażonymi migdałami. Śmietana i burak...

  • Jesteśmy narodem uwielbiającym zupy. Statystyczny Polak zjada nawet 100 litrów zup rocznie, a to niewątpliwie stawia nas w światowej czołówce. Nie dość, że smaczne, to w dodatku zdrowe. Ale czym zagęścić zupę, by nie zmienić jej pysznego smaku i prozdrowotnych właściwości? Wiadomo, że najlepsze zupy to te, które przygotowane były przez nasze babcie. Jednak prędzej czy później, nadchodzi moment, w którym sami musimy zadbać o smak naszych dań. Tyczy się to zarówno najróżniejszych wypieków, jak...

  • Grzegorz Łapanowski to znany i lubiany kucharz. Podzielił się ze Smakerem dwoma przepisami na swoje ulubione dania. Wypróbujcie je! fot. Kamil Zieliński Grzegorz Łapanowski zdradził nam, że inspirują go różnego rodzaju buliony, a z zup najbardziej lubi zupy rybne (zobacz, jak odpowiedział na nasze 11 kulinarnych pytań). Zdradził nam swoje dwa ulubione przepisy: na bulion wołowy z trawą cytrynową oraz na zupę rybną z pomidorami. Zupa rybna z pomidorami i imbirem fot. Kamil Zieliński dla...

  • Aromatyczny i lekko słodkawy krem z marchewki i pieczonej papryki, czy może rozgrzewająca zupa krem z soczewicy? Obydwie propozycje wydają się być idealne na tę porę roku. Którą wybieracie? Krem z marchewki i pieczonej papryki autorstwa Kwiatek508 Ostatnio często piekę paprykę i robię z nią kanapki. Po przetworzeniu właśnie w taki sposób ma cudowny aromat i lekko słodkawy smak. Pomyślałam, że dobrze będzie smakowała w połączeniu z marchewką. Stąd pomysł na ten krem. Podałam go z paluchami...

  • W czasach, gdy bez problemu możemy kupić podrobione ubrania, kosmetyki i telefony raczej nikogo nie dziwi fakt, że fałszuje się także jedzenie. Na liście oszukanych produktów znajduje się m.in. śmietana. Jak ją rozpoznać? Fot. 123RF/Picsel Fałszowanie jedzenia nie jest wymysłem współczesnych producentów żywności. Proceder ten jest stary jak świat - starożytni Rzymianie narzekali na sfałszowaną mąkę, a Grecy denerwowali się, gdy sprzedawcy rozcieńczali wino wodą. Sytuacja niewiele zmieniła się...

  • NOWE SMAKI! NOWE POMYSLY!Dla miłośników eksperymentowania w kuchni, wielbicieli nowinek ze świata, mnóstwo ciekawych i prostych w wykonaniu pomysłów. Okazuje się, że Francuzi też jedzą klopsy, ale w sosie z dodatkiem wina, mielone kotlety Włochów są przyrządzane z parmezanem, a na Ukrainie do pierogów z mięsem dodaje się cząber. W zmienionej postaci znane są też bigos lub gołąbki. Warto wybrać się na wycieczkę po kuchniach świata i zjeść to samo w całkiem nowej postaci. Od kotlecików...