• Informacje na temat:

    zupa pomidorowa z mak

Przepisy na temat: zupa pomidorowa z mak
  • Zupa cebulowo-pomidorowa

    ...czosnek. Przypraw do smaku cukrem oraz szczyptą tymianku oraz szałwii. Cebulę oprósz mąką, zasmaż. Dolej ocet. Duś pod przykryciem 3 minuty. Wlej wino i bulion. Dołóż listek laurowy, ziarenka pieprzu...

  • Pyszna zupa pomidorowa z warzywami i kielbaska.

  • Dwukolorowa zupa

    Wygląd też się liczy.

  • zupa pomidorowa gotowana z ryżem ..jak dawniej

  • Węgierska zupa gulaszowa

    ...miękkie. Przypraw do smaku do smaku. Śmietanę połącz z koncentratem pomidorowym. Wymieszaj z kilkoma łyżkami zupy, następnie wlej do garnka. Zupę ponownie zagotuj. Porcja zawiera: 290 kcal...

  • "Bardzo szybka, domowa zupa dla zabieganych"

  • Wakacyjny obiad jak u babci

    Zapraszamy na smaki dzieciństwa! Potrawy, które babcia gotowała nam migiem, a my zjadaliśmy jeszcze szybciej...

  • - Kochanie, co chcesz na obiad? -Może być ta pomidorowa, którą proponujesz. I tak średnio raz na tydzień pomidorowa obowiązkowo z makaronem gości na naszym stole:) Wiem ze ktoś powie że zwykła zupa z przecieru pomidorowego ale uważam że dobry przecier nie jest zły;) polecam z Łowicza

  • Pyszny niedzielny obiad dla całej rodziny

    Pomidorowa z bazylią i chili Marchewki oraz pietruszkę obierz, opłucz, zetrzyj na tarce o dużych otworach. Cebulę i czosnek obierz, posiekaj. W garnku rozgrzej oliwę. Wrzuć czosnek i cebulę, smaż(...) miseczek. Do każdej porcji wlej 1/5 szkl. jogurtu. Lekko przemieszaj widelcem, by powstał marmurkowy wzorek. Udekoruj, np. listkami bazylii. Jeśli chcesz, by zupa była pożywniejsza, serwuj ją...

  • Tradycyjna polska zupa pomidorowa

Artykuły na temat: zupa pomidorowa z mak
  • Zupa będzie jeszcze lepsza

    Zwykle ryż lub makaron gotujesz od razu w zupie? Spróbuj ugotować go oddzielnie - z dodatkiem kurkumy. Zyska wtedy intensywnie żółtą barwę i apetycznie będzie kontrastował z kolorem wywaru.  1. Chcesz poprawić smak zbyt kwaśnej zupy pomidorowej? Dodaj do niej kilka łyżek marchewki startej na tarce o drobnych oczkach. Zupę wymieszaj i gotuj jeszcze przez 10-15 minut. Danie stanie się słodsze i nie...

  • Walka z kilogramami wydaje się być trudna i nudna. Wcale nie musi tak być! Najważniejsza w odchudzaniu jest siła woli, ale także i pomysły na to, co jeść, żeby było zdrowo i niskokalorycznie. Pomidory to świetny sposób na linię, zdrowie i urodę. Fot. 123RF.COM/PICSEL Pomidory w diecie Pomidory są idealnym warzywem dla odchudzających się. Zawierają w sobie aż 93 proc. wody. Oprócz tego, są bogate w błonnik, witaminy C, E, A, B i K. Pomidory to idealne źródło kwasu foliowego,...

  • Sekrety udanych zup

    ...„Zupa musi być” – to motto naszych babć i mam. I choć ich zupy były gęste i zawiesiste, wciąż wspominamy ich smak, próbując go odtworzyć. Oto rady, które pomogą wam odnaleźć smak dzieciństwa, ale dzięki którym zupy będą smaczne, ale nie tak ciężkie jak w kuchni babci.

  • Na historię zupy pomidorowej składają się dzieje samej zupy oraz losy pomidorów. Dziś ciężko w to uwierzyć, ale sympatyczne, czerwone warzywa, na które czekamy całą długą zimę, uznawano kiedyś za... truciznę! Fot. 123RF/Picsel Popularność pomidorowej nie powinna nikogo dziwić. Jest to danie bardzo stare, rodzime niemal dla każdej kuchni i prawdopodobnie rozpoczynające historię kulinariów. Sycąca, względnie tania, prosta do zrobienia i potrafiąca nakarmić wiele osób. A czy ktoś nie lubi...

  • Zupa gulaszowa

    ...staną się miękkie. Przyprawić do smaku. Śmietanę połączyć z koncentratem pomidorowym. Wymieszać z kilkoma łyżkami zupy, wlać do garnka. Doprawić do smaku. Zobacz także:

  • Na co dzień mak jadamy jedynie w postaci posypki na bułkach lub ciasteczkach. Jednak, gdy przychodzi czas Bożego Narodzenia na świątecznych stołach obowiązkowo pojawia się on w postaci licznych makowców, strucli, kutii, a nawet zupy. Święta Bożego Narodzenia są najbardziej rodzinnymi, dlatego wszystkie potrawy jakie serwujemy na wigilijnym stole przygotowujemy z wielką dbałością i zgodnie z tradycjami. Do dań wybieramy najlepszej jakości składniki, z zakamarków szaf wyciągamy najpiękniejsze...

  • Dobre rady, aby zupa była smaczna, pożywna i szybka w przygotowaniu

    Zupa to doskonały pomysł na obiad. Sprawdzi się tak samo dobrze przy okazji spotkania rodzinnego, niezobowiązującego lunchu z przyjaciółmi czy jako posiłek dla dziecka. Oto 5 rad, dzięki którym dania będą jeszcze smaczniejsze, a jednocześnie ich przygotowanie nie zajmie zbyt wiele czasu.

  • Tak przygotowana zupa grzybowa doskonale sprawdzi się nie tylko na świątecznym stole. Składniki: 150 g suszonych grzybów (borowiki, podgrzybki) 2 marchewki pokrojone w kostkę 1 korzeń pietruszki pokrojony w kostkę 1 duża, posiekana cebula Świeży tymianek Ok. 150 ml śmietanki 30% Masło klarowane do smażenia 1 drobno posiekany pęczek natki pietruszki Ok. 2 litry wody lub wywaru warzywnego Sól, pieprz Do podania: ugotowany makaron łazanki Wykonanie: Grzyby zalać zimną wodą i odstawić na noc...

  • Gorąca zupa? To jest to!

    ...koperek. Doprawić. Zimowa zupa pomidorowa Składniki na 4 porcje: Na zupę: 1 litr bulionu, 1 puszka pomidorów w zalewie, 2-3 łyżki masła, 3 marchewki, 1 por, 1/2 szklanki mrożonego groszku(...) z zupą, gdy ziemniaki będą miękkie. Przesmażyć paprykę, groszek rozmrozić (konserwowy przepłukać). Składniki połączyć i gotować do miękkości. Dodać koncentrat pomidorowy i doprawić. Zupa...

  • Kurczak curry, krewetkowa łagodna, tajska ostra - to nazwy popularnych zupek chińskich. Do Polski przywędrowały z początkiem lat 90. Wprost z Wietnamu, a na świecie... Fot. 123RF/Picsel Na świecie jako pierwsze pojawiły się w Japonii. W 1958 firma Nissin Foods, specjalizująca się w produkcji pierwszych dań dla astronautów, wypuściła na rynek paczkę zupy błyskawicznej. Danie to oparto na formule chińskiej potrawy ramen, czyli rosołu z makaronem i różnymi mięsnymi dodatkami. Z ziemi chińskiej...