• Informacje na temat:

    zupa pomidorowa wolowina

Przepisy na temat: zupa pomidorowa wolowina
  • Jaką zupę pani lubi?

    Obiad bez zupy nie istnieje. To prawda leżąca u podstaw domowej gastronomii. Dziś nasze propozycje tego dania.

  • Gdy temperatura na zewnątrz oscyluje w okolicach zera, dobrze sprawdzają się rozgrzewające zupy. Tak więc dzisiaj zajadaliśmy się sycącą, gorącą zupka warzywną, z dodatkiem mięsa.

  • Szwajcarskie smaki

    ...zupa minestrone i różne rodzaje risotto. Słodkowodne ryby, drób, wołowina i dziczyzna przyrządzane są na wiele sposobów, a szwajcarscy kucharze nie bez powodu cieszą się międzynarodową sławą. Z dań...

  • Bardzo szybka i bardzo smaczna zupa pomidorowa na rosole, z dodatkiem ryżu i wołowiny

  • Klasyczna zupa pomidorowa robiona przeze mnie na pomidorach, wołowinie i wędzonce. Jadamy ją z domowym makaronem, zaciągniętą śmietanką i posypaną natką pietruszki. Do tego pyszna wołowina. Zupa ma kremową konsystencję i świetny smak.

  • Pyszna zupa pomidorowa z warzywami i kielbaska.

  • Zupa pomidorowa - chyba najbardziej, obok rosołu, znana i lubiana zupa w Polsce. Smak pomidorowej towarzyszy kolejnym pokoleniom Polaków, każda jest jednak trochę inna, wydaje się nam prostym daniem, a jednak trudno przygotować przepyszną zupę pomidorową. Poznajcie nasz sposób - jest genialny!

  • Tradycyjna polska zupa pomidorowa

  • Zupa pomidorowa na szybko.

  • zupa pomidorowa gotowana z ryżem ..jak dawniej

Artykuły na temat: zupa pomidorowa wolowina
  • Pieczarkowa na wołowinie

    Posypmy posiekaną natką pietruszki

  • Na historię zupy pomidorowej składają się dzieje samej zupy oraz losy pomidorów. Dziś ciężko w to uwierzyć, ale sympatyczne, czerwone warzywa, na które czekamy całą długą zimę, uznawano kiedyś za... truciznę! Fot. 123RF/Picsel Popularność pomidorowej nie powinna nikogo dziwić. Jest to danie bardzo stare, rodzime niemal dla każdej kuchni i prawdopodobnie rozpoczynające historię kulinariów. Sycąca, względnie tania, prosta do zrobienia i potrafiąca nakarmić wiele osób. A czy ktoś nie lubi...

  • Zupa gulaszowa

    Przygotowanie: Wołowinę umyć, osuszyć, pokroić w grubą kostkę. Warzywa w zależności od rodzaju obrać, oczyścić. Marchewkę, pietruszkę i czosnek pociąć...

  • Walka z kilogramami wydaje się być trudna i nudna. Wcale nie musi tak być! Najważniejsza w odchudzaniu jest siła woli, ale także i pomysły na to, co jeść, żeby było zdrowo i niskokalorycznie. Pomidory to świetny sposób na linię, zdrowie i urodę. Fot. 123RF.COM/PICSEL Pomidory w diecie Pomidory są idealnym warzywem dla odchudzających się. Zawierają w sobie aż 93 proc. wody. Oprócz tego, są bogate w błonnik, witaminy C, E, A, B i K. Pomidory to idealne źródło kwasu foliowego,...

  • Produkty liofilizowane. Jeść czy nie jeść?

    .... Produkt liofilizowany jest całkowicie naturalny. Burak, ananas, kiwi, jagody, seler czy zupa pomidorowa zostają w trakcie liofilizacji pozbawione zawartej w nich wody, głęboko zamrożone (temperatura...

  • Tak przygotowana zupa grzybowa doskonale sprawdzi się nie tylko na świątecznym stole. Składniki: 150 g suszonych grzybów (borowiki, podgrzybki) 2 marchewki pokrojone w kostkę 1 korzeń pietruszki pokrojony w kostkę 1 duża, posiekana cebula Świeży tymianek Ok. 150 ml śmietanki 30% Masło klarowane do smażenia 1 drobno posiekany pęczek natki pietruszki Ok. 2 litry wody lub wywaru warzywnego Sól, pieprz Do podania: ugotowany makaron łazanki Wykonanie: Grzyby zalać zimną wodą i odstawić na noc...

  • Mapa smaków mojego życia

    ...gotowany w mleku, pstrąg smażony z chorizo, tatar z pstrąga, zupa rybna i ceviche. I deser. Często z czekolady. Smak miłości to smak zaangażowania, oddania, pasji, poświęcenia dla drugiej osoby czasu. Z tego...

  • Dlaczego warto wypróbować Węgierską zupę rybną ?Nie tylko dlatego, że można zrobić ją w mgnieniu oka, ale przede wszystkim dlatego że ryba jest doskonałym źródłem łatwo przyswajalnego białka, zapobiega anemii, poprawia pamięć i wpływa zbawiennie na wzrok. W połączeniu z warzywami kusi niepowtarzalnym smakiem. Składniki: - 100g czerwonej papryki - 1 cebula średniej wielkości - 100g białej ryby ( np. karpia) - 200g łososia - 200g ziemniaków - 1 marchewka - 1 pietruszka - 1/2 selera - 2...

  • Z jednego garnka

    Dania jednogarnkowe zawdzięczamy Niemcom. Oni to wymyślili eintopf (ein - jeden i topf - garnek), czyli bardzo gęstą, ale czystą (niezaciąganą) zupę jarzynową ugotowaną najczęściej na mięsie wołowym (które już miękkie wyjmujemy, kroimy na kawałki i ponownie wrzucamy do garnka). Przygotowanie takiego dania wymaga czasu, bo zupa gotuje się powoli. Gdy do potrawy dodamy więcej mięsa, otrzymamy...

  • Jego wysokość – rosół! Czyli esencjonalny wywar mięsno-jarzynowy, który musi przynajmniej raz w tygodniu pojawić się na polskich stołach Profesor Jan Miodek nazwę rosołu wywodzi od słowa „rozsolić" i podaje jej pierwotną postać - „rozsół", która z czasem uległa uproszczeniu. Kiedyś mięsa konserwowano solą. Były one bardzo twarde i trzeba było je długo gotować, czyli właśnie „rozsalać". Takie też najprawdopodobniej są początki wywarów. Jeszcze parę wieków temu zupa nie stanowiła dania...