• Informacje na temat:

    zupa ogórkowa na wędzonce

Przepisy na temat: zupa ogórkowa na wędzonce
  • Jedna z tak zwanych zimowych, rozgrzewających zup, która jednocześnie ma w sobie coś z wiosny, ponieważ pachnie świeżą bazylią. Zupka ma jeszcze jedną zaletę, możemy ją ugotować w pół godziny, pod warunkiem, że mamy już gotowy wywar. Co jeszcze?... Wegetarianom i osobom, które liczą kalorie, proponuję zamienić wywar mięsny na warzywny, zupka będzie równie smaczna. Polecam!

  • Rozgrzewająca zupa grochowa na wędzonych ćwiartkach z drobiu i boczku.

  • Prosty przepis na pyszną, domową zupę ogórkową. Można ją podawać zabielaną lub też bez śmietany.

  • Rozgrzewająca, bardzo smaczna zupa fasolowa ugotowana na wędzonce. Do ugotowania zupy nie używamy soli, gdyż zawarta sól w wędzonce i paście rosołowej jest wystarczająco na tyle że zupy nie potrzeba dosalać. Z podanego przepisu jest 3 litry zupy.

  • Kolejna ciążowa zachcianka...:P Dziś w menu domowym lekka zupka ziemniaczana, w której jedynym tłustym dodatkiem jest wędzona kiełbaska wieprzowa. Zawsze można zamienić ją na lżejszą drobiową lub użyć do zupy chudego mięsa, choć wtedy straci ona ten piękny wędzony aromat.

  • Inspiracją tej zupy była moja 5 letnia córka. Tak naprawdę to ona wymyślała składniki i wyszło to co widać. Mnie naprawdę bardzo smakuje.

  • Tradycyjna zupa

  • Delikatna zupa ogórkowa

  • Zupa szybka w przygotowaniu ,smaczna i rozgrzewająca

  • Pyszna zupa ogórkowa, robię ją często na skrzydełkach drobiowych.

Artykuły na temat: zupa ogórkowa na wędzonce
  • Na szlaku smaku z marką WINIARY – odkrywaj zupy razem z nami!

    Rodzinna Zupa WINIARY – to garnek pysznej i pożywnej zupy dla całej rodziny. Przygotujesz ją w prosty sposób z użyciem świeżych składników, które masz w kuchni. Wystarczy do dwóch ziemniaków(...) na co dzień goszczą w naszej kuchni. Możemy wybierać między 5 pysznymi smakami: Barszczem Białym z grzybami, Ogórkową, Żurkiem na wędzonce, Borowikową lub Pieczarkową. Wybierz swój smak i poczuj się...

  • Tak przygotowana zupa grzybowa doskonale sprawdzi się nie tylko na świątecznym stole. Składniki: 150 g suszonych grzybów (borowiki, podgrzybki) 2 marchewki pokrojone w kostkę 1 korzeń pietruszki pokrojony w kostkę 1 duża, posiekana cebula Świeży tymianek Ok. 150 ml śmietanki 30% Masło klarowane do smażenia 1 drobno posiekany pęczek natki pietruszki Ok. 2 litry wody lub wywaru warzywnego Sól, pieprz Do podania: ugotowany makaron łazanki Wykonanie: Grzyby zalać zimną wodą i odstawić na noc...

  • Dlaczego warto wypróbować Węgierską zupę rybną ?Nie tylko dlatego, że można zrobić ją w mgnieniu oka, ale przede wszystkim dlatego że ryba jest doskonałym źródłem łatwo przyswajalnego białka, zapobiega anemii, poprawia pamięć i wpływa zbawiennie na wzrok. W połączeniu z warzywami kusi niepowtarzalnym smakiem. Składniki: - 100g czerwonej papryki - 1 cebula średniej wielkości - 100g białej ryby ( np. karpia) - 200g łososia - 200g ziemniaków - 1 marchewka - 1 pietruszka - 1/2 selera - 2...

  • Sałatki ogórkowe są smaczne i zaskakująco proste w przygotowaniu. Zrób je właśnie teraz, aby cieszyć się smakiem sezonowych warzyw nawet zimą. Fot. 123RF/Picsel Ogórki pochodzą z tej samej rodziny, co melon i dynia. Wbrew obiegowej opinii, znajdziemy w nich nie tylko bezwartościową wodę, ale również całkiem sporo substancji odżywczych, które są niezbędne dla prawidłowego funkcjonowania organizmu. W jednej szklance ogórków mieści się aż 14 proc. dziennego zapotrzebowania na witaminę K, która...

  • Chcesz wygrać jeden z 18 markowych blenderów Braun Multiquick? A może masz ochotę na 100 zestawów produktów Winiary lub 10 000 zł na własne wydatki? Jeśli tak, weź udział w konkursie! Zasady konkursu Chcesz wygrać? Uzupełnij formularz konkursowy dostępny na stronie twojrytm.interia.pl i odpowiedz na pytanie: Jaka muzyka najbardziej inspiruje Cię w kuchni i dlaczego? Masz apetyt na więcej? 10 000 złotych czeka na Ciebie! Prześlij zdjęcie swojej rodziny jedzącej zupę Winiary. Konkurs...

  • Kurczak curry, krewetkowa łagodna, tajska ostra - to nazwy popularnych zupek chińskich. Do Polski przywędrowały z początkiem lat 90. Wprost z Wietnamu, a na świecie... Fot. 123RF/Picsel Na świecie jako pierwsze pojawiły się w Japonii. W 1958 firma Nissin Foods, specjalizująca się w produkcji pierwszych dań dla astronautów, wypuściła na rynek paczkę zupy błyskawicznej. Danie to oparto na formule chińskiej potrawy ramen, czyli rosołu z makaronem i różnymi mięsnymi dodatkami. Z ziemi chińskiej...

  • Aromatyczny i lekko słodkawy krem z marchewki i pieczonej papryki, czy może rozgrzewająca zupa krem z soczewicy? Obydwie propozycje wydają się być idealne na tę porę roku. Którą wybieracie? Krem z marchewki i pieczonej papryki autorstwa Kwiatek508 Ostatnio często piekę paprykę i robię z nią kanapki. Po przetworzeniu właśnie w taki sposób ma cudowny aromat i lekko słodkawy smak. Pomyślałam, że dobrze będzie smakowała w połączeniu z marchewką. Stąd pomysł na ten krem. Podałam go z paluchami...

  • Jesteśmy narodem uwielbiającym zupy. Statystyczny Polak zjada nawet 100 litrów zup rocznie, a to niewątpliwie stawia nas w światowej czołówce. Nie dość, że smaczne, to w dodatku zdrowe. Ale czym zagęścić zupę, by nie zmienić jej pysznego smaku i prozdrowotnych właściwości? Wiadomo, że najlepsze zupy to te, które przygotowane były przez nasze babcie. Jednak prędzej czy później, nadchodzi moment, w którym sami musimy zadbać o smak naszych dań. Tyczy się to zarówno najróżniejszych wypieków, jak...

  • Chrzan to nieodłączny dodatek tradycyjnych dań wielkanocnych, mięs, domowych wędlin czy sałatek. Jego prawdziwą moc warto odkryć również w bardzo oryginalnej odsłonie. Fot. materiały prasowe Zupa chrzanowa z kremowym serkiem śmietankowym Hochland to wyjątkowa, świąteczna inspiracja - idealna, by skorzystać z niej już w te Święta!Aksamitna kremowa zupa chrzanowa z jajkami i chrupiącymi grzankami to znakomita alternatywna dla tradycyjnego żurku lub propozycja pierwszego dania podczas...

  • Grzegorz Łapanowski to znany i lubiany kucharz. Podzielił się ze Smakerem dwoma przepisami na swoje ulubione dania. Wypróbujcie je! fot. Kamil Zieliński Grzegorz Łapanowski zdradził nam, że inspirują go różnego rodzaju buliony, a z zup najbardziej lubi zupy rybne (zobacz, jak odpowiedział na nasze 11 kulinarnych pytań). Zdradził nam swoje dwa ulubione przepisy: na bulion wołowy z trawą cytrynową oraz na zupę rybną z pomidorami. Zupa rybna z pomidorami i imbirem fot. Kamil Zieliński dla...