• Informacje na temat:

    zupa meksykańska mięso mielone

Przepisy na temat: zupa meksykańska mięso mielone
  • Meksykańska z mięsem mielonym

    Sposób przygotowania 1. Obierz cebulę i papryczkę chili, drobno je posiekaj. Na patelni rozgrzej 2 łyżki oleju, wrzuć cebulę i chili. Dodaj przeciśnięty przez praskę czosnek i mięso. Gdy mięso trochę się przyrumieni, wlej przecier pomidorowy. Wsyp listki, paprykę, czomber i kolendrę. Jeśli nie masz wędzonej papryki, zrób jej zamiennik - wsyp na lekko rozgrzaną, suchą patelnię 4 łyżki mielonej...

  • Zupa meksykańska

  • Meksykańska z awokado

    Cebule i papryki pokrój w kostkę. Cebulę zeszklij na oleju, dodaj mięso, majeranek, smaż 15 minut.

  • Zupa meksykańska z mięsem mielonym

  • Zupa meksykańska - kropuszka

    ...1/2kg mięsa mielonego, 1 duża cebula, 1 puszka czerwonej fasoli, 1 puszka fasoli białe,j 1 puszka kukurydzy, 1 mały przecier pomidorowy, oregano, sól, pieprz, bazylia, chili, papryka słodka, 1 kostka rosołowa.

  • Moja ulubiona :)

  • Składniki dla 2-3 osób: 0,5 kg mielonego mięsa, papryka, fasolka czerwona w puszce, kukurydza w puszce, sos meksykański,sos słodki chili, mały koncentrat pomidorowy.

  • Odpowiednio podana - w niewielkiej ilości, bo bardzo sycąca - co jest plusem w przypadku większej liczby degustujących - daje gwarancję, że goście na "dzień dobry" będą zadowoleni i... najedzeni ;-)

  • Kuchnia turecka

    ...w piecu, a na niego kładzie się ser, mielone mięso i warzywa. Pide mogą być małe i okrągłe (zawsze cienkie) lub duże i podłużne. W zależności od fantazji właściciela lokalu pide może mieć naprawdę...

  • proste, smaczne i sycące a do tego aromatyczne i pikantne:)

Artykuły na temat: zupa meksykańska mięso mielone
  • Zupa meksykańska

    Skład na 4 porcje: 500 g mielonego mięsa, 2 cebule, 2 małe puszki koncentratu pomidorowego, puszka czerwonej fasoli, puszka soi, puszka kukurydzy, 2 łyżki majeranku, kostka rosołowa, łyżka ziół prowansalskich, 2 łyżki oliwy, pieprz, sól, 3 ząbki czosnku. Cebulę kroimy w kostkę. Podsmażamy na oliwie do zeszklenia. Dodajemy mięso i rozdrabniamy je widelcem. Obsmażamy i odstawiamy. W dużym...

  • Mięso mielone jest częstym składnikiem naszych dań, ponieważ można wyczarować z niego niesamowite potrawy. Ich smak zależy od jakości mięsa, a w tym przypadku producenci nie zawsze postępują uczciwie. Fot. 123RF/Picsel Dla wielu kucharzy, mięso mielone jest sprawdzonym "planem awaryjnym", po który sięga się zawsze, gdy brakuje pomysłu na obiad. Jednak, aby przygotowana przez nas potrawa była smaczna, potrzebujemy dobrej jakości składników. Tymczasem okazuje się, że kupienie mięsa mielonego,...

  • Gorąca zupa? To jest to!

    ...), 2 cebula, 3 łyżki przecieru pomidorowego, 2-3 łyżki oleju, sól, pieprz. Mięso oczyścić, umyć, osuszyć, pokroić w niedużą kostkę. Olej mocno rozgrzać, obsmażyć szybko mięso, mieszając. Cebule posiekać lub pociąć w piórka, zeszklić na oleju. Warzywa umyć, osuszyć. Paprykę starannie oczyścić, pociąć w kostkę. Boczek pokroić w kostkę, uprażyć. Włoszczyznę pokroić. Mięso, cebulę i warzywa przełożyć...

  • Dobre mięso mielone powinno wyglądać świeżo i mieć różowo-czerwoną barwę. Co jednak w przypadku, gdy po kilku dniach zszarzeje? Czy nadal nadaje się do zjedzenia? Fot. 123RF/Picsel Mięso mielone jest jednym z najpopularniejszych produktów spożywczych. Możecie wykorzystać je do przygotowania wielu potraw, w tym gołąbków, aromatycznego sosu bolońskiego lub tradycyjnych kotletów. Co oczywiste, w czasie zakupów staramy się wybierać mięso najwyższej jakości. Często zdarza się, iż starannie wybrany...

  • Fiesta Mexicana

    Kuchnia meksykańska jest wyrazista i aromatyczna. Zapraszamy w pyszną kulinarna podróż.

  • Uwielbiasz prostą, polską kuchnię, ale czasem chciałabyś wprowadzić powiew nowości do znanych od lat receptur? Masz dość tradycyjnych mielonych? Poznaj przepis, który, odmieni smak tej klasycznej potrawy. Ten przepis jest prosty i tani. W dodatku posmakuje zarówno miłośnikom „babcinych" obiadów, jak i koneserom bardziej „współczesnych" smaków. Kotlety mielone na INTERIA.TV.   Składniki: 500 g mięsa mielonego 1 duża cebula kawałek pora 1 jajko 1 bułka mleko do namoczenia bułki 1 łyżeczka...

  • Trzy zupy, które ulżą, gdy dokuczają zatoki

    .... Doprawiamy ostrą papryką. 1 obraną cebulę i 1 papryczkę chili siekamy, dodajemy do mięsa, rumienimy. Dodajemy warzywa, pomidory (z puszki), 4 szkl. wody, solimy. Gotujemy 30 min. Meksykańska z pieprzem(...) 1 łyżce oleju. Dodajemy 40 dag mięsa mielonego, rumienimy. Przekładamy do garnka, wlewamy 4 szkl. bulionu. Gotujemy. Dokładamy przecier pomidorowy, po  5 łyżek czerwonej fasoli i kukurydzy (z puszki...

  • Kotlety mielone to kulinarny szlagier, który w żaden sposób nie może nas zaskoczyć? Nic z tych rzeczy! Dzięki przepisom naszych użytkowników przekonasz się, że można zaserwować je w bardzo ciekawy sposób. Fot. 123RF/Picsel Dla wielu kucharzy, mięso mielone jest sprawdzonym "planem awaryjnym", po który sięga się zawsze, gdy brakuje pomysłu na obiad. Mogłoby się wydawać, że w tym temacie nie da się wymyślić już nic nowego. Na szczęście nasi użytkownicy udowodnią wam, że mielone wcale nie muszą...

  • 20 sposobów, żeby przestać podjadać

    ...zwiększa liczbę spalonych kalorii. Wystarczy 1/2 łyżeczki mielonej papryki na posiłek dla 2 osób. Parz kawę bezkofeinową Zmniejsza ona uczucie głodu nawet na 3 godziny (dzięki zwiększeniu wydzielania(...) rozmowy przez telefon. Unikaj produktów zwiększających soki żołądkowe Wywołują one ssanie w żołądku, spowodowane oddziaływaniem kwasu solnego, wtedy czujesz głód! Główni winowajcy to: mięso...

  • Mięso mielone gości zwykle na naszych talerzach pod postacią nieśmiertelnych kotletów. A gdyby tak pożegnać kulinarną nudę i wykorzystać ten produkt w nieco inny sposób? Oto nasze propozycje. Fot. 123RF/Picsel Mięso mielone, podobnie jak ciasto francuskie, ma niemal nieograniczoną liczbę zastosowań w kuchni. Z jego pomocą przygotujecie nie tylko klasyczne kotlety, ale również ciekawe zupy, sycące sosy, zapiekanki oraz wiele zaskakujących przekąsek, które doskonale sprawdzą się na przyjęciach....