• Informacje na temat:

    zupa krem z buraków

Przepisy na temat: zupa krem z buraków
  • Krem z pieczonych buraków

    Pyszna i bardzo zdrowa zupa...

  • Bardzo prosta, zarazem bardzo smaczna propozycja na krem z buraków. Wspaniale komponuje się z estragonem, bardzo aromatycznym ziołem.

  • Lekka zupa krem z buraków i malin

    Składniki na 4 porcje: 750 g małych buraków 250 g malin 1 czerwona cebula 1 łyżka masła 2-3 szczypty suszonej włoszczyzny szczypta soli 180 g jogurtu greckiego naturalnego Sposób przygotowania: Buraki upiecz zawinięte w folię aluminiową w temp. 200 stopni C. W międzyczasie drobno pokrój cebulkę i zeszklij na maśle. Poczekaj aż buraki trochę ostygną, obierz i zmiksuj...

  • Sprawdzony przepis na "Krem z buraków"

  • Krem z pieczonych buraków z ostrymi kiełkami

    Bardzo zdrowa i sycąca zupa...

  • Smaczny pomysł na "Zupa krem z buraków"

  • Krem z pieczonych buraków

    ...też potnij w kostkę. Cebule i czosnek obierz, posiekaj. W rondlu lub garnku o grubym dnie rozgrzej oliwę, wrzuć marchew, pietruszkę i cebulę, smaż 5 min. 3. Zupę zmiksuj na gładki krem. Dopraw do smaku miodem, sokiem z cytryny, solą, suszonym tymiankiem i pieprzem.  4. Krem podziel na porcje. Do każdej włóż plasterki buraka. Zupę polej jogurtem, delikatnie oprósz pieprzem i posyp kiełkami oraz...

  • Wypróbowany przepis na "Zupa-krem z buraków"

  • Krem z buraczków prosto z Podlasia

    Niedroga, ale pyszna i elegancka zupa.

  • Przepis wart wypróbowania: "Zupa krem z buraków"

Artykuły na temat: zupa krem z buraków
  • Zupa z buraków z mleczkiem kokosowym

    ...gotujemy na wolnym ogniu 10-15 minut. Pod koniec gotowania wyciągamy kilka kostek buraków, których użyjemy do dekoracji. Zupę miksujemy blenderem na gładki krem. Dodajemy 3/4 puszki mleka kokosowego, sok wyciśnięty z cytryny i zagotowujemy, dokładnie mieszając. W razie potrzeby dodajemy pieprz i sól do smaku. Zupę krem przelewamy do misek lub głębokich talerzy. Dekorujemy rozkruszonymi...

  • Aromatyczny i lekko słodkawy krem z marchewki i pieczonej papryki, czy może rozgrzewająca zupa krem z soczewicy? Obydwie propozycje wydają się być idealne na tę porę roku. Którą wybieracie? Krem z marchewki i pieczonej papryki autorstwa Kwiatek508 Ostatnio często piekę paprykę i robię z nią kanapki. Po przetworzeniu właśnie w taki sposób ma cudowny aromat i lekko słodkawy smak. Pomyślałam, że dobrze będzie smakowała w połączeniu z marchewką. Stąd pomysł na ten krem. Podałam go z paluchami...

  • Zupa krem z dodatkiem dyni

    ...papryką. Mieszanką obsyp uprażone pestki i polej miodem. Krem z buraka wlej do talerzy. Podawaj z łyżką gęstego jogurtu i prażonymi pestkami dyni. Zobacz także:

  • Czerwone buraczki to jedne z najzdrowszych i najbardziej uniwersalnych warzyw. Są niedrogie, pyszne i świetnie znoszą przechowywanie. Sprawdźcie, jakie pomysły na potrawy z ich wykorzystaniem mają nasi użytkownicy. Fot.123RF/Picsel Burak to prawdziwy superbohater wśród warzyw. Nie dość, że zawiera mnóstwo dobroczynnych składników odżywczych takich jak wapń, żelazo, magnez i fosfor, to dzięki zawartym w jego czerwonym barwniku antycyjanom opóźnia starzenie i zapobiega nowotworom. Warzywo to...

  • Zupa z buraka z maślanką

    Świeże smaki z Anną Olson, od poniedziałku do piątku o 7:00 i 7:30   Sposób przygotowania: W garnku gotuj bulion, buraki, sok z cytryny, marchew, cebulę, cukier i czosnek przez około 40 minut. Jak buraki zmiękną, zblenduj mieszankę na konsystencję zupy-krem. Dodaj maślankę, koperek i dopraw do smaku, a następnie schładzaj przez około 4 godziny.          

  • Wraz z nastaniem jesieni zmienia się nie tylko otaczający nas krajobraz, ale również nasze kulinarne pragnienia. Częściej sięgamy po treściwsze potrawy. Dobrze widoczne jest to zwłaszcza w przypadku zup, które w trakcie jesiennej pluchy liczniej reprezentowane są przez kremy. "To zupełnie naturalna skłonność naszego organizmu - kiedy robi się zimniej, zwiększa się zapotrzebowanie na ciepłe dania, na przykład na gęste, kremowe zupy, które pozwolą rozgrzać nasz wyziębiony organizm", opowiada...

  • Zdrowie w kremie

    Zupa krem to danie, które każdy może z powodzeniem przygotować na obiad. Uważana jest za szybki, zdrowy posiłek, ale jak sprawić, żeby ta potrawa miała w sobie jak najwięcej wartości odżywczych?

  • Kukurydza sprawdzi się doskonale nie tylko jako przekąska, ale również jako główny składnik zupy krem, która znakomicie rozgrzewa z chłodne dni. Składniki:- włoszczyzna- 4 słodkie kukurydze- łyżka masła klarowanego- dwa plastry imbiru- plaster świeżego korzenia kurkumy- 3/4 szklanki gęstego mleka kokosowego - sól- świeżo mielony pieprz czarny- 1 papryczka chilli- garść poszatkowanej kolendry- limonka Sposób przygotowania: Umytą włoszczyznę przekładam do miski, jedną kukurydzę obieram i kroję...

  • Krem z buraka z mleczkiem kokosowym

    Zawsze kiedy pierwszy raz częstuję kogoś tym kremem, mój gość wylizuje talerz, prosi o dokładkę i pyta, co dodałam do tej zupy, że była taka gładka, delikatna, aksamitna. A kiedy odpowiadam, że to zasługa mleka kokosowego, mało kto chce mi wierzyć.

  • Buraki są niedocenianym warzywem. Ponieważ w przeciwieństwie do modnych superfoods, są tanie i bardzo powszechne, wiele osób nawet nie podejrzewa, jak wiele korzyści dla naszego zdrowia może przynieść wprowadzenie ich do diety. Fot. 123RF/Picsel Buraki są uprawiane niemal we wszystkich zakątkach świata. Nie potrzebują szczególnych warunków glebowych ani atmosferycznych, dlatego potrawy z ich wykorzystaniem znajdziemy w wielu kuchniach. W Polsce warzywo to od wieków jest istotnym elementem...

Wideo na temat: zupa krem z buraków
  • Pyszna kuchnia do 10 zł

    Daria Ładocha postanowiła przygotować w "Dzień Dobry TVN" dania, których koszt nie wyniesie więcej niż 10 złotych. Na stole pojawiły się potrawy takie, jak: zupa warzywna z kapustą i żółtą papryką, zupa krem z kukurydzy z imbirem i chili, kasza gryczana z fasolką, burakiem i serem oraz pęczak z pieczonymi warzywami. (Dzień Dobry TVN)

  • Kuchnia pełna konserw

    W kuchni "Dzień Dobry TVN" Piotr Kucharski przygotował smaczne i zdrowe potrawy bazując na konserwach rybnych. Zaproponował takie dania jak: pieczone ziemniaki z mięsem i sardynkami, pastę z makreli z rukolą i chrupkami z chleba czy zupę krem z buraków z zapuszkowanymi śledziami. (Dzień Dobry TVN/x-news)