• Informacje na temat:

    zupa jarzynowa z chrzanem

Przepisy na temat: zupa jarzynowa z chrzanem
  • Tradycyjna sałatka z dodatkiem chrzanu.

  • Pyszna, lekka zupa - takie ostatnie łapanie smaków lata i jesieni. Wersja na kostkach rosołowych, ale na wywarze jest także wspaniała.

  • Lekka i smaczna zupa jarzynowa.

  • Zupa jarzynowa na filecie drobiowym. Polecam.

  • Przepis wart wypróbowania: "Sałatka jarzynowa z chrzanem"

  • Witajcie!!! Dzisiaj przepis na zupę klasykę – zdrową, lekką, niskokaloryczną, pełno kolorowych warzyw. Najlepiej wykorzystać oczywiście warzywa świeże, ale jeśli takich nie macie, mrożonki też świetnie się nadadzą. Tak więc dzisiaj gotujemy zupę jarzynową.

  • Smaki lata na talerzu nic dodać nic ująć ..

  • Szybka i pyszna. Można dodawać też inne składniki według uznania.

  • Przepis wart wypróbowania: "Zupa jarzynowa"

  • Wypróbowany przepis na "Zupa jarzynowa"

Artykuły na temat: zupa jarzynowa z chrzanem
  • Spokojnie sobie świętuj!

    ...najzdrowszy tłuszcz roślinny - i niegdyś gościł na każdym wigilijnym stole! Majonez? Niekoniecznie Sałatka jarzynowa mogłaby być witaminową bombą. A niestety jest bombą kalorii - przez majonez. Czym(...) i zmieszać go z musztardą i chrzanem. Groch? Och, tak! Zgodnie z tradycją na wigilijnym stole nie może zabraknąć grochu. I dobrze, bo warzywa strączkowe są bogatym źródłem roślinnego białka, błonnika...

  • Chrzan zajmuje szczególne miejsce w polskiej kuchni, gdyż dodajemy go do wielu tradycyjnych dań. Warto pamiętać o tym produkcie nie tylko przy okazji świąt wielkanocnych. Fot. 123RF/Pcisel W wielkanocnym koszyku chrzan symbolizuje gorycz męki Chrystusa. Jednak ma dla nas także zastosowanie praktyczne. Ze względu na szereg właściwości zdrowotnych zalecany jest osobom cierpiącym na otyłość czy nadciśnienie. Słowiański żeń-szeń Chrzan znany był już w czasach starożytnego Egiptu i Rzymu,...

  • Joanna Moro: Wielkanoc spędzam w Wilnie

    ...tym jajka i kwaszanina, czyli galareta z mięsem, koniecznie z czosnkiem, którą podaje się z octem lub z chrzanem. Bo i chrzan musi być, koniecznie domowej roboty. Babcia sama go uciera, a mama robi sałatkę, która jest znana w Polsce jako jarzynowa, a na Litwie jako biała. Pewnie dlatego, że dużo w niej majonezu. - A na deser mama robi wyborny sernik wiedeński. Jego tajemnica tkwi w serze, grubo...

  • Tak przygotowana zupa grzybowa doskonale sprawdzi się nie tylko na świątecznym stole. Składniki: 150 g suszonych grzybów (borowiki, podgrzybki) 2 marchewki pokrojone w kostkę 1 korzeń pietruszki pokrojony w kostkę 1 duża, posiekana cebula Świeży tymianek Ok. 150 ml śmietanki 30% Masło klarowane do smażenia 1 drobno posiekany pęczek natki pietruszki Ok. 2 litry wody lub wywaru warzywnego Sól, pieprz Do podania: ugotowany makaron łazanki Wykonanie: Grzyby zalać zimną wodą i odstawić na noc...

  • Koszyk pełen pomysłów na wielkanocne potrawy  z marką WINIARY!

    .... Następnie do pokrojonych składników dodajemy Majonez Dekoracyjny WINIARY i posiekany wcześniej szczypiorek. Na koniec mieszamy wszystkie składniki sałatki. Całość doprawiamy chrzanem, solą i pieprzem...

  • Kurczak curry, krewetkowa łagodna, tajska ostra - to nazwy popularnych zupek chińskich. Do Polski przywędrowały z początkiem lat 90. Wprost z Wietnamu, a na świecie... Fot. 123RF/Picsel Na świecie jako pierwsze pojawiły się w Japonii. W 1958 firma Nissin Foods, specjalizująca się w produkcji pierwszych dań dla astronautów, wypuściła na rynek paczkę zupy błyskawicznej. Danie to oparto na formule chińskiej potrawy ramen, czyli rosołu z makaronem i różnymi mięsnymi dodatkami. Z ziemi chińskiej...

  • 7 odchudzających trików z różnych stron świata

    Z badań statystycznych wynika, że każda z nas chciałaby schudnąć choć 5 kilogramów. To da się zrobić!

  • Dlaczego warto wypróbować Węgierską zupę rybną ?Nie tylko dlatego, że można zrobić ją w mgnieniu oka, ale przede wszystkim dlatego że ryba jest doskonałym źródłem łatwo przyswajalnego białka, zapobiega anemii, poprawia pamięć i wpływa zbawiennie na wzrok. W połączeniu z warzywami kusi niepowtarzalnym smakiem. Składniki: - 100g czerwonej papryki - 1 cebula średniej wielkości - 100g białej ryby ( np. karpia) - 200g łososia - 200g ziemniaków - 1 marchewka - 1 pietruszka - 1/2 selera - 2...

  • Jak powinno byc, a jak nie jest czyli wielkanocnych wspomnien Luci czesc trzecia i ostatnia

    ...zrobic gicz cieleca ( po jednej giczy na glowe ), ktore podawac powinnam na prostokatnych polmiskach z kluskami slaskimi i cwikla z chrzanem. A w Wielka Niedziele powinnam nakryc pieknie stol do(...) corki. I powinien pojawic sie ow barszcz wielkanocny z jajkiem lub zurek zwany " barszczem  bialym " z kawalkami wedlin i chrzanem w wiorkach i oczywiscie z jajkiem na twardo. A gdzie polmisek...

  • Aromatyczny i lekko słodkawy krem z marchewki i pieczonej papryki, czy może rozgrzewająca zupa krem z soczewicy? Obydwie propozycje wydają się być idealne na tę porę roku. Którą wybieracie? Krem z marchewki i pieczonej papryki autorstwa Kwiatek508 Ostatnio często piekę paprykę i robię z nią kanapki. Po przetworzeniu właśnie w taki sposób ma cudowny aromat i lekko słodkawy smak. Pomyślałam, że dobrze będzie smakowała w połączeniu z marchewką. Stąd pomysł na ten krem. Podałam go z paluchami...