• Informacje na temat:

    zupa grzybowa ze swiezych grzybow przepis

Przepisy na temat: zupa grzybowa ze swiezych grzybow przepis
Artykuły na temat: zupa grzybowa ze swiezych grzybow przepis
  • Jesienne spacery po lesie cieszą nasze oczy nie tylko gamą ciepłych kolorów na drzewach, ale i bogactwem leśnych grzybów. Koszyk pełen borowików, kurek i podgrzybków to prawdziwe trofeum po długich wędrówkach. Szukając kulinarnych pomysłów na wykorzystanie grzybowych smaków w kuchni warto skorzystać z produktów oraz przepisów marki WINIARY, dzięki którym przygotujemy prawdziwą, grzybową ucztę dla...

  • Tak przygotowana zupa grzybowa doskonale sprawdzi się nie tylko na świątecznym stole. Składniki: 150 g suszonych grzybów (borowiki, podgrzybki) 2 marchewki pokrojone w kostkę 1 korzeń pietruszki pokrojony w kostkę 1 duża, posiekana cebula Świeży tymianek Ok. 150 ml śmietanki 30% Masło klarowane do smażenia 1 drobno posiekany pęczek natki pietruszki Ok. 2 litry wody lub wywaru warzywnego Sól, pieprz Do podania: ugotowany makaron łazanki Wykonanie: Grzyby zalać zimną wodą i odstawić na noc...

  • Na szlaku smaku z marką WINIARY – odkrywaj zupy razem z nami!

    Rodzinna Zupa WINIARY – to garnek pysznej i pożywnej zupy dla całej rodziny. Przygotujesz ją w prosty sposób z użyciem świeżych składników, które masz w kuchni. Wystarczy do dwóch ziemniaków(...) produktów: Rodzinna Zupa WINIARY (1 sztuka) – ok. 2,49 zł Zupa Jak u Mamy WINIARY (1 sztuka) – ok. 2,70 zł Zupa Nasza Specjalność WINIARY (1 sztuka) – ok. 1,90 zł   Polacy...

  • Nie ma jesieni bez grzybobrania. A co później? Oczywiście wielkie gotowanie. Jeśli macie ochotę na wypróbowanie nowych przepisów lub odświeżenie tych klasycznych, skorzystajcie ze sprawdzonych propozycji naszych użytkowników. Fot. 123RF/Picsel W Polsce zwyczaj zbierania grzybów, jako wielowiekowa tradycja, przekazywany jest zazwyczaj z pokolenia na pokolenie. Dawniej był to ważny element szlacheckiego życia i kultury. Szczegółowy opis grzybobrania znajdziemy m.in. w "Panu Tadeuszu"....

  • To już najwyższa pora, aby przypomnieć sobie o przepisach na treściwe i sycące zupy, które doskonale rozgrzeją nas w długie, jesienne wieczory. Fot. 123RF/Picsel Lubimy tradycyjną pomidorową, zachwycamy się modnymi ostatnio zupami-kremami, nie wyobrażamy sobie niedzielnego obiadu bez tradycyjnego rosołu. Latem serwujemy chłodniki i zupy owocowe, z kolei jesień oraz zima to czas na nieco bardziej treściwe i rozgrzewające potrawy. Oczywiście, wszystkie najsmaczniejsze przepisy na jesienne zupy...

  • Kurczak curry, krewetkowa łagodna, tajska ostra - to nazwy popularnych zupek chińskich. Do Polski przywędrowały z początkiem lat 90. Wprost z Wietnamu, a na świecie... Fot. 123RF/Picsel Na świecie jako pierwsze pojawiły się w Japonii. W 1958 firma Nissin Foods, specjalizująca się w produkcji pierwszych dań dla astronautów, wypuściła na rynek paczkę zupy błyskawicznej. Danie to oparto na formule chińskiej potrawy ramen, czyli rosołu z makaronem i różnymi mięsnymi dodatkami. Z ziemi chińskiej...

  • Jesień to idealny moment, by wybrać się do pobliskiego lasu na grzybobranie. Z pachnących kapeluszy warto przyrządzić pyszne dania i cieszyć się smakami, które oferuje las. Szlachetne sosy, aromatyczne farsze, a może popularne zupy grzybowe? Sposobów na wykorzystanie leśnych przysmaków jest mnóstwo - nic tylko palce lizać! Wrzesień i październik to najlepszy czas dla grzybiarzy. To właśnie wtedy polany zasiane są rudymi kurkami, a w lasach dojrzewają brązowe kapelusze maślaków, które tylko...

  • Krótki sezon na szparagi powinniśmy wykorzystać najlepiej jak to tylko możliwe. Dzięki naszym użytkownikom możesz być pewnym, że nie zabraknie ci inspiracji na dania, w których królują szparagi. Fot. 123RF/Picsel Szparagi są rarytasem, kojarzącym nam się głównie z kuchnią francuską i śródziemnomorską. Kiedyś podawano je jedynie na królewskich dworach, na szczęście dzisiaj nie musimy mieć szlacheckiego tytułu, aby móc cieszyć się ich smakiem. Okazuje się, że powinniśmy je cenić nie tylko ze...

  • Krótki sezon na szparagi powinniśmy wykorzystać najlepiej jak to tylko możliwe. Dzięki naszym użytkownikom możesz być pewnym, że nie zabraknie ci inspiracji na dania, w których królują szparagi. Fot. 123RF Szparagi są rarytasem, kojarzącym nam się głównie z kuchnią francuską i śródziemnomorską. Kiedyś podawano je jedynie na królewskich dworach, na szczęście dzisiaj nie musimy mieć szlacheckiego tytułu, aby móc cieszyć się ich smakiem. Okazuje się, że powinniśmy je cenić nie tylko ze względu...

  • Zioła to nasi naturalni sprzymierzeńcy. Ich siłę wykorzystywali nasi przodkowie, używając ich w medycynie ludowej, magicznych obrzędach, zabiegach pielęgnacyjnych i w kuchni. Odpowiednio dobrane potrafią zdziałać cuda. Najwięcej aromatu, olejków eterycznych, flawonoidów oraz witaminy i składników mineralnych mają świeże zioła. Właśnie dlatego dietetycy i kucharze zalecają używanie w kuchni świeżych, a nie suszonych roślin. Dodane na kilka minut przed ich przetworzeniem nie tylko wzbogacą...