• Informacje na temat:

    zupa grzybowa z podgrzybkow

Przepisy na temat: zupa grzybowa z podgrzybkow
  • 20 dkg świeżych grzybów (np. podgrzybek, borowik), 5 dkg cebuli, 2 łyżki oleju, 2 łyżki mąki, natka pietruszki, litr rosołu, 2 łyżki śmietany, sól, pieprz, papryka. Czas przygotowania - ok. 25 minut, z czego 16 min samego gotowania.

  • Pyszna,aromatyczna zupa z suszonych grzybów.Jedna z moich ulubionych zup.

  • bardzo aromatyczna i rozgrzewajaca na zimowe dni;)

  • Przepyszna zupka grzybowa:) jedna z moich uwielbionych!!

  • Wyobrażacie sobie święta bez zupy grzybowej? Ja nie :) Podaję ją tradycyjnie – z uszkami. Można też dodać do niej makaron lub ugotowane ziemniaki.

  • Zupa, która kojarzy mi się z Bożym Narodzeniem. Mocy aromat grzybków suszonych- to uwielbiam.

  • Pomysł na pyszną zupę z suszonych grzybów, z ryżem i nieprzyzwoitą ilością śmietany. Zapach gotujących się grzybów potrafi rozbudzić apetyt!

  • Bardzo smaczna, przepyszna. Moze byc przygotowana z dowolnych grzybow, gdyz czlowiek wlasciwie moze jesc wszystkie grzyby, chociaz niektore tylko raz w zyciu :-))) I o tym nalezy nie zapominac

  • Wypróbowany przepis na "Zupa grzybowa"

Artykuły na temat: zupa grzybowa z podgrzybkow
  • Zupa grzybowa

    W Wigilię jedni jedzą barszcz z uszkami, inni grzybową.

  • Tak przygotowana zupa grzybowa doskonale sprawdzi się nie tylko na świątecznym stole. Składniki: 150 g suszonych grzybów (borowiki, podgrzybki) 2 marchewki pokrojone w kostkę 1 korzeń pietruszki pokrojony w kostkę 1 duża, posiekana cebula Świeży tymianek Ok. 150 ml śmietanki 30% Masło klarowane do smażenia 1 drobno posiekany pęczek natki pietruszki Ok. 2 litry wody lub wywaru warzywnego Sól, pieprz Do podania: ugotowany makaron łazanki Wykonanie: Grzyby zalać zimną wodą i odstawić na noc...

  • ...tradycyjnymi recepturami. Doskonały do mięs w każdej postaci: pieczonych, duszonych i smażonych. Zupa borowikowa Jak u Mamy WINIARY wyróżnia się wyjątkowym, grzybowym smakiem, który przywołuje wspomnienia domowych obiadów z dzieciństwa. Powstała ze składnikami doskonale znanymi z domowej kuchni – jak u mamy! Zupa pieczarkowa Jak u Mamy WINIARY – Duże kawałki grzybów oraz idealne...

  • Kurczak curry, krewetkowa łagodna, tajska ostra - to nazwy popularnych zupek chińskich. Do Polski przywędrowały z początkiem lat 90. Wprost z Wietnamu, a na świecie... Fot. 123RF/Picsel Na świecie jako pierwsze pojawiły się w Japonii. W 1958 firma Nissin Foods, specjalizująca się w produkcji pierwszych dań dla astronautów, wypuściła na rynek paczkę zupy błyskawicznej. Danie to oparto na formule chińskiej potrawy ramen, czyli rosołu z makaronem i różnymi mięsnymi dodatkami. Z ziemi chińskiej...

  • Grzybowe specjały

    ...kieszonek sklej białkiem, obtocz w tartej bułce. Smaż na maśle z obu stron. Zupa grzybowa Składniki: 60 dag mieszanych leśnych grzybów, pół pęczka włoszczyzny, 6 łyżek drobnego makaronu (gwiazdki...

  • Dlaczego warto wypróbować Węgierską zupę rybną ?Nie tylko dlatego, że można zrobić ją w mgnieniu oka, ale przede wszystkim dlatego że ryba jest doskonałym źródłem łatwo przyswajalnego białka, zapobiega anemii, poprawia pamięć i wpływa zbawiennie na wzrok. W połączeniu z warzywami kusi niepowtarzalnym smakiem. Składniki: - 100g czerwonej papryki - 1 cebula średniej wielkości - 100g białej ryby ( np. karpia) - 200g łososia - 200g ziemniaków - 1 marchewka - 1 pietruszka - 1/2 selera - 2...

  • Prosto z lasu

    Leśna zupa grzybowa Składniki na 5-6 porcji: 1/2 kg grzybów leśnych, 1 marchewka, 1/4 selera, 1 cebula, 1/2 kostki masła, 1 łyżka mąki pszennej, 1/2 szklanki kwaśnej śmietany, 1/2 szklanki kaszy perłowej, 2-3 listki laurowe, sól, pieprz, 1 łyżka majeranku, świeży rozmaryn do dekoracji. Grzyby oczyścić, umyć, pokroić. Marchewkę i selera obrać i pokroić w słupki. Cebulę posiekać, przesmażyć na...

  • Aromatyczny i lekko słodkawy krem z marchewki i pieczonej papryki, czy może rozgrzewająca zupa krem z soczewicy? Obydwie propozycje wydają się być idealne na tę porę roku. Którą wybieracie? Krem z marchewki i pieczonej papryki autorstwa Kwiatek508 Ostatnio często piekę paprykę i robię z nią kanapki. Po przetworzeniu właśnie w taki sposób ma cudowny aromat i lekko słodkawy smak. Pomyślałam, że dobrze będzie smakowała w połączeniu z marchewką. Stąd pomysł na ten krem. Podałam go z paluchami...

  • Witajcie w mojej bajce

    .... Przygotowuję śledzie według swoich przepisów, kluski z makiem to też moja działka. Własnoręcznie robię ciasto! Z kolei domeną mojej żony jest zupa grzybowa. Jesienią zbieramy u nas w ogrodzie małe grzyby, ponieważ tę zupę przygotowuje się wyłącznie z całych grzybów. Żona z podgrzybków i prawdziwków gotuje ją potem przez trzy dni na bardzo małym ogniu... I to jest najpyszniejsza zupa na świecie! Ja dekoruję...

  • Chcesz wygrać jeden z 18 markowych blenderów Braun Multiquick? A może masz ochotę na 100 zestawów produktów Winiary lub 10 000 zł na własne wydatki? Jeśli tak, weź udział w konkursie! Zasady konkursu Chcesz wygrać? Uzupełnij formularz konkursowy dostępny na stronie twojrytm.interia.pl i odpowiedz na pytanie: Jaka muzyka najbardziej inspiruje Cię w kuchni i dlaczego? Masz apetyt na więcej? 10 000 złotych czeka na Ciebie! Prześlij zdjęcie swojej rodziny jedzącej zupę Winiary. Konkurs...