• Informacje na temat:

    zupa grzybowa chinska

Przepisy na temat: zupa grzybowa chinska
  • Makaron po polsku

    ...ikoną polskiej tradycji i może śmiało konkurować nawet z taką kulinarną gwiazdą jak schabowy z kapustą. Nie obędą się bez niego wesela, chrzciny i inne wielkie okazje - to zupa świąteczna w pełnym tego(...) - a słowo to oznacza zarówno rodzaj makaronu, jak i potrawę. Makaron w kształcie rombów jest wykorzystywany do przygotowywania ważnych tradycyjnych potraw. Grzybowa z łazankami to jedna...

  • bardzo aromatyczna i rozgrzewajaca na zimowe dni;)

  • Przepyszna zupka grzybowa:) jedna z moich uwielbionych!!

  • Niedługo skończy się sezon na grzyby więc warto je wykorzystać i zrobić prostą i szybką zupę grzybową.

  • Pyszna,aromatyczna zupa z suszonych grzybów.Jedna z moich ulubionych zup.

  • Wyobrażacie sobie święta bez zupy grzybowej? Ja nie :) Podaję ją tradycyjnie – z uszkami. Można też dodać do niej makaron lub ugotowane ziemniaki.

  • Zupa, która kojarzy mi się z Bożym Narodzeniem. Mocy aromat grzybków suszonych- to uwielbiam.

  • Pomysł na pyszną zupę z suszonych grzybów, z ryżem i nieprzyzwoitą ilością śmietany. Zapach gotujących się grzybów potrafi rozbudzić apetyt!

  • Szybka w przygotowaniu, gdy się chce czegoś ciepłego i rozgrzewającego.

Artykuły na temat: zupa grzybowa chinska
  • Pulpety na trzy sposoby

    Pulpety, inaczej klopsy, zwykle przygotowujemy ze zmielonego mięsa z dodatkami. Z masy formujemy kulki. Gotujemy je lub smażymy. Serwujemy z sosem lub w bulionie (czystej zupie).

  • Kurczak curry, krewetkowa łagodna, tajska ostra - to nazwy popularnych zupek chińskich. Do Polski przywędrowały z początkiem lat 90. Wprost z Wietnamu, a na świecie... Fot. 123RF/Picsel Na świecie jako pierwsze pojawiły się w Japonii. W 1958 firma Nissin Foods, specjalizująca się w produkcji pierwszych dań dla astronautów, wypuściła na rynek paczkę zupy błyskawicznej. Danie to oparto na formule chińskiej potrawy ramen, czyli rosołu z makaronem i różnymi mięsnymi dodatkami. Z ziemi chińskiej...

  • Danie na kolanie

    ...żadnych, za to kalorii - morze. Zupa serowo-ziołowa z makaronem - 350 kcal w porcji. Tyle co przeszło trzy spore talerze domowej zupy pomidorowej z ryżem (niezbyt tłustej)! Makaron w sosie śmietanowo-grzybowym - prawie 400 kcal, czyli dwa razy więcej niż domowy z sosem pomidorowym. Długo by wyliczać. Po drugie, nie lubię, jak ktoś mnie robi w konia. Zachwala na opakowaniu, że zupa jest...

  • Dlaczego warto wypróbować Węgierską zupę rybną ?Nie tylko dlatego, że można zrobić ją w mgnieniu oka, ale przede wszystkim dlatego że ryba jest doskonałym źródłem łatwo przyswajalnego białka, zapobiega anemii, poprawia pamięć i wpływa zbawiennie na wzrok. W połączeniu z warzywami kusi niepowtarzalnym smakiem. Składniki: - 100g czerwonej papryki - 1 cebula średniej wielkości - 100g białej ryby ( np. karpia) - 200g łososia - 200g ziemniaków - 1 marchewka - 1 pietruszka - 1/2 selera - 2...

  • Anne Applebaum: Kwaśny smak Polski

    ...sucharki. Ale miałam koleżankę, u której mieszkałam. Ona bardzo dobrze gotowała. Wtedy pierwszy raz spotkałam się z tymi waszymi niezwykłymi zupami. W mojej rodzinie nie gotowało się zup, nie wiem...

  • Chcesz wygrać jeden z 18 markowych blenderów Braun Multiquick? A może masz ochotę na 100 zestawów produktów Winiary lub 10 000 zł na własne wydatki? Jeśli tak, weź udział w konkursie! Zasady konkursu Chcesz wygrać? Uzupełnij formularz konkursowy dostępny na stronie twojrytm.interia.pl i odpowiedz na pytanie: Jaka muzyka najbardziej inspiruje Cię w kuchni i dlaczego? Masz apetyt na więcej? 10 000 złotych czeka na Ciebie! Prześlij zdjęcie swojej rodziny jedzącej zupę Winiary. Konkurs...

  • Szybki zimowy obiad

    Zupa serowo-warzywana Składniki na 6 porcji: 70 dkg ziemniaków, 1 cebula, 2 marchewki, kawałek selera, pietruszka, mały por, 20 dkg wędliny (szynki lub polędwicy - najlepiej wędzonej), łyżka masła(...) czosnek przeciśnięty przez praskę. Wlej bulion i gotuj ok. 20 minut, pod koniec dodaj kukurydzę. Gdy zupa lekko przestygnie, zmiksuj ją blenderem. Dopraw solą, pieprzem oraz odrobiną cukru, wlej śmietankę...

  • Aromatyczny i lekko słodkawy krem z marchewki i pieczonej papryki, czy może rozgrzewająca zupa krem z soczewicy? Obydwie propozycje wydają się być idealne na tę porę roku. Którą wybieracie? Krem z marchewki i pieczonej papryki autorstwa Kwiatek508 Ostatnio często piekę paprykę i robię z nią kanapki. Po przetworzeniu właśnie w taki sposób ma cudowny aromat i lekko słodkawy smak. Pomyślałam, że dobrze będzie smakowała w połączeniu z marchewką. Stąd pomysł na ten krem. Podałam go z paluchami...

  • Jesteśmy narodem uwielbiającym zupy. Statystyczny Polak zjada nawet 100 litrów zup rocznie, a to niewątpliwie stawia nas w światowej czołówce. Nie dość, że smaczne, to w dodatku zdrowe. Ale czym zagęścić zupę, by nie zmienić jej pysznego smaku i prozdrowotnych właściwości? Wiadomo, że najlepsze zupy to te, które przygotowane były przez nasze babcie. Jednak prędzej czy później, nadchodzi moment, w którym sami musimy zadbać o smak naszych dań. Tyczy się to zarówno najróżniejszych wypieków, jak...

  • Lubimy tradycyjną pomidorową, zachwycamy się modnymi ostatnio zupami-kremami, nie wyobrażamy sobie obiadu bez „pierwszego dania”. Zobaczcie, czego nie wiedzieliście na temat zup! 1. Zupa odchudza, i to na długo! Z badań przeprowadzonych w 2005 roku wynika, że dieta niskokaloryczna jest o 50 proc. skuteczniejsza, jeśli regularnie pojawia się w niej zupa. Efekty tej diety utrzymują się też dłużej. Osoby, które dwa razy dziennie jadły zupę chudły więcej i na dłużej, niż osoby jedzące zwykłe...