• Informacje na temat:

    zupa fasolowa na boczku wedzonym

Przepisy na temat: zupa fasolowa na boczku wedzonym
  • Polecam pyszną zupkę fasolową. Na chłodniejsze dni będzie idealna.

  • Sprawdzony przepis na "Zupa fasolowa"

  • Przepis wart wypróbowania: "Zupa fasolowa"

  • Bardzo smaczna, gęsta, sycąca ale nie ciężka zupa rodem z Toskanii. Jak wszystkie potrawy z tego regionu, bazuje na świeżych warzywach. Na przednówku - jak znalazł. Same witaminy! I spora porcja błonnika!

  • Aromatyczna :)

  • Zupa fasolowa ugotowana na wieprzowych żeberkach jest bardzo smaczna i sycąca. Najlepiej smakuje jesienną lub zimową porą.

  • Rozgrzewająca, bardzo smaczna zupa fasolowa ugotowana na wędzonce. Do ugotowania zupy nie używamy soli, gdyż zawarta sól w wędzonce i paście rosołowej jest wystarczająco na tyle że zupy nie potrzeba dosalać. Z podanego przepisu jest 3 litry zupy.

  • Pyszna , sycąca i rozgrzewająca zupka doskonała na chłodnie dni :)

  • Co jakiś czas musimy gotować dania kuchni Polskiej. Musimy, bo uwielbiamy. To nasz kuchenny detoks. Pauza po to, by przypomnieć sobie nasze rodzime smaki. Dorwaliśmy się do świeżej fasoli, więc mamy pyszną, pełną aromatu, zupę fasolową. Wyrzucacie „badyle” z natki i koperku? Zobaczcie jak można je wykorzystać. Zapewniamy! Aromat nieziemski

  • DANIE PYSZNE I TREŚCIWE

Artykuły na temat: zupa fasolowa na boczku wedzonym
  • Kuroniowie: Smaki rodzinne z historią w tle

    Kuroniówka to zupa-symbol. Stworzona w latach 90. przez Jacka Kuronia, ówczesnego ministra pracy i polityki społecznej, idea serwowania najbiedniejszym i bezrobotnym pożywnej zupy, odżywa w kryzysowych czasach współczesnej Polski. O słynnym dziadku, który nauczył pomagać potrzebującym, i tacie, który pokazał, jak wyrażać uczucia poprzez gotowanie opowiada kucharz - Jakub Kuroń.

  • Tak przygotowana zupa grzybowa doskonale sprawdzi się nie tylko na świątecznym stole. Składniki: 150 g suszonych grzybów (borowiki, podgrzybki) 2 marchewki pokrojone w kostkę 1 korzeń pietruszki pokrojony w kostkę 1 duża, posiekana cebula Świeży tymianek Ok. 150 ml śmietanki 30% Masło klarowane do smażenia 1 drobno posiekany pęczek natki pietruszki Ok. 2 litry wody lub wywaru warzywnego Sól, pieprz Do podania: ugotowany makaron łazanki Wykonanie: Grzyby zalać zimną wodą i odstawić na noc...

  • Pyszne zupy na rozgrzewkę

    Kapuśniak z kiszonej kapusty Składniki na 6 porcji: 30 dag kwaszonej kapusty, włoszczyzna, cebula, 4 ziemniaki, 10 dag wędzonego boczku, 2-3 ząbki czosnku, 2 łyżki oleju, 1 łyżka mąki, 2-3 listki(...) do zupy. Dodaj koncentrat. Ciasto zetrzyj prosto do zupy, gotuj 10 min, posyp natką i podawaj. Fasolowa na żeberkach Składniki na 6 porcji: 1 niewielki pasek żeberek wieprzowych (ok. 60 dag), 15

  • Dlaczego warto wypróbować Węgierską zupę rybną ?Nie tylko dlatego, że można zrobić ją w mgnieniu oka, ale przede wszystkim dlatego że ryba jest doskonałym źródłem łatwo przyswajalnego białka, zapobiega anemii, poprawia pamięć i wpływa zbawiennie na wzrok. W połączeniu z warzywami kusi niepowtarzalnym smakiem. Składniki: - 100g czerwonej papryki - 1 cebula średniej wielkości - 100g białej ryby ( np. karpia) - 200g łososia - 200g ziemniaków - 1 marchewka - 1 pietruszka - 1/2 selera - 2...

  • Zupy dobre na wszystko

    ...składników, zupa to wyjątek. Dlaczego? Bo to, co wartościowe, nadal pozostaje w wywarze, który wraz z warzywami ląduje w dziecięcym brzuszku. Tradycyjną jarzynową gotuje się na rosole warzywno-mięsnym(...) szkraba czeka dłuższy spacer po lesie czy wyprawa na sanki. Gęsta grochówka nie tylko rozgrzewa, ale na długo wypełnia brzuszek. Nasze babcie przygotowywały ją na wędzonym lub smażonym boczku...

  • Chcesz wygrać jeden z 18 markowych blenderów Braun Multiquick? A może masz ochotę na 100 zestawów produktów Winiary lub 10 000 zł na własne wydatki? Jeśli tak, weź udział w konkursie! Zasady konkursu Chcesz wygrać? Uzupełnij formularz konkursowy dostępny na stronie twojrytm.interia.pl i odpowiedz na pytanie: Jaka muzyka najbardziej inspiruje Cię w kuchni i dlaczego? Masz apetyt na więcej? 10 000 złotych czeka na Ciebie! Prześlij zdjęcie swojej rodziny jedzącej zupę Winiary. Konkurs...

  • Sycące zupy na chłodne dni

    .... Podgrzewaj, wciąż mieszając, aż zupa piwna zacznie gęstnieć. 3. Bułkę pokrój w kostkę i zrumień na suchej patelni lub podpiecz 10-15 minut w piekarniku rozgrzanym do temperatury 120° C. 4. Gotową zupę piwną rozlej do niewielkich miseczek, posyp grzankami z jasnego pieczywa lub groszkiem ptysiowym i natychmiast podawaj. Przygotowanie: 35 minut Porcja: 290 kilokalorii Fasolowa Składniki na 6 porcji: 40

  • Kurczak curry, krewetkowa łagodna, tajska ostra - to nazwy popularnych zupek chińskich. Do Polski przywędrowały z początkiem lat 90. Wprost z Wietnamu, a na świecie... Fot. 123RF/Picsel Na świecie jako pierwsze pojawiły się w Japonii. W 1958 firma Nissin Foods, specjalizująca się w produkcji pierwszych dań dla astronautów, wypuściła na rynek paczkę zupy błyskawicznej. Danie to oparto na formule chińskiej potrawy ramen, czyli rosołu z makaronem i różnymi mięsnymi dodatkami. Z ziemi chińskiej...

  • Smaczna i zdrowa fasola

    Fasolowa z boczkiem Składniki na 6 porcji : 30 dag fasoli jaś, cebula, 2 ząbki czosnku, 30 dag ziemniaków, 30 dag wędzonego boczku w plasterkach, 1 i 1/2 litra mięsnego wywaru, 30 dag kości(...) czasie podsmaż plastry boczku. Zupę podawaj z boczkiem i udekorowaną listkami natki. Przygotowanie (bez czasu oczekiwania): 60 minut Porcja: 340 kalorii Pikantne babeczki Składniki na 20 sztuk : 20

  • Aromatyczny i lekko słodkawy krem z marchewki i pieczonej papryki, czy może rozgrzewająca zupa krem z soczewicy? Obydwie propozycje wydają się być idealne na tę porę roku. Którą wybieracie? Krem z marchewki i pieczonej papryki autorstwa Kwiatek508 Ostatnio często piekę paprykę i robię z nią kanapki. Po przetworzeniu właśnie w taki sposób ma cudowny aromat i lekko słodkawy smak. Pomyślałam, że dobrze będzie smakowała w połączeniu z marchewką. Stąd pomysł na ten krem. Podałam go z paluchami...