• Informacje na temat:

    zupa cebulowa zapiekana serem

Przepisy na temat: zupa cebulowa zapiekana serem
  • Francuska cebulowa

    ...bułki. Posyp ją serem i ew. odrobiną suszonych ziół. Wstaw do piekarnika rozgrzanego do temp. 225 st. C. Zapiekaj ok. 5 minut, aż ser się stopi. 

  • Sekretem udanej zupy cebulowej jest długie gotowanie na małym ogniu. Ja całą gotuję na ustawieniu najchłodniejszej pozycji na płycie elektrycznej. Trzeba trochę poczekać i wymaga to cierpliwości, ale zupa to całkowicie wynagradza. Nie warto skracać czasu i ustawiać wyższej temperatury dla przyspieszenia procesu, bo to przyniesie odwrotny skutkiem. Zupa będzie mało aromatyczna i blada.

  • Zupa cebulowa z grzanką

    ...na nim cebulę i czosnek. Zalej je bulionem. Doprowadź do wrzenia. 2. Żółty ser zetrzyj na tarce o dużych otworach. Kiedy zupa zagotuje się, dolej do niej wino. Zmniejsz płomień i przypraw do smaku solą, pieprzem, papryką i cukrem. Gotuj 20 minut. 3. Bagietkę potnij. Zupę rozlej do kokilek. Włóż po 2 kromki bułki. Posyp serem. Zapiekaj 10 minut w 200 st.

  • bomba witaminowa :)) tym razem zrobiłam z grzankami i z groszkiem ptysiowym, jednak z grzankami lepiej mi smakowała :)

  • Pyszne posiłki na cały tydzień

    ...paprykę, czerwoną kapustę, marchewkę. Podduś. Kalafior wyłóż na półmisek, obłóż warzywami. Przypraw.  Zupa cebulowa 1. Wołowinę zalej 2 litrami zimnej wody, zagotuj, zdejmij szumowiny(...). Każdy plaster cukinii posmaruj szpinakiem, ułóż sałatę, pomidory i papryki, zepnij wykałaczkami. Podawaj z jogurtem czosnkowym i tostami z żółtym serem. Brokuły pod beszamelem Sposób...

  • Prosta w przygotowaniu, sycąca i bardzo aromatyczna.

  • Smaczny pomysł na "Zupa cebulowa"

  • Wypróbowany przepis na "Zupa cebulowa"

  • Smaczny pomysł na "Zupa cebulowa"

  • przepis znaleziony na blogu Gotuję bo lubię

Artykuły na temat: zupa cebulowa zapiekana serem
  • Zupa cebulowa

    ...żaroodpornych kokilek. Włożyć po kromce bagietki, posypać serem. Wstawić do piekarnika rozgrzanego do 225°C. Zapiekać 5-7 minut.

  • Zupy najlepiej smakują jesienią, gdy za oknem jest zimno i pada deszcz. Wówczas w pełni można się nacieszyć ich aromatem i rozgrzewającymi właściwościami. Specjalnie dla was przygotowaliśmy zestawienie kilku najsmaczniejszych przepisów, które nie pozwolą wam się nudzić tej jesieni. Fot. 123RF W ponure, jesienne dni potrzebujemy posiłków, które nas nasycą, rozgrzeją a także dostarczą wielu niezbędnych naszemu organizmowi składników odżywczych. To wszystko zagwarantują nam niepozorne i nieco...

  • ...żaroodpornych miseczek, przykrywamy grzankami, posypujemy tartym serem i ziołami i zapiekamy kilka minut, aż ser się roztopi.

  • Ser jest nie tylko przekąską, ale i wspaniałą przyprawą - dowiedz się, jak wzbogacić smak ulubionej potrawy, dodając do niej dojrzewający ser. Fot. 123RF/Picsel Dojrzewające i dojrzałe sery doskonale komponują się nie tylko z białym wytrawnym winem. Dodane do dań z makaronem, pizzy lub zup potrafią wydobyć ich głębię smaku! Najpopularniejszymi serami dojrzewającymi są włoskie Parmigiano Reggiano i Grana Padano. Ten pierwszy, wyrabiany z krowiego mleka, zazwyczaj dojrzewa od 12 do 18...

  • Zupa serowo-cebulowa

    W garnku rozgrzać olej, przyrumienić talarki cebuli. Dodać wino, poddusić cebulę. Wlać bulion, zagotować. Do wrzącej zupy powoli wlewać rozkłócone jajko. Zdjąć z ognia, doprawić. Z chleba tostowego wykroić kółeczka (mniejsze niż średnica żaroodpornych miseczek). Ułożyć na blasze, zrumienić w 200°C. Zupę wlać do misek, położyć przyrumienione tosty, posypać serem. Zapiekać w 200°C, aż ser się...

  • Dlaczego warto wypróbować Węgierską zupę rybną ?Nie tylko dlatego, że można zrobić ją w mgnieniu oka, ale przede wszystkim dlatego że ryba jest doskonałym źródłem łatwo przyswajalnego białka, zapobiega anemii, poprawia pamięć i wpływa zbawiennie na wzrok. W połączeniu z warzywami kusi niepowtarzalnym smakiem. Składniki: - 100g czerwonej papryki - 1 cebula średniej wielkości - 100g białej ryby ( np. karpia) - 200g łososia - 200g ziemniaków - 1 marchewka - 1 pietruszka - 1/2 selera - 2...

  • Cebulowe frykasy

    ...plasterkiem boczku, obsypujemy po bokach pozostałym miąższem z cebuli, zalewamy bulionem. Zapiekamy 50 minut w piekarniku nagrzanym do 180oC. Podajemy polane sosem przetartym przez sito lub zmiksowanym. Zupa cebulowa z serem i grzankami Składniki: 5 średnich cebul, puszka krojonych pomidorów bez skórki, 5-6 szklanek bulionu warzywnego, 4 łyżki oliwy, czubata łyżka mąki pszennej, 100 g żółtego sera...

  • Chcesz wygrać jeden z 18 markowych blenderów Braun Multiquick? A może masz ochotę na 100 zestawów produktów Winiary lub 10 000 zł na własne wydatki? Jeśli tak, weź udział w konkursie! Zasady konkursu Chcesz wygrać? Uzupełnij formularz konkursowy dostępny na stronie twojrytm.interia.pl i odpowiedz na pytanie: Jaka muzyka najbardziej inspiruje Cię w kuchni i dlaczego? Masz apetyt na więcej? 10 000 złotych czeka na Ciebie! Prześlij zdjęcie swojej rodziny jedzącej zupę Winiary. Konkurs...

  • Apetyt na zupę

    Zupa ziołowa z grzankami Składniki na 4 porcje: 4 dag masła albo margaryny, 4 dag mąki, 3 dymki, 800 ml bulionu warzywnego (z kostki), 1 bagietka, 1 łyżka orzeszków piniowych, 1 pęczek natki(...) smaku solą i pieprzem. Zrumienione kromki bagietki posmarować pesto i posypać orzeszkami. Gotową zupę rozlać do kokilek. Udekorować śmietaną i odłożonymi ziołami. Podawać z grzankami. Zupa serowo...

  • Kurczak curry, krewetkowa łagodna, tajska ostra - to nazwy popularnych zupek chińskich. Do Polski przywędrowały z początkiem lat 90. Wprost z Wietnamu, a na świecie... Fot. 123RF/Picsel Na świecie jako pierwsze pojawiły się w Japonii. W 1958 firma Nissin Foods, specjalizująca się w produkcji pierwszych dań dla astronautów, wypuściła na rynek paczkę zupy błyskawicznej. Danie to oparto na formule chińskiej potrawy ramen, czyli rosołu z makaronem i różnymi mięsnymi dodatkami. Z ziemi chińskiej...