• Informacje na temat:

    zupa cebulowa ugotuj

Przepisy na temat: zupa cebulowa ugotuj
  • 30 dkg cebuli, 1 dkg masła lub margaryny, 100 ml białego wytrawnego wina, 15 dkg żółtego sera, kostka rosołowa, 4 kromki opieczonego chleba tostowego, sól, pieprz, papryka. Czas przygotowania - ok. 30 minut, z czego 18 min samego gotowania.

  • Gęsta, kremowa i sycąca. Miło rozgrzewa.

  • Przygotowanie Ugotować wywar z wołowiny, cebulę obrać i pokroic w duże księżyce, czosnek rozgnieść , następnie wrzucić na rozgrzany uprzednio olej i smażyć na wolnym ogniu. Dodać cukier. Kiedy cebulka nabierze złotego koloru wrzucić ją do wywaru, dodać sól i pieprz. Gotować na bardzo małym ogniu przez godzinę. Kiedy zupa jest już gotowa przelać do małych żaroodpornych naczyń, przykryć serem...

  • Aromatyczna i smaczna zupa na obiad.

  • Pyszne posiłki na cały tydzień

    ...paprykę, czerwoną kapustę, marchewkę. Podduś. Kalafior wyłóż na półmisek, obłóż warzywami. Przypraw.  Zupa cebulowa 1. Wołowinę zalej 2 litrami zimnej wody, zagotuj, zdejmij szumowiny(...) przygotowania 1. Brokuł i kalafior pokrój w różyczki. Opłucz i ugotuj na półtwardo w osolonej wodzie. Makaron ugotuj al dente. W rondelku rozpuść masło, dodaj mąkę i wymieszaj. Wlewaj mleko, mieszając cały...

  • Tania pychotka.

  • Kajzerka na 10 sposobów!

    ...(startym lub w plastrach), pomidorem, pieczarkami itp. Grzanki do zupy Pieczarkowa, cebulowa, krem z pomidorów lub groszku będą znakomicie smakowały z grzankami z bułki. Pokrój ją na kromki lub(...) lubisz zagęszczać mąką sosów i zup, możesz zamiast niej użyć wczorajszej kajzerki. Dodaj posiekaną kromkę lub dwie, gdy sos lub zupa są prawie gotowe i jeszcze przez chwilę podgrzewaj. Bułeczkowe muffinki...

  • przepis znaleziony na blogu Gotuję bo lubię

  • 10 prostych pomysłów na dania z żółtym serem

    Nie zawsze musi być kładziony w plastrach na kanapki. Ser żółty jest bardzo uniwersalny, może przydać się jako dodatek do dań na ciepło i przekąsek.

  • szybko, wykwintnie,smacznie

Artykuły na temat: zupa cebulowa ugotuj
  • ...czasem az mnie zadziwia, ile osob tutaj na dziennikach korzysta z moich przepisow i prosi o jeszcze... Ktos poprosil mnie o tradycyjna zupe cebulowa......

  • Kiedy temperatury spadają poniżej zera, chętnie sięgamy po zupy, które rozgrzewają i sycą. Takie dania nie muszą być nudne i doskonale wiedzą o tym użytkownicy Smakera. Oto najciekawsze z ich propozycji. Fot. 123RF/Picsel Polacy uwielbiają zupy - to fakt, z którym raczej nikt nie będzie dyskutować. Statystyczny mieszkaniec naszego kraju zjada ich rocznie aż 100 litrów. Lubimy tradycyjną pomidorową, zachwycamy się modnymi ostatnio zupami-kremami, nie wyobrażamy sobie niedzielnego obiadu bez...

  • Sycące zupy

    Zupę zamiast śmietaną zagęścisz przetartymi ugotowanymi warzywami.

  • Tak przygotowana zupa grzybowa doskonale sprawdzi się nie tylko na świątecznym stole. Składniki: 150 g suszonych grzybów (borowiki, podgrzybki) 2 marchewki pokrojone w kostkę 1 korzeń pietruszki pokrojony w kostkę 1 duża, posiekana cebula Świeży tymianek Ok. 150 ml śmietanki 30% Masło klarowane do smażenia 1 drobno posiekany pęczek natki pietruszki Ok. 2 litry wody lub wywaru warzywnego Sól, pieprz Do podania: ugotowany makaron łazanki Wykonanie: Grzyby zalać zimną wodą i odstawić na noc...

  • ​Krem z dyni z pestkami smażonymi z cebulą i bitą śmietaną

    Zupa cebulowa jest obowiązkową pozycją każdego menu we francuskich Alpach. Zdarza się jednak trafić też na pełną wigoru zupę dyniową, która wyróżnia się zdecydowanie na tle bezbarwnej zimowej diety - pisze Rachel Khoo.

  • Chmielowy trunek traci swój pejoratywny wizerunek i wkracza na salony. Przybywa gatunków, odmian, wzrasta zainteresowanie niszowymi browarami. Okazuje się, że warto zaprosić piwo nie tylko na grillowe przyjęcie, ale także do samej kuchni. Oto kilka wskazówek, w jaki sposób piwo może urozmaicić znane i popularne dania. Oczywiście nie chodzi o właściwości ukryte w składzie piwa, które po spożyciu mogłyby uderzyć do głowy i mieć wpływ na pomysłowość, ale o to, jak popularny napój alkoholowy...

  • 10 powodów, dla których warto jeść zupy

    ...warzywom dobra zupa zawiera mnóstwo mikroelementów (magnez, potas, żelazo), witamin (B, E, beta-karoten; natka pietruszki dodana po ugotowaniu zapewni również witaminę C, która wytraca się w procesie(...) węglowodanów będą kasze, ziemniaki, fasola, soczewica. 2. Sycące i niskokaloryczne Zupa ugotowana na bulionie warzywnym jest bogata w składniki odżywcze, a zarazem niskokaloryczna. 300 g zupy jarzynowej...

  • Kurczak curry, krewetkowa łagodna, tajska ostra - to nazwy popularnych zupek chińskich. Do Polski przywędrowały z początkiem lat 90. Wprost z Wietnamu, a na świecie... Fot. 123RF/Picsel Na świecie jako pierwsze pojawiły się w Japonii. W 1958 firma Nissin Foods, specjalizująca się w produkcji pierwszych dań dla astronautów, wypuściła na rynek paczkę zupy błyskawicznej. Danie to oparto na formule chińskiej potrawy ramen, czyli rosołu z makaronem i różnymi mięsnymi dodatkami. Z ziemi chińskiej...

  • Dobre pomysły na kiełbasę

    W zapiekance, w gorącej zupie albo z piekarnika... Smacznego!

  • Dlaczego warto wypróbować Węgierską zupę rybną ?Nie tylko dlatego, że można zrobić ją w mgnieniu oka, ale przede wszystkim dlatego że ryba jest doskonałym źródłem łatwo przyswajalnego białka, zapobiega anemii, poprawia pamięć i wpływa zbawiennie na wzrok. W połączeniu z warzywami kusi niepowtarzalnym smakiem. Składniki: - 100g czerwonej papryki - 1 cebula średniej wielkości - 100g białej ryby ( np. karpia) - 200g łososia - 200g ziemniaków - 1 marchewka - 1 pietruszka - 1/2 selera - 2...