• Informacje na temat:

    zupa brazowa soczewica

Przepisy na temat: zupa brazowa soczewica
  • Zupa krem z soczewicy

    ..., chilli, sól i pieprz, gotuj kolejne 10 minut. Odstaw, by zupa przestygła. Zmiksuj ją. Możesz wcześniej wyjąć dwie łyżki całej soczewicy, by potem wrzucić ją z powrotem do zupy. 2. Jeśli zupa wyszła...

  • Pyszna rozgrzewająca zupa ;) Danie nie zawiera glutenu ;)

  • Krem z soczewicy

    .... Odstaw, by zupa przestygła. Zmiksuj ją. Możesz wcześniej wyjąć dwie łyżki całej soczewicy, by potem wrzucić ją z powrotem do zupy. 2. Jeśli zupa wyszła zbyt gęsta, możesz dodać odrobinę wody lub śmietany...

  • Pyszna zupa z soczewicą i ogórkiem kiszonym

  • Sprawdzony przepis na "Soczewica z mięsem"

  • Wypróbowany przepis na "Zupa z soczewicą"

  • Dziś pomysł na pożywną, rozgrzewająca zupę z czerwoną soczewicą. Jest to świetna propozycja na jesienne, chłodne, deszczowe dni. Zapraszam :)

  • Od kiedy zagęściłam soczewicą zupę pomidorową, innej nie gotuję - ta smakuje całej mojej rodzinie

  • Pyszna,bardzo aromatyczna i rozgrzewająca zupa:) idealna na zimowe dni:)

Artykuły na temat: zupa brazowa soczewica
  • Królowa soczewica

    Popisową zupą aktorki, jurorki i osobowości telewizyjnej Małgorzaty Foremniak jest aromatyczna zupa z soczewicy z dodatkiem pokrojonej w kostkę dyni, marchwi, selera, pomidorów i natki pietruszki(...) kolendry, suszonego tymianku i roztartego czosnku poleca zimą i wczesną wiosną - jako danie jednogarnkowe, bo syci i mocno rozgrzewa organizm, dając energię i siłę na długo.  Soczewica bogata w białko...

  • Zielone, pomarańczowe a nawet czarne - niewielkie ziarenka, które w zaskakujący sposób wpływają na nasz organizm. O czym mowa? Oczywiście o soczewicy, która przebojem wdarła się na talerze wielu Polaków. Fot. 123RF Soczewica należy do roślin uprawianych już od tysięcy lat. Kiedyś dania z niej przygotowywane były symbolem biedy, obecnie coraz chętniej wprowadzamy je do naszej diety. Dlaczego znów zaczynamy doceniać soczewicę? Odpowiedź jest niezwykle prosta - to jedna z najzdrowszych roślin...

  • Cenne rośliny strączkowe: Jak wzmocnią i pomogą schudnąć

    .... kolendrą, kminkiem, imbirem, tymiankiem. Soczewica Może być pomarańczowa, brązowa, zielona. Każda zawiera żelazo i kwas foliowy (sprzyjają tworzeniu się czerwonych krwinek). Wyjątkowa zaleta(...) kotlety i pasty; komponuje się w zupach i z kapustą; zielony - do sałatek. Ekstrarada: łuskany groch (połówki), wystarczy moczyć 1-1,5 godz; zielony groszek natomiast nie wymaga moczenia...

  • Aromatyczny i lekko słodkawy krem z marchewki i pieczonej papryki, czy może rozgrzewająca zupa krem z soczewicy? Obydwie propozycje wydają się być idealne na tę porę roku. Którą wybieracie? Krem z marchewki i pieczonej papryki autorstwa Kwiatek508 Ostatnio często piekę paprykę i robię z nią kanapki. Po przetworzeniu właśnie w taki sposób ma cudowny aromat i lekko słodkawy smak. Pomyślałam, że dobrze będzie smakowała w połączeniu z marchewką. Stąd pomysł na ten krem. Podałam go z paluchami...

  • Soczewica jest jednym z najbardziej uniwersalnych produktów kuchennych, a ilość dań, w których będziecie mogli ją wykorzystać z pewnością was zadziwi. Oto kilka propozycji naszych użytkowników Fot. 123RF/Picsel Należąca do rodziny roślin strączkowych soczewica, doskonale wpływa na kondycję naszego organizmu. Zawiera w sobie bowiem wiele substancji odżywczych, których nasze ciało potrzebuje do prawidłowego funkcjonowania. Szczególnie cennym, jest łatwo przyswajalne białko, które z powodzeniem...

  • Tak przygotowana zupa grzybowa doskonale sprawdzi się nie tylko na świątecznym stole. Składniki: 150 g suszonych grzybów (borowiki, podgrzybki) 2 marchewki pokrojone w kostkę 1 korzeń pietruszki pokrojony w kostkę 1 duża, posiekana cebula Świeży tymianek Ok. 150 ml śmietanki 30% Masło klarowane do smażenia 1 drobno posiekany pęczek natki pietruszki Ok. 2 litry wody lub wywaru warzywnego Sól, pieprz Do podania: ugotowany makaron łazanki Wykonanie: Grzyby zalać zimną wodą i odstawić na noc...

  • Dlaczego warto wypróbować Węgierską zupę rybną ?Nie tylko dlatego, że można zrobić ją w mgnieniu oka, ale przede wszystkim dlatego że ryba jest doskonałym źródłem łatwo przyswajalnego białka, zapobiega anemii, poprawia pamięć i wpływa zbawiennie na wzrok. W połączeniu z warzywami kusi niepowtarzalnym smakiem. Składniki: - 100g czerwonej papryki - 1 cebula średniej wielkości - 100g białej ryby ( np. karpia) - 200g łososia - 200g ziemniaków - 1 marchewka - 1 pietruszka - 1/2 selera - 2...

  • Chcesz wygrać jeden z 18 markowych blenderów Braun Multiquick? A może masz ochotę na 100 zestawów produktów Winiary lub 10 000 zł na własne wydatki? Jeśli tak, weź udział w konkursie! Zasady konkursu Chcesz wygrać? Uzupełnij formularz konkursowy dostępny na stronie twojrytm.interia.pl i odpowiedz na pytanie: Jaka muzyka najbardziej inspiruje Cię w kuchni i dlaczego? Masz apetyt na więcej? 10 000 złotych czeka na Ciebie! Prześlij zdjęcie swojej rodziny jedzącej zupę Winiary. Konkurs...

  • Kurczak curry, krewetkowa łagodna, tajska ostra - to nazwy popularnych zupek chińskich. Do Polski przywędrowały z początkiem lat 90. Wprost z Wietnamu, a na świecie... Fot. 123RF/Picsel Na świecie jako pierwsze pojawiły się w Japonii. W 1958 firma Nissin Foods, specjalizująca się w produkcji pierwszych dań dla astronautów, wypuściła na rynek paczkę zupy błyskawicznej. Danie to oparto na formule chińskiej potrawy ramen, czyli rosołu z makaronem i różnymi mięsnymi dodatkami. Z ziemi chińskiej...

  • Chrzan to nieodłączny dodatek tradycyjnych dań wielkanocnych, mięs, domowych wędlin czy sałatek. Jego prawdziwą moc warto odkryć również w bardzo oryginalnej odsłonie. Fot. materiały prasowe Zupa chrzanowa z kremowym serkiem śmietankowym Hochland to wyjątkowa, świąteczna inspiracja - idealna, by skorzystać z niej już w te Święta!Aksamitna kremowa zupa chrzanowa z jajkami i chrupiącymi grzankami to znakomita alternatywna dla tradycyjnego żurku lub propozycja pierwszego dania podczas...